reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
*Syska90 lekarz na NFZ musi Cię przyjąć zwłaszcza że jesteś w ciąży i masz takie prawo, tak samo jak masz skierowanie do jakiegoś specjalisty nie czeka się kilka miesięcy lecz max do 7 dni muszą ustalić wizytę.

*Evil2 na jęczmień dobre jest pocieranie oka złotą obrączką, okłady z herbaty zielonej, ale najlepiej jak coś udaj się do lekarza rodzinnego bo czasem potrzebny jest antybiotyk.

@evil2 spróbuj tez okład z rumianku.

@89Katia ja tez zamierzam właśnie zainwestować w chustę przez to, ze sezon zimowy.

W gwoli wyjaśnienia mówiłam o tym samym kokonie co estrelicia wkleiła fotkę [emoji4]
Super do łóżeczka, łóżka rodziców itp itd

Najlepszego mamusie [emoji173]️

1495781980-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Borysiatko, bardzo mało płacisz, zazdroszczę:)
@Ewka_85 gratuluję chłopaka!:)
@syska90 ja też spróbowałabym u innego, każda wizyta to jest taka radość dla mnie, możliwość zobaczenia lub choć usłyszenia dziecka, nie chciałabym, żeby jakiś buc mi to psuł;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ewka wiesz jak to u nas w praktyce wyglada.
Z wielka łaska zapisana jestem na 22.06 dopiero eh.. ja nie tylko chodzę do tego lekarza. Do tego chodzę po badania na NFZ bo bym zbankrutowała. Tak dla przykładu badanie usg 1 trymestru miałam u tego lekarza w 13 i 4 dni i on nie był w stanie zbadać przezorności karkówek a dzien pozniej byłam prywatnie i przezorność wyszła 2,4 teraz mam stresa bo dość wysoka jest a pappa nie chciałam bo to tylko statystyka.
Mamy wszystkiego najlepszego :)

Dzięki dziewczyny, próbuje i rumianek i czarną herbatę. Prawie mnie nie boli, ale jestem w ciąży przewrażliwiona. Dzwoniłam i okulista mnie nie przyjmie, jak coś dopiero w ponieedziałek. Jak coś się będzie działo to po 18 na pogotowie mam jechać. Może domowe sposoby zadziałają.

@syska90 ja chodzę na NFZ i mam wizytę co miesiąc choć wszystko jest w porządku z dzieckiem, położna waży mnie za każdym razem, mierzy ciśnienie a od 20 tygodnia będzie także słuchać serca płodu. Dostałam dwa skierowania na badania ogólne w międzyczasie. Nie wiem, czy to jest standard czy fajnie trafiłam? Dodatkowo byłam prywatnie na prenatalnym i zapisałam się juz na połówkowe bo mój ginekolog tego nie robi.

syska90 jak coś się dzieje, typu boli brzuch jest jakieś krwawienie to lekarz musi przyjąć łaski nie robi, z początkiem roku w POlsce jeśli chodzi o NFZ sporo się zmieniło na korzyść kobiet w ciąży, tylko trzeba być stanowczym, a co do Twojej przezierności mieści Ci się w normie bo jest do 2,5.

U mnie jak córka młodsza jest chora w tym dniu co dzwonię do lekarza by umówić wizytę to jestem przyjmowana, choć wiele razy kobiety z rejestracji chciały mi wcisnąć wizytę dzień lub dwa dni później, a ja się nie daje i mam w tym samym dniu, nawet jeśli nie przyjmuje lekarz prowadzący mojej córy. (W przychodni przyjmuje 3 lekarzy dziecięcych).

Wszystkiego dobrego dla nas;)
Ja juz po śniadaniu - mam wrażenie ze ostatnio strasznie duzo jem :( moze dlatego ze do końca 3mca miałam nieustanne mdłości i nic mi nie smakowało ... wagę mam zespsuta w domu:/ w środę mam wizytę i zobaczymy ile mam na plusie :/
Ja jęczmienia nigdy nie miałam ale wielokrotnie słyszałam o tym pocieraniu złotem ...
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ;)
Co do kokonu tez o tym mysle, o chuście tez ;) ale bardzo dobre opinie ma tez nosidełko tula ... można stosować od poczatku .. ech .. strasznie tego duzo ;)
Miłego dnia wszystkim

reklama
*Syska90 lekarz na NFZ musi Cię przyjąć zwłaszcza że jesteś w ciąży i masz takie prawo, tak samo jak masz skierowanie do jakiegoś specjalisty nie czeka się kilka miesięcy lecz max do 7 dni muszą ustalić wizytę.

Kurczę a ja chciałam dostać się do dermatologa i mi powiedzieli że termin za 3 m-ce... to na skierowaniu lekarz rodzinny musi coś dopisać czy jak to się załatwia ?

Do góry