reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
*Syska90 lekarz na NFZ musi Cię przyjąć zwłaszcza że jesteś w ciąży i masz takie prawo, tak samo jak masz skierowanie do jakiegoś specjalisty nie czeka się kilka miesięcy lecz max do 7 dni muszą ustalić wizytę.

*Evil2 na jęczmień dobre jest pocieranie oka złotą obrączką, okłady z herbaty zielonej, ale najlepiej jak coś udaj się do lekarza rodzinnego bo czasem potrzebny jest antybiotyk.

@evil2 spróbuj tez okład z rumianku.

@89Katia ja tez zamierzam właśnie zainwestować w chustę przez to, ze sezon zimowy.

W gwoli wyjaśnienia mówiłam o tym samym kokonie co estrelicia wkleiła fotkę [emoji4]
Super do łóżeczka, łóżka rodziców itp itd

Najlepszego mamusie [emoji173]️

1495781980-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Borysiatko, bardzo mało płacisz, zazdroszczę:)
@Ewka_85 gratuluję chłopaka!:)
@syska90 ja też spróbowałabym u innego, każda wizyta to jest taka radość dla mnie, możliwość zobaczenia lub choć usłyszenia dziecka, nie chciałabym, żeby jakiś buc mi to psuł;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ewka wiesz jak to u nas w praktyce wyglada.
Z wielka łaska zapisana jestem na 22.06 dopiero eh.. ja nie tylko chodzę do tego lekarza. Do tego chodzę po badania na NFZ bo bym zbankrutowała. Tak dla przykładu badanie usg 1 trymestru miałam u tego lekarza w 13 i 4 dni i on nie był w stanie zbadać przezorności karkówek a dzien pozniej byłam prywatnie i przezorność wyszła 2,4 teraz mam stresa bo dość wysoka jest a pappa nie chciałam bo to tylko statystyka.
Mamy wszystkiego najlepszego :)

Dzięki dziewczyny, próbuje i rumianek i czarną herbatę. Prawie mnie nie boli, ale jestem w ciąży przewrażliwiona. Dzwoniłam i okulista mnie nie przyjmie, jak coś dopiero w ponieedziałek. Jak coś się będzie działo to po 18 na pogotowie mam jechać. Może domowe sposoby zadziałają.

@syska90 ja chodzę na NFZ i mam wizytę co miesiąc choć wszystko jest w porządku z dzieckiem, położna waży mnie za każdym razem, mierzy ciśnienie a od 20 tygodnia będzie także słuchać serca płodu. Dostałam dwa skierowania na badania ogólne w międzyczasie. Nie wiem, czy to jest standard czy fajnie trafiłam? Dodatkowo byłam prywatnie na prenatalnym i zapisałam się juz na połówkowe bo mój ginekolog tego nie robi.

syska90 jak coś się dzieje, typu boli brzuch jest jakieś krwawienie to lekarz musi przyjąć łaski nie robi, z początkiem roku w POlsce jeśli chodzi o NFZ sporo się zmieniło na korzyść kobiet w ciąży, tylko trzeba być stanowczym, a co do Twojej przezierności mieści Ci się w normie bo jest do 2,5.

U mnie jak córka młodsza jest chora w tym dniu co dzwonię do lekarza by umówić wizytę to jestem przyjmowana, choć wiele razy kobiety z rejestracji chciały mi wcisnąć wizytę dzień lub dwa dni później, a ja się nie daje i mam w tym samym dniu, nawet jeśli nie przyjmuje lekarz prowadzący mojej córy. (W przychodni przyjmuje 3 lekarzy dziecięcych).

Wszystkiego dobrego dla nas;)
Ja juz po śniadaniu - mam wrażenie ze ostatnio strasznie duzo jem :( moze dlatego ze do końca 3mca miałam nieustanne mdłości i nic mi nie smakowało ... wagę mam zespsuta w domu:/ w środę mam wizytę i zobaczymy ile mam na plusie :/
Ja jęczmienia nigdy nie miałam ale wielokrotnie słyszałam o tym pocieraniu złotem ...
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ;)
Co do kokonu tez o tym mysle, o chuście tez ;) ale bardzo dobre opinie ma tez nosidełko tula ... można stosować od poczatku .. ech .. strasznie tego duzo ;)
Miłego dnia wszystkim

reklama
*Syska90 lekarz na NFZ musi Cię przyjąć zwłaszcza że jesteś w ciąży i masz takie prawo, tak samo jak masz skierowanie do jakiegoś specjalisty nie czeka się kilka miesięcy lecz max do 7 dni muszą ustalić wizytę.

Kurczę a ja chciałam dostać się do dermatologa i mi powiedzieli że termin za 3 m-ce... to na skierowaniu lekarz rodzinny musi coś dopisać czy jak to się załatwia ?

Do góry