Inka.jestem mieszkam w kraju gdzie jest bardzo wysoki procent samobojstw mlodych osob wiem ze wiecej jest facetow... ale to dlatego ze kierujemy sie nadal stereotypami, ze facet musi byc meski, silny, nie mozna mu plakac itd.... mysle, ze dlatego mezczyzni gorzej sobie radza z emocjami I problemami. Kobieta jednak poryczy, pokrzyczy, wyzali sie kolezance itd...
Staram sie dlatego nie wpajac swoim dziecia tego typu stereotypow, wkurza mnie jak ktos rzuca tekstami typu "nie rycz, nie badz baba" czy "badz mezczyzna". Moj maz ma takie podejscie bo sam tak zostal wychowany, nie wyobraza sobie, zeby jego sym byl np. gejem a ja bym to spokojnie zaakceptowala.... Swiat sie zmienia :/
Staram sie dlatego nie wpajac swoim dziecia tego typu stereotypow, wkurza mnie jak ktos rzuca tekstami typu "nie rycz, nie badz baba" czy "badz mezczyzna". Moj maz ma takie podejscie bo sam tak zostal wychowany, nie wyobraza sobie, zeby jego sym byl np. gejem a ja bym to spokojnie zaakceptowala.... Swiat sie zmienia :/