reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Marbia u mnie dokładnie tak samo, trzecia ciąża i 17+4tc i też jeszcze nic nie czuję, mimo, że brzuch już duży, w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 21 tygodniu a w drugiej w 20-tym także jeszcze nie panikuję ;-)

Ja jakoś ostatnio nie mogę pić wody, zmuszam się i ledwo litr dziennie plus kawa, herbata, czasami jakiś sok, w poprzednich ciążach piłam dużo, dużo więcej

reklama
Ooo, ja tez z Kielc, ale zamierzam rodzic na Kosciuszki, wiec niestety nie pomogę.
Niestety o prostej slysze same zle opinie :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
ja też słyszę same złe opinie ale rodziłam tam dwa razy i nie było tak źle, personel i pielęgniarki nawet miłe, jedynie co to rodząc tam warto mieć opłaconą położną aby mieć pomoc, bo sporo kobietek tam rodzi i wtedy jak jest na dyżurze jedna czy dwie położne to ciężko wszystkimi odpowiednio się zająć i troszkę trzeba się naczekać aż położna się zjawi ale ogólnie jest spoko. Przy pierwszym porodzie nie byłam kompletnie przygotowana bo nie miałam nawet wody do picia a trzeba ją mieć i dużo pić, powiem szczerze siostry robiły mi herbatę dość często i dopytywały czy jeszcze potrzebuję. Nie wiem od czego zależy to iż jedni maja dobre wrażenia i opinie na temat tego szpitala a inni tak bardzo złe.

A ja piekę babeczki na jutrzejsze urodziny synią w żłobku. 12 jest już w piekarniku i następne 12 czeka na zrobienie. Bym miała dawno zrobione Ale ale z małym pomocnikiem to 3x dłużej idzie. No ale on bardzo lubi i nie odpuscilby takiego pieczenia.
Ja 19 tydzień i już czuje ruchy [emoji4] Ale w 17 jeszcze nie czułam więc bez obaw [emoji4] też mam druga ciążę i wcale wcześniej nic nie czułam a brzuch póki co nieco mniejszy niż w pierwszej. Chociaż czasem ciężko to trzeba myśleć pozytywnie!

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

To widzę, że nie tylko moje dzieciątko się nie przywitało kopniaczkiem. Ja tez mam duży brzuch ale to moja 4 ciąża w przeciągu jednego roku, więc macica jest rozciągnięta. Może tez dlatego dzieciątko ma więcej miejsca i go nie czuje. Moja blizna po CC (a miałam niecałe dwa lata temu) jest bardzo wąska i krótka, taka sobie kreseczka nad spojeniem łonowym. Miałam szwy rozpuszczalne wewnątrz a skóra była klejona wiec żadnych blizn po szwach nie widać. Mam nadzieje że tym razem tez zrobią to ładnie.
Do dziewczyn z 3 ciąża, Wy będziecie miały 3 cc, czy próbujecie sn
Rodziłam swoje dzieci SN i CC.
Mnie poród siłami by zabił, a poza tym jak miałabym wybierać nacinanie krocza czy brzucha to wole brzucha. Dla mnie SN to koszmar po którym czułam że moje ciało to wrak ( pomijając wylew). Blizna po cięciu krocza doskwiera mi do dziś. Jest gruba, nieestetyczna... przez wiele miesięcy miałam problemy z wypróżnieniem taki sprawiała mi ból. Nie mogłam chodzić ani siedzieć...
Po porodzie przez CC po tygodniu wróciłam do normalnego funkcjonowania. Blizna cieniutka, delikatnie widoczna i mogłam po porodzie się normalnie załatwić. Brzuch bolał gdy się śmiałam, wszyscy mieli zakaz rozśmieszania mnie ;)
Oczywiście to tylko moje doświadczenia i opinia.
Każdy poród jest inny i każdy organizm tez. Nie ma co porównywać jednej kobiety do drugiej ani ich porodów.

reklama
Do góry