reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała robione badania genetyczne z krwi dwuetapowo? Ja byłam na jednych pod koniec kwietnia i w przyszłym tyg idę na kolejne, wiecie o co może chodzić?

p19uskjojbeqaxq5.png

reklama
witajcie, ja niedawno wróciłam do domu, jestem po wizycie, na dzień dzisiejszy wszystko ok, w czwartek idę na badania prenatalne, powodzenia dla tych co dziś wizytują :)
Dziś na obiad będę mięć zupę kalafiorową a na drugie ziemniaki, kotlety schabowe, mizeria oraz kalafior z bułka tartą na masełku. Teraz muszę wsiąść się za ogarniecie mieszkania i przygotować w między czasie obiad, a zbytnio mi się nie chcę z chęcią bym sobie teraz zrobiła małą drzemkę, ale przy 3 latku to nie realne... :)
Super że wsio ok. Za prenatalne trzymamy kciuki.
Mniej wiecej chodzi mi o takie sukienki, alr to jeszcze nie te, które widziałam w sklepie.
Swoja zdroga jestem niska i nie wiem jak bym wygladała w takiej długiej...
Na studniowke pamietam, ze miałam długą, ale była fajnie uszyta i pasowała :)
Śliczne, jest z czego wybierać a radocha niesamowita.

Kurde ja też miałam się już zbierać za tą kiecką.. ale też mnie zaczęło mdlić :( już w sumie dawno mnie popołudniami nie męczyło, tylko rano zawsze, a tu akurat dzisiaj... no nic. Muszę to przełożyć na inny dzień.

Za to dotarł do mnie przed chwilą kurier z moją poduchą! :D jest cudownie wygodna i czuję, że będzie super do karmienia :) :)

No to po prenatalnych. zeszło godzinę na samym badaniu. Wygląda to dobrze bo NT w normie jest nosek i wszystkie kostki. Ale że my w wysokiej grupie ryzyka to zgodzilam się na amniopunkcje i mam 23.05 żeby mieć 100 % pewności. A byłam tak że stresować że nawet nie zapytałam o płeć czy widzi:/
Czekam za reszta z dzisiejszych badań:)

#89Katia mogłabyś wstawić te zdjęcia jak odróżnić płeć? bo wydaje mi się że coś widziałam na monitorze a nie chce strzelać:) a w necie to tylko opisy znalazłam

@leonkaa a równe dwa tygodnie czy coś wcześniej było a ty dopiero dziś odebrałaś? super że wszystko dobrze z dzidziusiem ☺

@LayDeeK mi pomaga też mięta ale ta z zielnik apteczny ☺
Tak dzisiaj odebrałam. U mnie równo 2 tygodnie, w poniedziałek robiłam i w poniedziałek odebrałam. Ale po drodze był weekend majowy, więc to wydłużyło. Pewnie u ciebie też. Ale może próbuj dzwonić.

No to po prenatalnych. zeszło godzinę na samym badaniu. Wygląda to dobrze bo NT w normie jest nosek i wszystkie kostki. Ale że my w wysokiej grupie ryzyka to zgodzilam się na amniopunkcje i mam 23.05 żeby mieć 100 % pewności. A byłam tak że stresować że nawet nie zapytałam o płeć czy widzi:/
Czekam za reszta z dzisiejszych badań:)
No to super :) Będzie dobrze.

reklama
@LayDeeK wydaje mi sie że można nie czytałam nigdzie że nie można ale zobacz na google, ja pije melise z zielnika aptecznego bo mnie uspokaja ☺

@leonkaa aha niecierpliwa jestem zadzwonie w środe bo 2 tygodnie w piątek bd a pielęgniarka mówiła że do 2 tygodni wynik

Do góry