reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Onanana - ja karmię raz rano, potem na drugie śniadanie i potem jeszcze raz , dwa jak tam wypadnie, ale nie są to już takie karmienia jak kiedyś, bo wydaje mi się, ze niewiele tego mleka jest, nie daję dodatkowo jednak mm, Igor z to je 2 razy kaszkę na mm, rano i wieczorem, więc chyba wystarczy, ale specjalistą nie jestem.

reklama
onanana ja karmie w dzień raz na drzemkę a potem na noc i w nocy a to różnie..np.ostatnio przez 3 noce czesto chce dziś co 2h ale tylko ciumka chyba ja uspokaja bo 4-tki tuz tuz .Już też bym chciała z cyca rezygnować a myślałm po nowym roku tylko moja nie chce butli i mam zonk z nią ..dziś kupię z nuk butle i smok i zobacze moze zaczne dawac jej wodę na śpiocha w nocy aby podłapała bo z butli to ona nie umie:no: a ty ile karmisz?? najlepiej chciałabym aby sama się oduczyła jak u niektórych dziewczyn ale ciekawe czy tak pójdzie czy płacze-do wiosny chce odzwyczaić.

Dzięki kochane za odpowiedź. Ja karmię teraz przewaznie 2 razy na dobę. Na dobranoc ale to tylko na "dobicie" po kaszce i rano. Czasemw nocy jak się gwiazda obudzi ale i to nocne karmienie staram się zastępować wodą czy herbatą (niestety wody w nocy nie chce pić...). Także w sumie zostaje że rano i wieczorem. niedawno jeszcze ją po pracy karmiłam, ale teraz już chyba całkiem z tego zrezygnuję.

onanana ja karmię tylko 1 raz dziennie po przyjściu ze spaceru, krótko a karmię głównie w nocy ze 4-5 razy bo tak chce ssać, prócz tego 2x dziennie kaszka na bebilonie pepti 2 (skaza białkowa)

onanana - ja karmię w dzień z 4 razy, w nocy młoda je ostatnio 2 razy, Pola dopomina się o cycy. Nie daję jej MM z butelki, je kaszki z nestle zwykłe mleczno-ryżowe, zamierzam jeszcze przez zimę karmić

Anek - ja podaje Mii tran i tyle.

Onanana - tylko pamietaj, ze gdy zaczniesz podawac tran, to juz wit. D nie. Zbyt duza dawka wit. D moze byc szkodliwa, a w tranie jest jej dosc. ;-)

Dzięki kochane za odp odnośnie karmienia. Myślę że u nas nie am z tym źle w takim razie:tak:
Mary
tran dziś Maja dostała pierwszy raz. Tak wiem o wit D ale dziękuję kochana że pamiętałaś żeby mi o tym powiedzieć:-)

Ja tez podaje traz od dwóch chyba miesiecy..
Onanana ja karmie na wieczór i w nocy jak sie budzi a budzi sie dosc czesto:wściekła/y:Ja bardzo chce juz zakonczyc karmienie, dałam mu czas do lutego...ale mi przypomniałas Boze co ja uzyłam z tymi cyckami goraczki po 40 stopni..Ja tez nie daje mm tylko kaszki i mleko krowie.

My byliśmy wreszcie w czwartek na szczepianiu MMR Korni dzielny lekko piknął i po sprawie, ale była inna pielęgniarka chyba lepiej robiła zastrzyk.
Waga w tym dniu 12600 i 80 cm!!!

reklama
Juz chwalilam sie na glownym watku, ale napisze i tu: mamy trzeciego zabeczka, a jak Mia wstanie, to zobacze, czy juz wylazl czwarty! :-):-):-) Miesiac niespania i juz wiemy dlaczego! :tak:

Bilans na 13,5 miesiaca: 12 kg i 80 cm. :-):-):-)

Do góry