reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny pierwszy raz się spotykam z tym że moje dziecko ostatnio zawsze przed spaniem wpada w histerię. Jest wtedy godzina do poltorej płaczu. Nie wiem czy teraz mogą się odpalic kolki? A może to skok rozwojowy? Jedyne co pomaga to na ręce i bujanie w bujaczku. Chyba że jest apogeum to nawet i to nie pomaga. Każda próba odlozenia dziecka do lozeczka kończy się histeria ;/

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny
Witamy sie z listopadowa Julka 14.11 :)

Jak ubieracie dzieci przy takiej pogodzie (lekki mroz) na wyjscie? Zastanawiam sie czy za malo czy za duzo: moja na normalne ciuszki ma kombinezon misia ocieplany i jezdzi w spiworki z welna owcza.

No i jak Wasze pociechy spia? My w nocy czeste pobudki, zdarza sie ze co 2h:-/ w dzien zupelna nieodkladalnosc, tylko cyc albo wozek/ chusta.

Ja w taki lekki mróz zakładam Body + polspoochy, ciepłe skarpetki, sweterek, szaliczek, kombinezon z łapkami i stopkami taki kurtkowy z misiem. W wózku mam kocyk od spodu i kocyki na wierzch. Plus ta zabudowa od wozka.

Jak dobrze wycyrklujemy z kąpielą to ostatnie jedzenie jest koło 22 i spanie o 23. Jedna pobudka między 3 a 5. W dzień je średnio co 3 godziny. Nareszcie. W pierwszym miesiącu jadł tak często, ze miałam wrażenie, ze nie podnoszę się z kanapy. Bałam się ze to nie minie. Mój maluszek się da odłożyć do wozka. Nie ma wyjścia, bo wazy 6,5kg a ja jestem raczej drobna i zwyczajnie długo nie dam rady nosić. Ale już się nauczył tak jęczeć jakby się żalił ze nikt go nie weźmie.

Najgorzej u nas ze smoczkiem. Bardzo go chce, ale nie umie go sam trzymać. Ssie mocno ale wypada. Trzeba podpierać pieluchami a głowa już chodzi na wszystkie strony to ciężko. Może się jeszcze nauczy?

Aaa zapomniałam. Jak jest z tym okresem? Czy to prawda ze jak się pojawia okres to znaczy ze jest mniej pokarmu? Tak mi lekarz powiedział na wizycie po porodzie. Ja tez już niestety go mam i się zastanawiam jak się to ma do karmienia

zgadza sie, mialam wrazenie ze bylo mnie ale i tak starcza. w ogole to denerwowalo mnie karmienie, ciagniecie za brodawki, jakos nawet zastanawialam sie czy by nie odstawic ale przeszlo wszystko razem z okresem.
znowu jest ok
ale trwal ponad tydzien co zawsze mialam 4 dni.

Hej, u nas przeziębienie skończyło się szpitalem (zapalenie pluc). Spędziliśmy tam prawie 2 tygodnie. Opieka w szpitalu wspaniała, warunki nie najgorsze. Teraz jesteśmy wszyscy zdrowi i oby tak zostało jak najdłużej. Po szpitalu został nam rozbity sen o bóle brzuszka po antybiotyku. Przez tydzień miałam duży problem z kamieniem bo miałam mniej pokarmu ale udało się wyjść z kryzysu i wracamy do normy. Przez moment byłam przerażona bo pokarmu było mało A maluch całkowicie odrzucal butelkę. Nawet nie myślałam że dziecko może całkowicie nie radzić sobie z butelką.
Co do ubierania to u nas teraz duży mróz więc ja ubieram body+ rajstopy+ bluza + spodenki+ skarpetki+ ocieplany kombinezon+ spiworek z misiem+ kołderką. Chyba ubieram najlepiej ale mój synek jest małym zmarzluchem.
Co do spania to tak jak pisałam, po szpitalu trochę nam się to pomieszalo ale wracamy do normy i w nocy jest karmienie co 3h. Na noc idzie spać około 22 i śpi do 8 z przerwami na jedzenie o 23, 2 i 5.
Super wszystkie maluszki [emoji9]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Izabella81 śliczna twoja córcia:tak:

kasiap3 współczuje szpitala, też kiedyś przerabiałam:-( :( Ważne, że już zdrowi jesteście i oby tak zostało:blink:

PannaMigotka, Klementinka już dostałyście okres?:surprised: Karmicie lub dokarmiacie mm? Ja liczę na jak najdłuższy brak :sorry2:

rudiert Mój w nocy budzi się zazwyczaj co 1,5h czasami co 2h baaaaaaardzo rzadko co 2,5:confused2::confused2::confused2:

Ja ubieram mu body + pajac, kombinezon i śpiworek jest w wózku, jak go wyciągam jest cieplutki więc nie marznie a on lubi ciepełko;-) ;)

A ja dziewczyny będę musiała odstawić małego od piersi. Zalecenie gastroenterologa ;( jest mi smutno z tego powodu. wątroba się nie regeneruje po cholestazie.

karolyn wiem, że Ci smutno ale bądź dzielna, najważniejsze żebyś zadbała teraz o swoje zdrowie! Mam nadzieję, że Twój mały szybko polubi butle i mm, kiedy odstawiasz? robisz to po trochę czy od razu?

Mam dwa miesiące na całkowite odstawienie. Póki co łykam ursocam aby nie doszło do zastoju zolci. Dziś zrobiliśmy probe z bebilonem czy w ogóle wypije. Problemu nie powinno być bo wypił butle. Myślę że narazie będziemy mu dawać na noc A za miesiąc zacznę schodzić powoli z piersi żeby jak skończy 5 miesięcy byl tylko na mm. I wtedy też zacznę wprowadzać pokarmy stałe

reklama
Do góry