reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

ja też mam aplikację, nazywa się PregLife. Fajna, ale nadal szukam "tej idealnej" ;) tu nie można np dodawać terminów wizyt :) w innej za to nie mogłam dodać daty porodu, tylko wyliczało z OM, a u mnie to się nie sprawdza bo ciąża młodsza :) jak macie jakieś fajne aplikacje to dajcie nazwy :)

reklama
Ja uzywam takie moze ktos podpatrzy sobie ;)

m3sxskjo6qsoarci.png

1491470921-aaaaaa.jpeg

Ja mam 26.04 prenatalne! Na tych pierwszych już można płeć poznać?

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png
Ja poznałam płeć na tym usg genetycznym :) ale mój syn od razu rozkładał nóżki i pokazywał co tam ma.

Dziś 7t1d. Otwierałam lodówkę i zaś odruch wymiotny.
Ja po skończonym 6tc miałam apogeum złego samopoczucia :( trwało tydzień. A teraz mam 3 dni dobre, potem niemoc :p i tak na zmianę.
Siły zycze!

Hej dziewczyny!
U mnie dzis rowno 9t0d, jeszcze z lozka nie zdazylam wstac i mi niedobrze, do tego brzuch czuje. Chyba znowu na sniadanie czekają mnie platki z mlekiem, bo nie jestem w stanie nic innego przełknąć.. Spalam nawet z miska pod łóżkiem, bo tak mnie szarpało wieczorem, ze myslalam, ze coś w końcu poleci, a tu znowu nic.
U mnie dzis na razie slonce sie przebija, ale zapowiadają deszcze :(

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Idziemy łeb w łeb :) u mnie tez dziś 9tc 0dn :)

Hej ;) Wspolczuje Wam tak mocnych objawów :( U mnie czasami są mdłości ale do przeżycia. Ja dzisiaj mam mega powera do działania i sprzątam mieszkanko. :)
Ja tez dziś mam (a raczej miałam :p ) powera i wysprzatalam mieszkanie. Teraz odpoczynek. Zjadlambym coś, ale na nic nie mam ochoty.

@Karolka2106 ja wczoraj podczas kąpieli też zauważyłam podobne żyłki :) ja dzisiaj mam wizyte o 14 :) stresik jest niesamowity :) dzis zaczynam 7tydzien :)
Powodzenia na wizycie!!! Trzymamy kciuki i czekany na super dobre informacje :)

Tylko w pierwszej ciazy byly widoczne zyly na piersiach ;)
U mnie tak samo :) w pierwszej ciąży od razu były widoczne żyłki. Teraz piersi są duże, tkliwe i biła sutki przy dotyku.

Dziewczyny czy wy macie gdzies jakies kalendarzyki, ktore wam licza ktory macie tydzien, ja ciagle nie pamietam a nie chce mi sie co rusz sprawdzac I liczyc ile to dokladnie jest albo mam 9 albo 10 albo moze juz 11tydzien [emoji23] na starosc coraz gorzej z moja pamiecia
Tak, mam jakieś aplikacje, które podają który to tc. Dodatkowo zapisuje sobie tam moje objawy, wagę, terminy wizyt, samopoczucie :) fajna sprawa, bo w każdej chwili mogę do tego wrócić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie ja jak zwykle większość dnia w pracy, wiec mało czasu na bb.
U mnie mega senność i mdłości wieczorne ale do przeżycia. Tylko musiałam psa od siebie odsunąć, bo nie wyrabiam z jego zapachem. Bida pomyśli, ze już go nie kocham :/
Ja mam Ovia pregnancy ... jest świetna.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mam "asystenta ciazowego", "moja ciąża" i "moj kalendarzyk", ktory pokazywał mi daty okresu, ale ma tez opcje "ciąża" i teraz pokazuje ktory aktualnie tydzień. Fajne te apki bo piszą co sie dzieje z Toba i dzieckiem w danym tygodniu :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

@iśka90 @89Katia ja tez dzisiaj 9tc0d i mialam taka nadzieję, że mdłości odpuszczą.. Eh ale złudne nadzieje.
Ja wlasnie bede dzwonić zeby sie umówić na te prenatalne. Ciekawe czy dzidzia pokaże co ma między nóżkami:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

Ja dzisiaj czuję się dobrze, rano chwilowe mdłości ale potem już power :D
Ugotowałam obiad i chwilowo odpoczywam.

Ale znalazłam sobie kolejną rzecz do rozmyślania... SZCZEPIENIA.
Może mamy, które mają już dzieciaczki podzielą się swoimi opiniami na ten temat? Na jakie szczepionki się zdecydowałyście? Zwykłe czy może skojarzone? Bo ja mam już mętlik jak czytam to wszystko...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

Ja dzisiaj czuję się dobrze, rano chwilowe mdłości ale potem już power :D
Ugotowałam obiad i chwilowo odpoczywam.

Ale znalazłam sobie kolejną rzecz do rozmyślania... SZCZEPIENIA.
Może mamy, które mają już dzieciaczki podzielą się swoimi opiniami na ten temat? Na jakie szczepionki się zdecydowałyście? Zwykłe czy może skojarzone? Bo ja mam już mętlik jak czytam to wszystko...

Szczepilam zwykłymi na NFZ + pneumokoki. Zaszczepie jeszcze na meningokoki.
To wszystko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry