reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

No właśnie do mojego lekarza nie ma już terminu. Znalazłam coś na jutro rano w Luxmed, ale w kategorii „ginekolog - prowadzenie ciąży” a nie zwykły ginekolog więc nie wiem czy mnie babka nie ochrzani…
powiem ci nie mam pojęcia jak to wygląda , ja kiedyś patrzyłam na to w Medicover ,to tam się nie umawiasz do gina tylko do położnej najpierw i dopiero ona chyba kieruje do gina jak tam jestem . Powiem ci może być tak że cię opierniczy

W lux med jest inaczej tzn. oddzielnie są terminy na prowadzenie ciąży, a oddzielnie na zwykłego ginekologa.
Chodzi o to, że nie każdy ginekolog prowadzi ciąże oraz o to, że tych terminów na prowadzenie ciąży jest jakby więcej żeby nie było patologicznych sytuacji, że ciężarna nie może odbyć wizyty u swojego prowadzącego ciąże w terminie (mniej więcej chodzi się co 3-4 tygodnie) bo są terminy pozajmowane przez "zwykłe" pacjentki.

Nie wiem jak w tę stronę - ale ja o tym też na początku nie wiedziałam - w sensie nie zauważyłam w apce tego prowadzenia ciąży i poszłam do zwykłego i była straszna drama o to. Przyjął mnie, dał skierowania na pierwsze badania, ale kręcili nosem strasznie. Więc pewnie przyjmą, ale swoje pogadają.

reklama
wiesz lekarzem nie jestem także znawca nie jestem 😂 ale mówię to ci mi moja obecna lekarka zawsze mówi i pisze w opisie wizyty . Wnioskuję że ten płyn to jest owulaniany po pęknięciu pęcherzyka , jednak jak pęcherzyk pękł już dawno to ten płyn później się jakoś ,,wchłania ,,
Płyn w zatoce Douglasa jak najbardziej może wiązać się z owulacją, ale może też pojawiać się przed menstruacją i wcale nie być jednoznacznym objawem przebytej owulacji, więc najlepiej jednak obserwować jajniki 😉
Może od razu się przywitam bo wyskoczyłam jak filip z konopi 😄 a już od jakiegoś czasu obserwuję wątek. Nie zapisywałam się na testowanie bo ten cykl raczej bezowulacyjny, a 2 testy już zdążyłam zrobić (nie wiem po co 🫠 ) i oczywiście snieżnobiałe. A szkoda bo była stymulacja letrozolem. Staramy się kilka cykli, do tej pory bez większej presji.

Mam wyniki, równo 48h, jest tak:

BETA było 45,8, jest 158,8
PROG było 14,12 jest 17,14

@olka11135 wiem, że prog się całkiem ładnie dźwignął i pamiętam też złotą zasadę: HORMON SKOKOWY, ale kojarzę, że Ty miałaś z nim akcję atrakcje- czy na dzień dzisiejszy przejmowałabyś się poziomem 17?

I w tej sytuacji chyba już mogę poprosić o 🤰🏻🥹

@olka11135 wiem, że prog się całkiem ładnie dźwignął i pamiętam też złotą zasadę: HORMON SKOKOWY, ale kojarzę, że Ty miałaś z nim akcję atrakcje- czy na dzień dzisiejszy przejmowałabyś się poziomem 17?

Pięknie, gratulacje 😍

Gratulacje ! 😍 Nudnej ciąży życzę 🍀

To co, zakładasz wątek Sierpniowki 2025 ? 😆

Wow! Zazdroszczę 🥹 Gratulacje i z przyjemnością wstawię Ci odpowiednią ikonkę 🙂

reklama
No dobra dziewczyny, miesiąc powoli się kończy. Czas na zgłoszenie się osoby do prowadzenia wątku grudniowego 🎅🏼🎄
szczerze ? 3 miesiac się bije z myślami czy się zgłosić 🤦 zagladam na wątek po 3-5 razy dziennie więc wsumie mogłabym się nadawać , ale nie wiem czy podołam 😔 wsumie byłaby to okazja żeby jeszcze lepiej was poznać bo generalnie niektóre Nicki mi się myla trochę . Może spróbuję ? 🤔 Tylko jak to się robi normalnie zakłada wątek tak jak zwykle jak chce o coś zapytać ? I jak później zapisywać dziewczyny , edytując post ?

Do góry