reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

moje wyniki lepsze, łapię się w niską granicę i wchodzę w brak anemii, jupi
jak się kładę to bije mi mocno serducho, ale to nie to co było...mam odstawione tabletki
ale dobrze jest pić pokrzywę, dawniej tak nasze babcie leczyły anemie

w poniedziałek idę do pracy przekazać materiały osobie zatrudnionej na moje miejsce, serio cieszę, że jednak nie muszę wracać do pracy, bo na bank nie dałabym rady
co chwila mam jakieś dolegliwości, drobne, ale dokuczliwe
od 3 dni bolą mnie dziąsła, jednej nocy to aż się popłakałam, teraz jest lepiej, ale nic nie mogę gryźć, bo wchodzi mi jedzenie w szczeliny między-zębowe i podrażnia
a do tego wczoraj ugryzła mnie pszczoła w wargę, Bogu dzięki, że jej nie połknęłam

reklama
Jak tam mamusie pod koniec weekendu? My niedawno wróciliśmy do domu - korzystaliśmy dziś z pięknej pogody. U mnie wybił właśnie 30 tydzień :) Niby jeszcze daleko do końca, ale jak już tygodnie zaczną robić się "jednocyfrowe" to chyba poczuję, że spotkanie z maleństwem zbliża się wielkimi krokami :) Od kilku dni bywa tak, że nie mogę zrobić kroku prawą nogą - tak jakby nagle coś mnie przyblokowało. Na szczęście po chwili przechodzi.
Ten tydzień zapowiada się u nas intensywnie - mam kilka spraw do pozałatwiania + parę spotkać. No a w sobotę wyprawiam synkowi drugie urodziny :) Już mam stresa...a co dopiero będzie w sb :O
Jakoś nie mogę się zdecydować na tort. Sałatki i ciasta mam już w sumie upatrzone jakie będę robić.
Miłego wieczorku! :*

U nas weekend intensywny. W sobotę przewoziliśmy część rzeczy do piwnicy nowego mieszkania. Potem pojechaliśmy z córką na salę zabaw na urodziny jej koleżanki. Wróciliśmy dopiero w nocy. Wczoraj pojechaliśmy trochę pochodzić po górach, a potem na grilla do rodziny męża. Dzisiaj siedzimy z córcią same, moja siostra już wraca do pracy po wakacjach. Ostatni tydzień późnego wstawania i od poniedziałku znowu przedszkole.

U mnie 28 tc. Córkę rodziłam tydzień po terminie, nawet miałam już skierowanie do szpitala na wywoływanie (urodziłam dzień wcześniej) i wolałabym tego czekania drugi raz nie przechodzić. Tak dzień albo dwa przed terminem byłoby idealnie.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Sophie ponoć po górach nie można kobietą w ciąży chodzić, bo jest za rzadkie i grozi nie dotlenieniem maleństwa, ale jak miarodajnie chodziłaś i oddychałaś to luz

ja na szczęście po urodzinach - imieninach, jakoś teraz ciężko mi sobie wyobrazić jakieś szykowanko
ale ciasto dziś piekę i obiady gotuję, więc jakby było trzeba to by się zrobiło
a jakie sałatki konkretnie robisz Paulinaa?

też mnie jakaś nie moc w górnej części nogi łapie, ale w lewej
może to dzidziuś się wcina z łapkami na jakieś nerwy
nie mogę przez to przekręcić się z lewego boku na pracy

karolyn włosy maluszkowi rosną, będzie kędzierzawe
ja raz mam zgagę raz nie, a zwłaszcza jak o niej pomyślę
to mam:rofl2:

mam ten problem z dziąsłami cały czas, na szczęście jak nic nie jem to nie bolą, mogę zjeść 2/3 kanapki maksymalnie i zaczyna się ból, więc przestaje
może to dobry sposób na nie obiadanie się, w końcu chciałam jeść mniej...
ale oby przeszło po porodzie

byłam dziś w pracy przekazać nauczycielce materiały po mnie
jest mi tak smutno, że nie mogę wrócić teraz do pracy
na szczęście osoba za mnie jest w porządku, nie cwaniara i logiczna, powinna sobie dobrze poradzić
ale załoga to zafundowała jej niezłe BHP, nawet nie pokazano jej gdzie toaleta, a ja sama zapomniałam zaproponować jej coś do picia, biedna bez jedzenia i picia, taka samotna się czuła
pokazano jej tylko salę i działaj
ale zostawiłam jej chociaż dekoracje i powiedziałam, że może korzystać ze wszystkiego
pomimo mojego żalu za pracą, to jestem jakaś zmęczona wizytą
wpadłam na 3,5 godziny, a miałam pracować 5,5 godziny nie dałabym rady, nie ma się co oszukiwać

Bejbi ty też w przedszkolu pracujesz? Mnie lekarz wysłał na zwolnienie, bo jak nigdy nie chorowałam tak w tej ciąży łapałam wszystkie infekcje i ciągle byłam na antybiotykach. Po mnie schedę przejęła dziewczyna, która już rok była u nas na zastępstwo za moją koleżankę więc wszystko już wiedziała i tylko życzyłam jej powodzenia z moimi urwisami.

Ja mieszkam w Karkonoszach i mamy tu sporo takich niskich tras. Byliśmy pokazać córce wodospady, a tamte trasy nie są wysokie i do tego krótkie, najdłuższa ma 1,5 h.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

bejbi - niby już miałam upatrzone, ale sama nie wiem. Z ciast na pewno zrobię "jamajkę" z bananami i galaretką, bo bardzo smakowało gościom jak kiedyś zrobiłam + ciasto drożdzowe ze śliwkami i malinami + babeczki z kremem borówkowym. Tort - nie wiem :/ Sałatkę zrobię jedną gyros z kurczakiem, żeby było bardziej treściwe. Do tego myślałam drugą "lekką" z arbuzem, fetą, rukolą, pomidorkami koktajlowymi. Lubię jeszcze robić makaronową z suszonymi pomidorami, oliwkami, kukurydzą, ale często ją robię więc nie chciałabym się powtarzać :) Upiekę chałkę i chleb, jak pogoda dopisze to może jakieś lody. Jeszcze pomyślę. Chyba, że macie jakieś fajne propozycje to chętnie poczytam :)

my niedawno wróciliśmy do domu - byliśmy na spacerze, potem na kawie u mamy, zahaczyliśmy o sklep. Teraz mały śpi a ja biorę się za jakies porządki

reklama
Witam poniedziałkowo :) ja już po codziennym spacerze (5 km) 2,5 pod górkę i z górki, ale my mieszkamy w górach wiec to mus i jestem przyzwyczajona. Wiec myśle ze małej nie zaszkodzi :) lepiej się czuje jak przejdę te 8-10 km dziennie, bo jeszcze wieczorkiem na rodzinny spacer chodzimy. Wczoraj przerobiłam 30 kg malin (soki, dżemy) nie mogę na nie patrzeć haha, z radością zabiorę się za buraki z papryka :). Dzisiaj mam huk pracy wiec miłego dnia wszystkim życzę

Do góry