reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

My szczepienie mamy 20 grudnia mam nadzieję, że nie będzie płaczu bo tylko 2 ukłucia. Tosia nigdy nie płakała przy szczepieniach ciekawe jak Kornelisz?

reklama
My też niedawno zmieniliśmy przychodnię, mam nadzieję, że ta nowa będzie lepsza :tak:

Ja na razie tylko daję witaminę K, nie mam jeszcze nawet recepty na witaminę D, bo jak się dowiedziałam od położnej, nie ma teraz wizyt u pediatry "bez powodu". Mąż musi więc sam jechać po receptę a małego zważą mi dopiero pewnie na szczepieniu w 7 tygodniu życia.

Leika ale na vit. D nie trzeba recepty, to jest suplement diety. I trzeba ja podawac od pierwszych dni zycia. Mi przy wypisie ze szpitala powiedzieli, ze mam dawac.

Halo. Tez dostalam dzis od poloznej kropelki wit.D. Codziennie 5 kropelek. O szczepieniach i inych sprawach narazie nie mam pojecia. Zobaczymy co wspaniala Szwecja zaproponuje.

Leika ale na vit. D nie trzeba recepty, to jest suplement diety. I trzeba ja podawac od pierwszych dni zycia. Mi przy wypisie ze szpitala powiedzieli, ze mam dawac.

Nam w szpitalu powiedzieli, że witaminę K podaje się o 8 doby życia a witaminę D od 3 tygodnia życia. Dodali, że witamina K jest bez recepty a D na receptę...
No nic, zapytam jutro w aptece, może coś się zmieniło :)

nam kazali dawać witamine z juvit K+D3 dwa w jednym tylko przy karmieniu piersią, a przy mleku w proszku już tylko D.A jeśli chodzi o wage maleństwa mam problem, bo od dwóch tygodni w domu nic nie przybrał a nawet spadł 60gram a je ciągle ulewa mu się kupki robi i nie płacze, lekarz powiedział, że mogę mieć mało wartościowy pokarm i więcej picia niż jedzenia, fakt za dużo to ja nie jem, a pije full.... dał mi wagę do domu na tydzień jak mały nie będzie przybierał dalej to będę musiała go dokarmiać mlekiem w proszku, bo on jest duży i dużo jedzenia potrzebuje.

Bylismy dzis u neurologa. Nie jest tak zle jak sie bałam. Natalka ma obnizone napiecie miesniowe, prawdopodobnie dlatego, ze była duza i miała mało miejsca w brzuszku:-(Ale tragedii nie ma. Główke ładnie trzyma i ma dobre, silne odruchy. Musimy tylko w domku cwiczyc na brzuszku i robic cwiczenia bierne kończyn. Mam nadzieje, ze pomoze!

Ale mamy zalecenie szczepionek tylko skojazonych, czyli powinnismy je dostac bezpłatnie, ale nie wiadomo czy nam przyznaja. Ktos wie jak to sie załatwia?

margana kochana cieszę się że nie było tak źle jak się obawiałaś!! A czy może przez to nie chcieć ssać? Co do szczepionek to nie mam pojęcia:no:

reklama
Do góry