reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

oblizywanie smoczka fuj

uważam że lepiej mają sie mamusie które będą miały pierwsze dziecko ☺ nie wiedzą co je czeka, a te które rodziły wiedzą jak to wygląda i szczerze mówiąc boje sie już teraz

reklama
estrelicia Nie wiem czy pierwszy raz najgorszy :-D chyba wolałam tą niepewność :cool2:teraz jak zobaczyłam dwie kreski to rozbolał mnie brzuch na myśl o porodzie :-D

Mi Alanka wykąpali bez mojej zgody, przywieźli mi go na sale już wykąpanego...tym razem jasno powiem, że nie wyrażam zgody na kąpiel. Maź która jest na dziecku pełni funkcję ochronną i nie powinno się kąpać dzieci zaraz po urodzeniu.

estrelicia Nie wiem czy pierwszy raz najgorszy :-D chyba wolałam tą niepewność :cool2:teraz jak zobaczyłam dwie kreski to rozbolał mnie brzuch na myśl o porodzie :-D

Mi Alanka wykąpali bez mojej zgody, przywieźli mi go na sale już wykąpanego...tym razem jasno powiem, że nie wyrażam zgody na kąpiel. Maź która jest na dziecku pełni funkcję ochronną i nie powinno się kąpać dzieci zaraz po urodzeniu.
amen :) rowniez nie chce teraz kąpania zaraz po porodzie

POLECAM do poczytania o kangurowaniu:
Link do: Kangurowanie - praktyka

oar89n7312bz9t17.png

Mnie chyba wyrzucą ze szpitala, bo nie wyrażę zgody na szczepienie, domięśniowe podanie wit K (dostanie doustnie) i zabieg Credego :cool2: jakby mi chcieli dać oksytocynę, to też nie wyrażę zgody :-D
Teraz jestem już bardziej świadoma niż 4 lata temu, przy porodzie Alanka byłam jak dziecko we mgle, teraz wiem czego chcę (a raczej nie chcę :-D)

Rany ale te forum tetni zyciem;-) poszlam na drzemke i boli mnie cos w plecach:-/
Jak bedzie zamkniete forum to napisze Wam moja historie porodu.
Ostatnio gadalam z kolezanka na temat skurczow lydek i usmialam sie po pachy, bo ona tez cierpiala na takie skurcze i pewnej nocy ja zlapal. Krzyczy skurcz a jej maz jak w transie wyskoczyl z lozka wziol torbe do szpitala i polecial do samochodu;-) musiala mu dzwonic zeby wracal i rozmasowal jej noge;-) mina byla bezcenna

o jaaa, masakra tyle godzin męki :D ale coś te znieczulenia pomagają? a myślałyście o porodzie w wodzie, macie jakieś doświadczenia?
Ja po znieczuleniu zewnatzoponowym.nic nie czulam, lezalam sobie I czekalam.na pelne rozwarcie, w nocy "spalam" . Jeszcze przed porodowka na te slabsze skurcE, dostalam taka maszyne, co sie kabelkami przykleja na plecach I przy skorczach wlaczalam I fajnie masowalo, chyba pradem, pozniej dostalam jakis zastrzyk I spalam do rana a o 11 na porodowke jak skurcze wrocily ;)

Mnie chyba wyrzucą ze szpitala, bo nie wyrażę zgody na szczepienie, domięśniowe podanie wit K (dostanie doustnie) i zabieg Credego :cool2: jakby mi chcieli dać oksytocynę, to też nie wyrażę zgody :-D
Teraz jestem już bardziej świadoma niż 4 lata temu, przy porodzie Alanka byłam jak dziecko we mgle, teraz wiem czego chcę (a raczej nie chcę :-D)
mozesz mi napisac cos blizej o zabiegu Credego i tej wit. K-rowniez nam co do tego wątpliwości. Marzy mi sie by być w pokoju z dziewczyna ktora ma podobne poglady do moich. Ale to jak znalezienie igły w stogu siana ;)

oar89n7312bz9t17.png

@lena_89 z jednej strony słodka niewiedza, z drugiej skok w przepaść [emoji14] może idź do szpitala w którym chcesz rodzić wcześniej i zawczasu poinformuj na co nie wyrażasz zgody? Kurczę, mnie dopiero czeka tutaj zwiedzanie szpitali i decyzja, gdzie co i jak :/ mam takie ubezpieczenie, że mogę rodzić i w prywatnej klinice i w państwowym szpitalu i tak się zastanawiam co wybrać.. Korci mnie prywatna, bo widzę ją z okien, więc nawet gdybym czegoś zapomniała to mąż na piechotę podleci w 5 min :)

p19uskjojbeqaxq5.png

reklama
My też mamy tylko ślub cywilny.

u mnie porody póki co w miarę lekkie , pierwszy ok 4,5 godz a drugi to już w ogóle ekspres. Ja całe szczęście nie miałam bóli krzyżowych w ogóle

Pogoda też nie rozpieszcza, zachmurzone niebo ale na razie nie pada i nawet jest w miarę ciepło.

A jeszcze wczoraj był post apropo samochodów. Mąż chyba przewidział większą rodzinę bo już dwa lata temu kupiliśmy peugeota 5008, czyli w razie potrzeby jest 7 siedzień, No i automat więc jeżdżę :-)

Do góry