reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros a do bloku czy domku się będziecie przeprowadzać?

Lilith od któregoś tygodnia można słuchać? Tzn ja mam dzidzie młodsza o conajmniej tydzień więc chyba musiałabym tyg z usg policzyć aby móc załapać tetno, teraz sobie detektora nie kupię ala myślę że za miesiąc już tak ;-)

reklama
Dorota, ja słuchałam od 8+5tc, wedle usg. Wedle om to byłby 8+3tc.

Bardzo mi dzis zle..nawet zupa nie pomogła..i boli potwornie ten jajnik. Czytałam gdzieś, że jak się torbiel wchłania to tez boli,.ciekawe czy to prawda..

Witam wszystkie .. i ściskam mocno te ze złym samopoczuciem . U mnie fatalnie ciągle w łóżku ale chłopcy o mnie dbają dobrze masujące brzuszek całują a 4 letni Maksymilian mówi ze musi być delikatny bo to dziewczynka jest i ze ma na imię lilka bo mu powiedziala.
Ma któraś problemy z cera niewiem jak sobie juz radzić nic nie pomaga a źle wyglądam we wszystkich ciążach wyglądała kwitnąco a teraz to jakaś porażka .

Dorota to jest stary poniemiecki budynek, podzielony jakby ma dwie klatki, w jednej mieszkają dwie rodziny, a u nas by będziemy 4 rodzina. Niestety sąsiadów będziemy mieć ciężkich, ale jak to mówią darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Mój dostał to od rodziców, mu zrobiliśmy remont fakt że to tylko kawalerka Ale ważne że swoje. Nie ma czynszu tylko opłaty. No i plus kredyt bo za gotówkę byśmy nie dali rady.

Linka, podobno jak się traci na urodzie to córka będzie :-) kilka koleżanek tak miało więc A może będzie teraz córcia ? :-)

Lilith, powiedz mi jak Twoja córka się sprawuje ? Podoba mi się bardzo jej imię A niestety żadnej Judyty nie znam żeby mieć chociaż jakieś rozeznanie :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Linka moja najmłodsza córka ma na imię Lilianna ( lilika też czasem do niej mówimy ;-)) z cera nie pomogę.

Lilith hmmm to ja już wkrótce bym mogła słuchać bo u mnie z usg dziś byłby 8t5d, no ale poczekam jeszcze trochę, póki co kasy brak, kasa cała na dzień dobry na dom pójdzie.
Jutro o 13 odbieram klucze i idę tam z dziećmi obcenic sami ci i jak ;-)

Lilith współczuję.

Milagros masz rację darowanemu koniu się nie zagląda ;-)

Ja od wczoraj duże mdłości przy obiedzie tak że nic zjeść się nie da

Milagros24 może i dziewczynka tylko jak dam rade pielęgnować ja po 4 chłopcach.
W pokoiku maluchów cicho się zrobiło a to oznacz kłopoty , dwuletni artysta pomalowal mi ścianę kredkami uroki rodzicielstwa

Doraota123456789 o widzę ze ty tez wielodzietna rodzina. Uwielbiam duże rodziny Bardzo mi się podoba imię Liliana i Nataniel dla chłopca bo Mieszko zajął mój brat

Lilith ona smoka też miała, ale odstawiliśmy przed 2gimi urodzinami i poszło bezproblemowo z dnia na dzień.
Współczuję "apetytu" i bólu jajnika. Może to rzeczywiście ta torbiel. Ja mialam co jakiś czas przez moje cykle 3-5 cio miesięczne i jajniki mnie często kuły. Ale zawsze schodzilo samo. Żadnych zabiegów nigdy nie miałam.

Netta współczuję, bo chory mąż to najgorsze co może być. Zdrowia życzę.

Agulek spokojnie. Nie steresuj się. Mnie moje mikroobjawy przeszły raczej całkowicie i sie cieszę. Na początku sie stresowałam, ale jak dla mnie ok, że nie rozpoczynam każdego dnia nawoływaniem niedźwiedzia. Z Zuzą strasznie mnie męczyło. To był horror.

Linka mnie też syfi teraz trochę. Mam dobry kryjący podkład. W ciąży z Zu wyglądałam ekstra. Teraz czuję na dodatek, że puchnę.
Co do pielęgnacji dziewczynek, to jedyne o czym trzeba pamiętać to nie używać zasypek, myć ją jak siebie, czyliw strone pupy i sprawdzać czy się wargi mniejsze nie sklejają. Ja się obawiam za to, że nie podołam małemu siusiakowi jeśli taki się u nas w domu pojawi.

O.. Dorota przy okazji się dowiedziałam, rzeczy która mnie od dawna interesuje. Właśnie jakie jest pełne imię Lili.
Fajnie, że idziecie domek oglądać. Pamiętam że sama nie mogłam się doczekać i myśleć co i jak urządzę.

Aob ja się cieszę jak Zuza o mnie czasem zapomni, ale niestety mimo tego, że tate ma rzadko to w chwilach mega zmęczenia czy bubu "gdzie jest mama".

Milagros co by nie było, ważne, że swoje.

Milagros, my też tak dostalusmy od tesciowej i mojego taty. Na szczęście nic do roboty nie było a żałuję teraz..Bo braliśmy małe ale mega zrobione..różne wysokości podwieszania sufitów i takie cuda. Teraz bym wolała do remontu częściowego, tj.odswiezyc i takie inne..3 pokojowe..no ale to 13 lat temu było hihi. Trza się cieszyć z tego co się ma. Chociaż, hak Ci sąsiedzi halasluwi to może Cię to zacząć drażnić jak dzidzi się urodzi.

Linka tez mogę potwierdzić, że z cora wygladalam tragicznie..A jak popuchnelam.. Z synem super. Zupełnie co innego. Mój też jak cichnie to oznacza coś złego hihi.

Dorota a coś szybszego na ten obiad nie możesz naszykowac? Ja nic już nie robie..Nie mogę patrzeć na zarcie..
Pisz jutro jak wrażenie. Dzieci pierwszy raz zobaczą?

Co do Judyty.. Ochy i achy.. Teraz ma ciężki okres..wchodzi w okres nastoletni, wiec bywa upierdliwa. Z myśleniem zas jak u Angoli..trochę trwa nim zakuma haha ale tak, Uwielbia szkole, jest bardzo kreatywna, ciagle tworzy coś z niczego, myśli przyszlosciowo, jest uczynna, chętna do pomocy choć trochę leniwa ale to chyba troszkę typowe dla obecnych dzieciaków. I ona miała być Martyna hihi. Aaa nie ma to związku ale niesamowicie się rozwijała fizycznie i intelektualnie. Puerwszy krok sama postawiła jeszcze przed 8m! I mówić szybko zaczęła, plus jak była troszkę starsza to i sniadanie sama i się ogarniala, ze np.ja moglam spać a ona bawiła się byle czym.

Ten jajnik/torbiel boli bardzo.. Kurcze ani nospa ani magnez nie pimaga..

Właśnie, tez się bałam, ze sobie z siusiakiem nie poradzę. I oczywiście mój pierwszy błąd, nie pilnowalam by był w dol w pieluszce hihi i się mały posikiwal.

Joasia Dex smok tylko do zasniecia. Juz raz odstawilam, ze 4miesiące temu ale później miałam zas przeprawę z sąsiadami plus on zrezygnował z dziennej drzemki i wpadał czasem w szał przy zasypianiu i po dwóch tygodniach musialam oddać.
Zabrałam jak u Cory, metoda na myszkę, ze sam odrzucił.

Ostatnia edycja:
reklama
Judyta ładne imię.

Joasiu tak moja to Lilianna ;-)

Jutro już klucze i w planach zakupy wieczorem, wykładziny i farby, fajnie będzie.
Odpukac dziś póki co bez nospy, zaraz zbieramy się i jedziemy do domu

Do góry