reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Marika nie nastawiaj się na najgorsze...w którym tyg wykryli ten obrzęk i co powiedział lekarz ?
Myszka gratuluję kolejnego forumowego chłopaka :)
Lekarz nie powiedział mi nic konkretnego

... Dał skierowanie na prenatalne i mówi że dziecko jest za małe żeby sam mógł coś powiedzieć, a może nie chciał mi powiedzieć, nie wiem... Maluszek miał wtedy 3cm a byłam w 9t5d.. A na prenatalnych będę w 12 tyg

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

już niedługo.... domyslam się, że każdy dzien Ci się wlecze. Ale właśnie nie chciałam dopytywać co tamten lekarz stwierdził, ale na tak wczesnym etapie przecież popełniaja lekarze błędy, więc twoje maleństwo może się dobrze rozwijać.

Marika nawet tak nie myśl. Musisz być dobrej myśli i walczyć. Maluszek da sobie radę i wszystko dobrze się skończy.

Ja poronilam w zeszłym roku w listopadzie. Krwiak był od początku ciąży. Serduszko prawie nie bilo. Aż w 9 tygodniu powiedzieli nam ze rozwój zatrzymał się na 7 tygodniu i serduszko juz nie bije. Bardzo to przeżyłam. Zresztą jak cała rodzina. Miałam lyzeczkowanie. Przy każdej okazji był płacz. Życzenia na święta. Widok w rodzinie maleństwa. Sylwester był przełomowy i mimo że się o tym nie zapomnialo to nowy rok, nowe przeżycia i patrzeć a pod koniec lutego 2 kreseczki. Wsparcie męża i rodziny było bardzo ważne.

Jak w tej ciąży dostałam tego krwotok to rozpacz była ogromna. Juz spodziewalam się najgorszego. Ale na szczęście już po wszystkim i maleństwo rośnie. U Ciebie tez tak będzie! Wypoczywaj i bądź dobrej myśli.

3jgx43r8ceekwbv1.png

Poza tym co on tam mógł zobaczyć, że jest cos niepokojącego ? u mnie wczoraj na badaniu usg wychodził maluch 3,2 cm ( wychodził na 10 tyg, z OM mam 10.6) i była tylko rozmowa tu nózki, tu głowa , tu pepowina i koniec. U takiego malucha co mozna więcej zobaczyć? mi lekarka powiedziała, że na prenatalnym za dwa tygodnie dopiero będzie coś widać....

@Marika92 nie nastawiaj sie na najgorsze myśl pozytywnie a będzie wszystko dobrze ☺

@Mabi fajnie u mnie też będzie 5 lat różnicy, moja Emilka pyta codziennie czy już jest jesień i kiedy dzidzia będzie z nami ☺

Mabi jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ;) moje maleństwo miało dzisiaj 4 cm i było za małe na USG genetyczne...
Marika 10 maja wszystkie będziemy trzymały kciuki za Twojego dzidziusia (a każda ma ich po 4 ;) ), żeby okazało się, że tylko nastraszył Was i jest ok :) z taką obstawą kciukową musi być dobrze :)

U nas będzie 4,5 roku różnicy, Alanek raczej nie zdaje sobie sprawy z dzidziusia, dla niego to abstrakcja. Wie, że mam w brzuchu dzidziusia, że będziemy będziemy wozić go w wózku, zmieniac pampersy, dawac mleko, ale twierdzi tez, że bedzie skakał z nim na trampolinie, będą zjeżdzali na zjeżdżali i skakali do basenu z piłkami ;)

reklama
@lena_89 chyba mamy "najmłodsze dzieciątka" na grupie. Mi wypada termin na 24.11 ale ginekolog obstawia 1 grudnia, bo do zapłodnienia doszło u mnie późno. Więc teoretycznie mogę Was oszukiwac i być grudniówką hehehe :)

@Monika8.11 moja córa dowiedziała się dopiero wczoraj po usg i chodzi teraz i sie pręży, że będzie starszą siostrą, tylko bardzo prosi o dziewczynkę, bo brat ją nie zadowala :)

Do góry