reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja sie jeszcze zastanawiam nad szkola rodzenia albo polozna... Pan Maz obiecal byc przy porodzie i musze to z nim przegadac jeszcze czy korzystamy z dodatkowych nauk.
Dzisiaj po wizycie i Mala ma 1200 gram (27 t+5d) takze wszystko prawidlowo. Troche mi magnez i zelazo spada takze musze sie podratowac jakimis specyfikami zanim anemia sie do mnie przyklei... buu
Znacie jakies tabletki (bo ppdobno sa ) zamiast ochydnego soku z buraka?
Ładna waga małej:) co do leków powinnaś to skonsultować z ginekologiem lub lekarzem rodzinnym, by coś Ci przepisali

reklama
Jeśli chodzi o żelazo to ja na anemię miałam ferrum, teraz mam hemofer prolongatum, ale oba przepisał mi lekarz po badaniach. Wyniki mi się nie poprawiły, ale gin mówi, ze co by było gdybym go nie zażywała. Suplementy na własna rękę odradzam, nie wiadomo co jest w ich składzie, zreszta lekarz powinien ustalić dawkowanie stosowne do niedoboru. U nas dzisiaj leje jak "z cebra" miałam dzisiaj iść pierwszy dzień do pracy i jestem ugotowana w domu, bo bolał mnie cała noc brzuch, przeholowałam wczoraj pojechałam z moimi chłopakami sama nad jezioro prawie 100 km w jedna stronę, było 33 stopnie i chyba przegielam. Dzisiaj leżę przed tv i trochę mnie trafia.

Ja na anemię zażywam Tardyferon - tyle, że jest na receptę.

Uf...dzisiaj caaały dzień stoję w garach. Jutro mój malutki krupciu kończy dwa latka :) <3 nie mogę w to uwierzyć. Dopiero co jechałam na porodówkę :O Tak czy inaczej szykujemy imprezkę i już sama nie wiem do czego ręce włożyć :) Trzymajcie kciuki, żeby tort wyszedł :) Szkoda tylko, że zapowiadają brzydką pogodę, bo miała być zabawa w ogrodzie, a tak musimy siedzieć w domu :/

Uf...dzisiaj caaały dzień stoję w garach. Jutro mój malutki krupciu kończy dwa latka :) <3 nie mogę w to uwierzyć. Dopiero co jechałam na porodówkę :O Tak czy inaczej szykujemy imprezkę i już sama nie wiem do czego ręce włożyć :) Trzymajcie kciuki, żeby tort wyszedł :) Szkoda tylko, że zapowiadają brzydką pogodę, bo miała być zabawa w ogrodzie, a tak musimy siedzieć w domu :/
Tort na pewno będzie pyszny ;) Szkoda trochę z pogodą, ale w domu też będzie fajnie. Ja bardzo lubię takie rodzinne imprezy :)
A powiedz, długo bierzesz ten tardyferon? Pomógł Ci?
Ja jutro idę na ślub koleżanki i obawiam się czy zamieszczę się w kieckę, którą kupiłam na tą okazję jakiś czas temu, ale jeszcze jej nie przymierzyłam w ostatnim czasie :-D Trzymajcie kciuki, żebym w nią weszła, bo nie wiem co zrobię ...

Trzymam kciuki, zrob zdjęcie torciku :)

Tort na pewno będzie pyszny ;) Szkoda trochę z pogodą, ale w domu też będzie fajnie. Ja bardzo lubię takie rodzinne imprezy :)
A powiedz, długo bierzesz ten tardyferon? Pomógł Ci?
Ja jutro idę na ślub koleżanki i obawiam się czy zamieszczę się w kieckę, którą kupiłam na tą okazję jakiś czas temu, ale jeszcze jej nie przymierzyłam w ostatnim czasie :-D Trzymajcie kciuki, żebym w nią weszła, bo nie wiem co zrobię ...

W ogrodzie tyle tylko, że dużo przestrzeni, a jednak ma być około 17 osób, więc w domu robi się ciasno. No, ale cóż poradzić :)
hmmm....nie pamiętam dokładnie, ale już chyba ze trzy miesiące zażywam i jest poprawa! Trochę się obawiałam, ponieważ w pierwszej ciąży też brałam tardyferon i niestety miałam po nim zaparcia :/ ale tym razem na szczęście nic takiego mi nie dolega.

ooo :) to będzie imprezka :) z kiecką może być różnie :p u mnie czasem pewne ubrania "odpadają" praktycznie z dnia na dzień. W pon jest jeszcze znośnie, a w piątek już nie ma opcji czegoś założyć :D Udanej zabawy!!

Paulina25 jaki tort robisz? Ja na koniec września dla synka będę robić i zaraz po nim dla córki a zaraz za córka jest mąż w kolejce:laugh2: więc szukam inspiracji:sorry2: a za rok już cztery torty będą jeden po drugim :rofl2:

Paulina25 jaki tort robisz? Ja na koniec września dla synka będę robić i zaraz po nim dla córki a zaraz za córka jest mąż w kolejce:laugh2: więc szukam inspiracji:sorry2: a za rok już cztery torty będą jeden po drugim :rofl2:

poczatkowo miałam robić ciasto "jamajka" w formie tortu - mój mały uwielbia banany, a w tym cieście są właśnie banany, cytrynowa galaretka, masa z kremem mascarpone, czekolada... :)
No, ale.... mama zachwalała mi ostatnio tort Royal - że ponoć obłędnie smakuje, także właśnie na niego się porwałam. Widziałam w internecie dwie wersje: ciemną i jasną. Ja robię ciemną: ciemny biszkopt, powidła czarna porzeczka, masa czekoladowo - truflowa, masa orzechowa (z masłem orzechowym -pyyycha :p). Jedynie pominęłam bezę, która powinna być na samej górze - ja dam opłatek z "Tomka i przyjaciół" :) - ulubiona bajka mojego dwulatka (w sumie jedyna, którą ogląda). i zamierzam przystroić jeszcze odrobinę truskawkami :)

reklama
Paulina25 jak zrobisz koniecznie się pochwał zdjęciem brzmi pysznie!!! Mój syn też uwielbia tą bajkę, tez jest Jego ulubiona więc byłby zachwycony:-) :)

Do góry