reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
My chyba kupimy lateksowy materec

Sopek nagle się zaczęło, zaczęły mi się sączyć wody i mieli mnie w szpitalu trzymać 7-10 dni na antybiotyku ale 20 godz później akcja pogodowa się zaczęła i urodziłam w 10 minut całe szczęście zdrowego, oddychającego samodzielnie synka :-) tylko malutki był 2320g. Teraz to rozbrykany dwulatek niczym nie odbiegający od rówieśników

nie tylko dotyczą one gryki - kokosu też :) dlatego ja mam lateksowe i dobrej firmy (Havea). Nie ma co oszczędzać

My też mamy firmy Havea i tam właśnie doradzali nam najbardziej kokos - lateks. Jedna strona do 6.miesiąca a potem hop na drugą :)
Szczerze to nie słyszałam, żeby z kokosem się coś działo. Moja mama mówi, ze u niej w żłobku tylko takie używają i nic nigdy się tam nie zalęgło, ale pewnie były i takie przypadki :)

SophiaAnna tak w przedszkolu, dziś byłam uzupełnić oświatę zdrowotną i ustalać porządek zebrania z rodzicami, a co żebym za nadto nie wyszła z wprawy
jestem po tej wizycie w placówce jakaś smutna i zmęczona
śmieszne są dzieci takie dopiero co urodzone, hihi takiego bąbelka znowu będę tulić
ciekawe ile jeszcze dzieci urodzę? serio może się to podobać w nieskończoność...jednak nie ma co wyprzedzać przyszłości

Bejbi a to będzie które Twoje dziecko? Takie maluszki są fajne, ale szybko rosną:rofl: ja na trójce pozostanę dla mnie to już spora gromada zwłaszcza z taką różnica wieku:sorry2: ale wiadomo, że plany planami a życie pokaże. Czasami los decyduje za nas:sorry2:

Wszyscy polecają mi lateksowy i chyba taki ostatecznie zamówię.

Bejbi ja na początku co drugi dzień biegałam. A to dzienniki, a to papierki, a to moje rzeczy zabrać. Teraz wpadam raz na miesiąc. Dzieci się pocieszą, ja dostarczę zwolnienie i do domu. Miałam straszne wyrzuty sumienia i martwiłam się jak sobie dadzą radę beze mnie. Teraz już nawet nie myślę. Kompletuję wyprawkę, spędzam czas z córką, gotuję i odpoczywam.

Dopadają mnie jakieś doły. Siedzę nad tą wyprawką, robię listę rzeczy do szpitala i momentami już nic nie wiem. Jeszcze mąż mnie doprowadza do szału. Czasem mam wrażenie że z naszej prawie czwórki to on jest najmłodszy.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie jeszcze zastanawiam nad szkola rodzenia albo polozna... Pan Maz obiecal byc przy porodzie i musze to z nim przegadac jeszcze czy korzystamy z dodatkowych nauk.
Dzisiaj po wizycie i Mala ma 1200 gram (27 t+5d) takze wszystko prawidlowo. Troche mi magnez i zelazo spada takze musze sie podratowac jakimis specyfikami zanim anemia sie do mnie przyklei... buu
Znacie jakies tabletki (bo ppdobno sa ) zamiast ochydnego soku z buraka?

reklama
Ja sie jeszcze zastanawiam nad szkola rodzenia albo polozna... Pan Maz obiecal byc przy porodzie i musze to z nim przegadac jeszcze czy korzystamy z dodatkowych nauk.
Dzisiaj po wizycie i Mala ma 1200 gram (27 t+5d) takze wszystko prawidlowo. Troche mi magnez i zelazo spada takze musze sie podratowac jakimis specyfikami zanim anemia sie do mnie przyklei... buu
Znacie jakies tabletki (bo ppdobno sa ) zamiast ochydnego soku z buraka?
Zależy o jakie tabletki pytasz. Z tych bez recepty to np. Chela Ferr, z tych na receptę to ja miałam Tardyferon, a teraz dostałam Feroplex, ale to są ampułki z płynem. Koleżanka kupiła sobie też tabletki z suszonego buraka i one są z wit. B6 i B12.

Do góry