Dzień dobry, tradycyjne obudziłam się chwilę przed 10 ale w nocy jestem toaletowym podróżnikem więc nie dziwi, że się do późna [emoji14] a teraz śniadanko + kawa [emoji477] zbożowa + kieliszek ( z lekami ). Miłego dnia mamusie
reklama
Dzień dobry, tradycyjne obudziłam się chwilę przed 10 ale w nocy jestem toaletowym podróżnikem więc nie dziwi, że się do późna [emoji14] a teraz śniadanko + kawa [emoji477] zbożowa + kieliszek ( z lekami ). Miłego dnia mamusie
Mniam!!
Jak przeczytałam o kieliszku to zamarzyła mi się lampka białego, schłodzonego wina [emoji483][emoji23] za rok sobie odbije
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Ja jak chodziłam na NFZ to klucilam sie z lekarzem bo badań usg mi nie wydawał. Ogolnie mam złe doświadczenie z lekarzami na NFZ w trakcie ciazy. Jestem typem człowieka który wykluci sie o swoje ale czasem zastanawiam sie czy warto. Ja nie mam sprawdzanej wagi ani ciśnienia niby robi lekarz usg na każdej wizycie ale co z tego jak w pierwszym trymestrze nie był w stanie podać przezorności. A i tak chodzę prywatnie do lekarza który jest z mojego szpitala. Ale gdybym tylko chodziła na NFZ to chyba lekarza bym zaskarżyła...
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Leonkaa sa antybiotyki bezpieczne w ciazy, wiec bez stresu
Evil na jeczmien dobre pocieranie prawdziwym zlotem np. Obraczka
Ile dziecko pojezdzi w takim foteliku 2h dziennie? Od tego mu sie kregoslup nie wygnie nie popadajmy w paranoje
Mabi o to chodzi, zeby zapewnic dziecku warunki zblizone do tych w brzuchu matki. Ale mysle max miesiac I koniec Nie zawijalam dzieci wczesniej, teraz pierwszy raz chce sprobowac.
Zgadzam sie z Toba, dzieci sie nie uczy siadac, chodzic itd... na to musi przyjsc odpowiedni czas I dziecko samo musi umiec przejsc z pozycji lezacej w siedzaca. Moje dzieci od poczatku sa trzymane na podlodze na kocykach, maja duze pole manewracyjne Bardzo mnie dziwilo, jak widzialam, ze ludzie dziecko 4miesieczne trzymaja prawie caly dzien na lezaczku! To kiedy takie dziecko ma cwiczyc? A pozniej problem bo dziecko samo nie siada, tylko jak rodzic posadzi...
Evil na jeczmien dobre pocieranie prawdziwym zlotem np. Obraczka
Ile dziecko pojezdzi w takim foteliku 2h dziennie? Od tego mu sie kregoslup nie wygnie nie popadajmy w paranoje
Mabi o to chodzi, zeby zapewnic dziecku warunki zblizone do tych w brzuchu matki. Ale mysle max miesiac I koniec Nie zawijalam dzieci wczesniej, teraz pierwszy raz chce sprobowac.
Zgadzam sie z Toba, dzieci sie nie uczy siadac, chodzic itd... na to musi przyjsc odpowiedni czas I dziecko samo musi umiec przejsc z pozycji lezacej w siedzaca. Moje dzieci od poczatku sa trzymane na podlodze na kocykach, maja duze pole manewracyjne Bardzo mnie dziwilo, jak widzialam, ze ludzie dziecko 4miesieczne trzymaja prawie caly dzien na lezaczku! To kiedy takie dziecko ma cwiczyc? A pozniej problem bo dziecko samo nie siada, tylko jak rodzic posadzi...
Danielkowa
Fanka BB :)
Bardzo mnie dziwilo, jak widzialam, ze ludzie dziecko 4miesieczne trzymaja prawie caly dzien na lezaczku! To kiedy takie dziecko ma cwiczyc? A pozniej problem bo dziecko samo nie siada, tylko jak rodzic posadzi...
moze opowiem tez o moich doświadczeniach. Zawsze słyszałam jak to źle jest gdy dziecko przez długi czas jest w foteliku na przykład samochodowym. No niestety moje dzieci często zasypiay w foteliku, a mi zwyczajnie było żal je budzić, bo przy przenoszeniu często tak się dzieje. No i cała trójka niejednokrotnie nawet dwie godziny leżała w tym foteliku samochodowym w domu i nic się nie stało zlego.
Myślę, że kręgosłupy krzywi noszenie plecaka torby na jednym ramieniu później szkole czy siedzenie przy komputerze, tablecie i zwyczajnie przy biurku.
Moje dzieci bardzo dużo biegają ruszają się i nie mają żadnych problemów z kręgosłupem.
Dzien dobry
W Kielcach slonce sie przebija, ja wstawilam pranie, ogarniam sie i w miasto. Jedziemy dzis wieczorem na grilla do rodziny, bo kuzyn przylecial z moim chrzesniakiem z USA na kilka dni, a to swieto, bo sa w pl naprawde rzadko. Chce mu zrobic paczke na dzien dziecka, moze znajde jakies inspiracje w sklepach
Użarła mnie w łydke chyba meszka, boli mnie cala noga :O
I zauważyłam, ze wyszla mi taka wielka żyla pod samą skore, biegnaca od polowy uda do lydki. Fuj... Wychodzi mi chyba siedzenie w pracy przed kompem 12h
Wszystkiego najlepszego mamuski!
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
W Kielcach slonce sie przebija, ja wstawilam pranie, ogarniam sie i w miasto. Jedziemy dzis wieczorem na grilla do rodziny, bo kuzyn przylecial z moim chrzesniakiem z USA na kilka dni, a to swieto, bo sa w pl naprawde rzadko. Chce mu zrobic paczke na dzien dziecka, moze znajde jakies inspiracje w sklepach
Użarła mnie w łydke chyba meszka, boli mnie cala noga :O
I zauważyłam, ze wyszla mi taka wielka żyla pod samą skore, biegnaca od polowy uda do lydki. Fuj... Wychodzi mi chyba siedzenie w pracy przed kompem 12h
Wszystkiego najlepszego mamuski!
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
estrelicia
@itucha podałam to jako lokalną ciekawostkę [emoji14] My decydujemy się na gondolę, jestem dzieckiem ortopedy dziecięcego, wiem że fotelik nie jest najzdrowszym rozwiązaniem w ogóle mam dużo ortopedycznych wypaczeń wiadomo, że są sytuacje kiedy dziecko po prostu zaśnie i żal budzić, ale chodzi mi raczej o takie generalne podejście Ponieważ u mnie wieczna wiosna to nastawiam się na długie spacery z maleństwem! Mówiłam Wam, że tutaj w ogóle nie ma suplementacji Wit. D3 dla noworodków? Za ładna pogoda chyba [emoji14]
A do chust na razie brak mi przekonania wydaje mi się to strasznie skomplikowane, ale kto wie co będzie później
@evli2 ja miałam! Natychmiast zrezygnowałam z soczewek i makijażu oka, przykladalam zaparzone torebki od czarnej herbaty i dosyć szybko mi przeszło
Kochane Mamy, że starszymi dziećmi i te które nieśmiało pierwszy raz obchodzą swoje święto : życzę nam wszystkim, żeby mimo niedociągnięć, zmęczenia i frustracji, nigdy nie zabrakło nam przekonania, że dla naszych dzieci jesteśmy najlepszymi mamami na świecie
A do chust na razie brak mi przekonania wydaje mi się to strasznie skomplikowane, ale kto wie co będzie później
@evli2 ja miałam! Natychmiast zrezygnowałam z soczewek i makijażu oka, przykladalam zaparzone torebki od czarnej herbaty i dosyć szybko mi przeszło
Kochane Mamy, że starszymi dziećmi i te które nieśmiało pierwszy raz obchodzą swoje święto : życzę nam wszystkim, żeby mimo niedociągnięć, zmęczenia i frustracji, nigdy nie zabrakło nam przekonania, że dla naszych dzieci jesteśmy najlepszymi mamami na świecie
reklama
evli2
Estrelcia a dziecku to nie szkodzi ten jęczmień? A na okulistę mogę liczyć dopiero w poniedziałek.Martwię się, bo pierwsza ciąża, ale lekko mnie tylko boli jak dotykam. Trę obrączką i robię okłady z herbat