Dziewczyny ja wyszlam z obiegu. Co to jest otulacz?
Lecę na wizyte do gin na 16.
Pozdrawiam
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Anusiak1507
Fanka BB :)
pudrowaona5
Fanka BB :)
Udanej wizytyDziewczyny ja wyszlam z obiegu. Co to jest otulacz?
Lecę na wizyte do gin na 16.
Pozdrawiam
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
@lena_89 mnie to az trzepie jak sobie pomyślę o oblizywaniu smoczka, albo łyżki ktorą dziecko je. Aczkolwiek nie pomyslalam nigdy w taki sposob o kladzeniu dziecka na obcym łóżku, teraz bede miec spaczenie
U nas w pl kangurowanie to fikcja, zona kuzyna rodzila w marcu i po 10 minutach jej dziecko zabrali do ubrania itd. Tzn moze to od szpitala zalezy albo rodzącej i jej sił? Aleee podobno juz nie myja dzieci w ogole w szpitalu. Dziwnie chyba tak troche...?
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Rodziłam rok temu i od razu dziecko skóra do skóry było podane. Jeśli chodzi o mycie to w drugiej dobie pod warunkiem, że matka się zgadza.
U nad otulacze, rożki okazały się zbędnym wydatkiem. Sprawdził się miękki kocyk w który była zawijana, i to też chyba ze 2 tygodnie, a później chciała mieć wolne rączki. Wszystko zależy od dziecka.Co myslicie o takichbotulaczach? Ktoras korzystala? Zastanawiam.sie czy praktyczne bo dziecko wyglada w tym uroczo
Co do porodu to, skurcze rozpoczęły się o 22 (w termin) a urodziłam o 20 kolejnego dnia. Do 15 było 3 cm rozwarcia. Parte trwały 10min. Podczas partych lekarz pytał czy czuje skórcze, bo rodziłam w ciszy, także poród wcale nie musi boleć. Moje bóle porodowe były identyczne jak miesiączkowe.
Dzisiaj odbyłam maraton po lekarzach. Rodzinna, diabetolog i ginekolog. Podejrzenie rwy kulszowej no i potwierdzona cukrzyca. A po ciąży muszę się zająć cholesterolem. Starość..
Rwa kulszowa? A bola cie plecy i biodra bo ja normalnie to juz nie wiem co mam robicRodziłam rok temu i od razu dziecko skóra do skóry było podane. Jeśli chodzi o mycie to w drugiej dobie pod warunkiem, że matka się zgadza.
U nad otulacze, rożki okazały się zbędnym wydatkiem. Sprawdził się miękki kocyk w który była zawijana, i to też chyba ze 2 tygodnie, a później chciała mieć wolne rączki. Wszystko zależy od dziecka.
Co do porodu to, skurcze rozpoczęły się o 22 (w termin) a urodziłam o 20 kolejnego dnia. Do 15 było 3 cm rozwarcia. Parte trwały 10min. Podczas partych lekarz pytał czy czuje skórcze, bo rodziłam w ciszy, także poród wcale nie musi boleć. Moje bóle porodowe były identyczne jak miesiączkowe.
Dzisiaj odbyłam maraton po lekarzach. Rodzinna, diabetolog i ginekolog. Podejrzenie rwy kulszowej no i potwierdzona cukrzyca. A po ciąży muszę się zająć cholesterolem. Starość..
Właśnie już buszuje na Allegro fajne są!Nie ma za co. Online te pieluszki sa drogie w pl ale mozna je znalezc stacjonarnie w dobrych cenach w sklepach tk maxx
Moj 4 latek do tej pory uzywa ich jako kocyk w gorace dni. Mozna nimi przykrywac wozek, okryc sie w czasie karmienia. Sa duze i przewiewne.
Je dziś nic nie zrobiłam cały dzień śpię lub leżę, jakaś bez mocy i bez życia jestem po tym zabiegu.. Pogoda też nie zachęca do wyjścia ale chyba jutro ma być lepiej
Odpoczywaj. Dziś pogoda tez jest jakaś dziwna i sprzyja nicnierobieniu
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
reklama
Ból w krzyżu, ciągnie na nogę przeważnie lewą. Jak wieczorem położę się do łóżka, wstanie to katorga,nie jestem w stanie podnieść nogi żeby nie odczuwać bólu. Gin powiedział ze można paracetamol brać (ale do końca ciąży mam codziennie się znieczulać), oraz dodał, że takie są uroki ciąży i jeżeli boli na prawą nogę to układać się na lewym boku, macica się przesunie i będzie ulga. Chwile wcześniej byłam u rodzinnej i mówiłam o tych bólach. Napisała mi nazwę maści żeby kupić i wcierac, bo bezpieczna w ciąży. Pokazałam doktorkowi to powiedział, że ta maść przechodzi do krwioobiegu i może powodować wady płodu :/Rwa kulszowa? A bola cie plecy i biodra bo ja normalnie to juz nie wiem co mam robic