reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny ja wyszlam z obiegu. Co to jest otulacz?
Lecę na wizyte do gin na 16.
Pozdrawiam

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
1495633879-aaaaaa.jpeg

reklama
Inka dzięki za info :)

Clue powodzenia ma wizycie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@lena_89 mnie to az trzepie jak sobie pomyślę o oblizywaniu smoczka, albo łyżki ktorą dziecko je. Aczkolwiek nie pomyslalam nigdy w taki sposob o kladzeniu dziecka na obcym łóżku, teraz bede miec spaczenie :D :D

U nas w pl kangurowanie to fikcja, zona kuzyna rodzila w marcu i po 10 minutach jej dziecko zabrali do ubrania itd. Tzn moze to od szpitala zalezy albo rodzącej i jej sił? Aleee podobno juz nie myja dzieci w ogole w szpitalu. Dziwnie chyba tak troche...?

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Rodziłam rok temu i od razu dziecko skóra do skóry było podane. Jeśli chodzi o mycie to w drugiej dobie pod warunkiem, że matka się zgadza.

Co myslicie o takichbotulaczach? Ktoras korzystala? Zastanawiam.sie czy praktyczne :) bo dziecko wyglada w tym uroczo
1495628160-aaaaaa.jpeg
U nad otulacze, rożki okazały się zbędnym wydatkiem. Sprawdził się miękki kocyk w który była zawijana, i to też chyba ze 2 tygodnie, a później chciała mieć wolne rączki. Wszystko zależy od dziecka.

Co do porodu to, skurcze rozpoczęły się o 22 (w termin) a urodziłam o 20 kolejnego dnia. Do 15 było 3 cm rozwarcia. Parte trwały 10min. Podczas partych lekarz pytał czy czuje skórcze, bo rodziłam w ciszy, także poród wcale nie musi boleć. Moje bóle porodowe były identyczne jak miesiączkowe.

Dzisiaj odbyłam maraton po lekarzach. Rodzinna, diabetolog i ginekolog. Podejrzenie rwy kulszowej no i potwierdzona cukrzyca. A po ciąży muszę się zająć cholesterolem. Starość..:):)

Dziewczyny ja dzis troche porobilam a teraz leze znowu z bolem plecow i bioder. Otulacz wedlug mnie fajna rzecz

Rodziłam rok temu i od razu dziecko skóra do skóry było podane. Jeśli chodzi o mycie to w drugiej dobie pod warunkiem, że matka się zgadza.

U nad otulacze, rożki okazały się zbędnym wydatkiem. Sprawdził się miękki kocyk w który była zawijana, i to też chyba ze 2 tygodnie, a później chciała mieć wolne rączki. Wszystko zależy od dziecka.

Co do porodu to, skurcze rozpoczęły się o 22 (w termin) a urodziłam o 20 kolejnego dnia. Do 15 było 3 cm rozwarcia. Parte trwały 10min. Podczas partych lekarz pytał czy czuje skórcze, bo rodziłam w ciszy, także poród wcale nie musi boleć. Moje bóle porodowe były identyczne jak miesiączkowe.

Dzisiaj odbyłam maraton po lekarzach. Rodzinna, diabetolog i ginekolog. Podejrzenie rwy kulszowej no i potwierdzona cukrzyca. A po ciąży muszę się zająć cholesterolem. Starość..:):)
Rwa kulszowa? A bola cie plecy i biodra bo ja normalnie to juz nie wiem co mam robic

Je dziś nic nie zrobiłam :( cały dzień śpię lub leżę, jakaś bez mocy i bez życia jestem po tym zabiegu.. Pogoda też nie zachęca do wyjścia ale chyba jutro ma być lepiej

3jgxflw1vst7regy.png

Nie ma za co. Online te pieluszki sa drogie w pl ale mozna je znalezc stacjonarnie w dobrych cenach w sklepach tk maxx
Moj 4 latek do tej pory uzywa ich jako kocyk w gorace dni. Mozna nimi przykrywac wozek, okryc sie w czasie karmienia. Sa duze i przewiewne.
Właśnie już buszuje na Allegro :D fajne są!

Je dziś nic nie zrobiłam :( cały dzień śpię lub leżę, jakaś bez mocy i bez życia jestem po tym zabiegu.. Pogoda też nie zachęca do wyjścia ale chyba jutro ma być lepiej

3jgxflw1vst7regy.png

Odpoczywaj. Dziś pogoda tez jest jakaś dziwna i sprzyja nicnierobieniu

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Rwa kulszowa? A bola cie plecy i biodra bo ja normalnie to juz nie wiem co mam robic
Ból w krzyżu, ciągnie na nogę przeważnie lewą. Jak wieczorem położę się do łóżka, wstanie to katorga,nie jestem w stanie podnieść nogi żeby nie odczuwać bólu. Gin powiedział ze można paracetamol brać (ale do końca ciąży mam codziennie się znieczulać), oraz dodał, że takie są uroki ciąży :) i jeżeli boli na prawą nogę to układać się na lewym boku, macica się przesunie i będzie ulga. Chwile wcześniej byłam u rodzinnej i mówiłam o tych bólach. Napisała mi nazwę maści żeby kupić i wcierac, bo bezpieczna w ciąży. Pokazałam doktorkowi to powiedział, że ta maść przechodzi do krwioobiegu i może powodować wady płodu :/

Do góry