reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

A jak spia Wasze dzieci(kp)? Slysze ciagle ze spia 20- 6 i normalnie zalamac sie mozna;) Jest ktos komu pobudki jak u nas czesto sie zdarzaja?

Moja mała budzi się raz, czasami 2 razy w nocy. Jeśli tylko jest ciemno to zasypia sama w swoim łóżeczku. W dzień zwykle śpi u nas w łóżku. Ostatnio w dzień śpi bardzo mało. Robi 40 minutowe drzemki. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Martaaa zazdroszcze... my ostatnie noce co 1,5h pobudka. Moze to suche powietrze, moze skok rozwojowy... Zmienialam juz pizamki, pieluchy, kocyki i nadal nic.... musi miec cycka i koniec ;)

A jak ubieracie/przykrywacie dzieci do snu?

Martaaa zazdroszcze... my ostatnie noce co 1,5h pobudka. Moze to suche powietrze, moze skok rozwojowy... Zmienialam juz pizamki, pieluchy, kocyki i nadal nic.... musi miec cycka i koniec ;)

A jak ubieracie/przykrywacie dzieci do snu?
Moja też budzi się co chwilę w nocy a już tak ładnie przesypiala całe noce, jesy bardzo marudna i najprawdopodobniej zaczynają nam się ząbki:/

A jak czesto karmicie kp? Bo ja sie zastanawiam czy nie za czesto, mloda je co ok 2h popoludniu co godzine:(
Moze stad te luzne kupy...

Teraz mała ma katar, ale dalej śpi ładnie. Mamy problem z kupą. Nie zrobiła od 4 dni. Położna mówi, że o ile ma miękki brzuszek to do 7 dni przy kp jest ok. Ale jednak mnie to martwi.. :/

A jak czesto karmicie kp? Bo ja sie zastanawiam czy nie za czesto, mloda je co ok 2h popoludniu co godzine:(
Moze stad te luzne kupy...
moja je co 40 -60 minut :D w ciągu dnia, ale za to w nocy jak zasypia około 21 to wstaje przeważnie między 2 a 4 rano, zależy od dnia:)

Teraz mała ma katar, ale dalej śpi ładnie. Mamy problem z kupą. Nie zrobiła od 4 dni. Położna mówi, że o ile ma miękki brzuszek to do 7 dni przy kp jest ok. Ale jednak mnie to martwi.. :/
Przy KP dziecko może nawet nie robić 10 dni... ale wszystko zależy od tego jak wcześniej dziecko robiło kupy czy były co dzień czy co 4-5 dni, stały rytm jest jak najbardziej naturalny, a może martwić jak kupa była co dzień i jest kilku dniowa przerwa i sytuacja się powtarza wtedy warto skonsultować to z lekarzem.. Obserwuj swoją małą, zawsze jak coś możesz dać czopka:)

reklama
Ja w dzień karmię różnie. Zależy jak dzień nam mija, w jakim jest humorze itp. Czasem je co 3 godziny A czasem nawet co godzinę. W nocy też bardzo różnie. Potrafi wytrzymać 3h A są noce że wstaje co godzinę. Podejrzewam że przyczyną są zęby. Niby za szybko ale starszy jak miał 4 miesiace to już jednego zęba miał.
Co do spania to nie ma reguły, każde dziecko inne. Mój starszy szybko przeszedł na mm A i tak w nocy dwa razy jadł do pół roku i do roku raz się nudził na jedzenie. A niby mówi się że na sztucznym dzieci w nocy na jedzenie się nie budzą. A mi się trafił wyjątek [emoji6] malutki dużo lepiej spał jak był mniejszy A teraz bywa różnie. Dla pocieszenia warto pamiętać że wcześniej czy później dziecko ze wszystkiego wyrośnie. Te gorsze momenty trzeba przetrzymać później będzie co wspominać [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry