reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

1494253655-aaaaaa.jpeg
1494253665-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny jestem po, w poniedziałek wyniki ale lekarz powiedział, że wszystko wyglada super[emoji1] jest kość nosowa, niska przeziernosc karku i penis[emoji173]️ Jezu jaka ulga, jestem taka szczesliwa[emoji7]

oar843r85i0q6xy8.png
Gratulcje :)
Podaj mi swoje dane do tabelki, bo chyba nie mam ;)

reklama
Jutro zaczynam maraton po lekarzach najpierw kurs na laboratorium pozniej internista i mam nadzieje alergolog bo ten kaszel naprawde nie brzmi dobrze juz mnie caly brzuch boli od kaszlu:-(

Widzę, że wysyp chłopaczków po dzisiejszych prenatalnych :)
Gratki dziewczęta.
Ja w piątek i już się stresuje.

Dziewczyny, Wy mówicie o wynikach PAPP-A i wolnej podjednostki beta HCG?
Strasznie długo czekacie.. ja byłam dzisiaj na pobraniu i wynik ma być do 4 dni.
To nie tylko same wyniki z krwi czyli wyniki PAPP-A i wolnej podjednostki beta HCG, ale te wszystkie wyliczenia ryzyka chorób na podstawie właśnie tych wyników i usg.

Ja niedawno co do domu wróciłam.
Wygląda na to że wszystko jest w porządku, przezierność 1,7 mm, serduszko 159 uderzeń na minutę (Pani dała nam nawet posłuchać), kość nosowa w porządku. :) Maluszek się obracał ciągle z plecków na brzuszek i nie łatwo było go pomierzyć. Ginekolog powiedziała że "na razie nie będzie mówić czy to chłopak bo mało co widać" . Gdybym Was mogła prosić o ocenę to bym była bardzo wdzięczna.:D

Trochę mi się nie podobała szorstkość tych kobiet, bo najpierw ginekolog zapytała mnie "czy tak sama z siebie robię te badania czy ktoś mi zlecił" (no to można jeszcze zrozumieć) no ale jak poszłam na badania krwi to ta druga do mnie "a wie pani że z tych wyników to różne rzeczy wychodzą i to nie daje 100% pewności? a jak dziecko okaże się chore to co usunie pani dziecko?!?" no dosłownie aż mnie zatkało...:szok: i odpowiedziałam że jakby coś miało być to zawsze też się można na tą chorobę przygotować, a ona mi na to że nie przygotuje się i dalej swoje i że to jest nabijanie kasy ale że jak już chcę no to proszę bardzo. :p

Aaa i teraz wyszło że to 13+1,a nie 12+1 więc szczerze mówiąc nie wiem już w jaki pomiar wierzyć.

Poniżej wklejam zdjęcia Maluszka i jeszcze raz proszę o ocenę. Nam się wydaje że jest fifolek. :p

Załączniki

• 20170508_182853.jpg
    20170508_182853.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 78
  • 20170508_182837.jpg
    20170508_182837.jpg
    61,5 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Ja tylko na chwile. Usg prenatalne ok. Na pappa czekam tydzien. Nie pokazal kim jest bo się źle ułożył. Musialam lambade uskuteczniac na lezance.
Ale kolejny dzien kiepsko sie czuje. Dol i spore poddenerwowanie - może to ta pogoda.
Pozdrawiam dziewczyny.
Gratuluje chlopakow i zdrowych pociech.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Główka do góry. Dobrze że z dzidziusiem wszystko ok.

Do góry