karolyn1987
Fanka BB :)
Wydaje mi się ze hiv i vdrl jest trochę później ale głowy nie dam
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zależy gdzie robisz badania. U mnie w przychodni badania są wysyłane do laboratorium więc wyniki są najwcześniej następnego dnia po południu. Robione w laboratorium w szpitalu mogą być nawet tego samego dnia. Musiałabyś zadzwonić rano do swojego punktu pobrań, spytać i w razie czego biec jutro.dziewczyny we wtorek z samego rana mam wizytę u gin. Do tego czasu muszę wykonać następujące badania: TSH, HBsAg, anty HIV, VDRL, mocz i krew. Czy jeśli pójdę w pon to będą już wyniki? Czy na wynik któregoś z nich czeka się dłużej niż 1 dzień? W necie niby jest napisane, że powinny być tego samego dnia, ale może któraś z Was już robiła i ma inne doświadczenia? Mocz, morfologia, TSH będą na bank, ale reszta?
Oj, a to bardzo złe ma te wyniki? Dzieje się mu coś na co dzień?cześć mamusie my już po badaniach. Poszliśmy z rana, a już teraz widzę, że 90% wyników badań mam na swoim koncie. Jak zwykle morfologia nie do końca taka jak być powinna :/ ale reszta ok. Za to zmartwiłam się, bo u mojego dwulatka morfologia kiepskawa czekam jeszcze na wynik poziomu vitD
A byliście z wynikami u lekarza?cześć mamusie my już po badaniach. Poszliśmy z rana, a już teraz widzę, że 90% wyników badań mam na swoim koncie. Jak zwykle morfologia nie do końca taka jak być powinna :/ ale reszta ok. Za to zmartwiłam się, bo u mojego dwulatka morfologia kiepskawa czekam jeszcze na wynik poziomu vitD
Oj, a to bardzo złe ma te wyniki? Dzieje się mu coś na co dzień?
A ja chciałam się trochę pożalić... Biorę to żelazo i tak mi po nim niedobrze Lekarz kazał godzinę po nim nic nie jeść, ale ja nie daję rady. Poza tym dokuczają mi żebra, mam wrażenie, że wszystkie narządy mam tak ściśnięte. Cieszę się jednak, że Malutka szaleje, czyli ma się dobrze
A byliście z wynikami u lekarza?
Paulina mój syn zażywa 3 krople wit d i tran 2 razy dziennie i jest na dolnej granicy normy. Jest dużo wyższy od rówieśników (20 cm), może macie skok wzrostowy, u nas tez pierwsze oznaki niedoborów były około 3 roku życia (pociła mu się głowa i bolały go piszczele).namiętnie dzwonię, mąż mówi że podjechałby do lekarki wieczorem, bo akurat mnie zawozi na spotkanie. Morfologia morfologią, ale wyszedł nam niedobór witaminy D (mimo, iż regularnie mu ją podajemy)