reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

oblizywanie smoczka fuj

uważam że lepiej mają sie mamusie które będą miały pierwsze dziecko ☺ nie wiedzą co je czeka, a te które rodziły wiedzą jak to wygląda i szczerze mówiąc boje sie już teraz

reklama
estrelicia Nie wiem czy pierwszy raz najgorszy :-D chyba wolałam tą niepewność :cool2:teraz jak zobaczyłam dwie kreski to rozbolał mnie brzuch na myśl o porodzie :-D

Mi Alanka wykąpali bez mojej zgody, przywieźli mi go na sale już wykąpanego...tym razem jasno powiem, że nie wyrażam zgody na kąpiel. Maź która jest na dziecku pełni funkcję ochronną i nie powinno się kąpać dzieci zaraz po urodzeniu.

estrelicia Nie wiem czy pierwszy raz najgorszy :-D chyba wolałam tą niepewność :cool2:teraz jak zobaczyłam dwie kreski to rozbolał mnie brzuch na myśl o porodzie :-D

Mi Alanka wykąpali bez mojej zgody, przywieźli mi go na sale już wykąpanego...tym razem jasno powiem, że nie wyrażam zgody na kąpiel. Maź która jest na dziecku pełni funkcję ochronną i nie powinno się kąpać dzieci zaraz po urodzeniu.
amen :) rowniez nie chce teraz kąpania zaraz po porodzie

POLECAM do poczytania o kangurowaniu:
Link do: Kangurowanie - praktyka

oar89n7312bz9t17.png

Mnie chyba wyrzucą ze szpitala, bo nie wyrażę zgody na szczepienie, domięśniowe podanie wit K (dostanie doustnie) i zabieg Credego :cool2: jakby mi chcieli dać oksytocynę, to też nie wyrażę zgody :-D
Teraz jestem już bardziej świadoma niż 4 lata temu, przy porodzie Alanka byłam jak dziecko we mgle, teraz wiem czego chcę (a raczej nie chcę :-D)

Rany ale te forum tetni zyciem;-) poszlam na drzemke i boli mnie cos w plecach:-/
Jak bedzie zamkniete forum to napisze Wam moja historie porodu.
Ostatnio gadalam z kolezanka na temat skurczow lydek i usmialam sie po pachy, bo ona tez cierpiala na takie skurcze i pewnej nocy ja zlapal. Krzyczy skurcz a jej maz jak w transie wyskoczyl z lozka wziol torbe do szpitala i polecial do samochodu;-) musiala mu dzwonic zeby wracal i rozmasowal jej noge;-) mina byla bezcenna

o jaaa, masakra tyle godzin męki :D ale coś te znieczulenia pomagają? a myślałyście o porodzie w wodzie, macie jakieś doświadczenia?
Ja po znieczuleniu zewnatzoponowym.nic nie czulam, lezalam sobie I czekalam.na pelne rozwarcie, w nocy "spalam" . Jeszcze przed porodowka na te slabsze skurcE, dostalam taka maszyne, co sie kabelkami przykleja na plecach I przy skorczach wlaczalam I fajnie masowalo, chyba pradem, pozniej dostalam jakis zastrzyk I spalam do rana a o 11 na porodowke jak skurcze wrocily ;)

Mnie chyba wyrzucą ze szpitala, bo nie wyrażę zgody na szczepienie, domięśniowe podanie wit K (dostanie doustnie) i zabieg Credego :cool2: jakby mi chcieli dać oksytocynę, to też nie wyrażę zgody :-D
Teraz jestem już bardziej świadoma niż 4 lata temu, przy porodzie Alanka byłam jak dziecko we mgle, teraz wiem czego chcę (a raczej nie chcę :-D)
mozesz mi napisac cos blizej o zabiegu Credego i tej wit. K-rowniez nam co do tego wątpliwości. Marzy mi sie by być w pokoju z dziewczyna ktora ma podobne poglady do moich. Ale to jak znalezienie igły w stogu siana ;)

oar89n7312bz9t17.png

@lena_89 z jednej strony słodka niewiedza, z drugiej skok w przepaść [emoji14] może idź do szpitala w którym chcesz rodzić wcześniej i zawczasu poinformuj na co nie wyrażasz zgody? Kurczę, mnie dopiero czeka tutaj zwiedzanie szpitali i decyzja, gdzie co i jak :/ mam takie ubezpieczenie, że mogę rodzić i w prywatnej klinice i w państwowym szpitalu i tak się zastanawiam co wybrać.. Korci mnie prywatna, bo widzę ją z okien, więc nawet gdybym czegoś zapomniała to mąż na piechotę podleci w 5 min :)

p19uskjojbeqaxq5.png

reklama
My też mamy tylko ślub cywilny.

u mnie porody póki co w miarę lekkie , pierwszy ok 4,5 godz a drugi to już w ogóle ekspres. Ja całe szczęście nie miałam bóli krzyżowych w ogóle

Pogoda też nie rozpieszcza, zachmurzone niebo ale na razie nie pada i nawet jest w miarę ciepło.

A jeszcze wczoraj był post apropo samochodów. Mąż chyba przewidział większą rodzinę bo już dwa lata temu kupiliśmy peugeota 5008, czyli w razie potrzeby jest 7 siedzień, No i automat więc jeżdżę :-)

Do góry