reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

No właśnie do mojego lekarza nie ma już terminu. Znalazłam coś na jutro rano w Luxmed, ale w kategorii „ginekolog - prowadzenie ciąży” a nie zwykły ginekolog więc nie wiem czy mnie babka nie ochrzani…
powiem ci nie mam pojęcia jak to wygląda , ja kiedyś patrzyłam na to w Medicover ,to tam się nie umawiasz do gina tylko do położnej najpierw i dopiero ona chyba kieruje do gina jak tam jestem . Powiem ci może być tak że cię opierniczy

W lux med jest inaczej tzn. oddzielnie są terminy na prowadzenie ciąży, a oddzielnie na zwykłego ginekologa.
Chodzi o to, że nie każdy ginekolog prowadzi ciąże oraz o to, że tych terminów na prowadzenie ciąży jest jakby więcej żeby nie było patologicznych sytuacji, że ciężarna nie może odbyć wizyty u swojego prowadzącego ciąże w terminie (mniej więcej chodzi się co 3-4 tygodnie) bo są terminy pozajmowane przez "zwykłe" pacjentki.

Nie wiem jak w tę stronę - ale ja o tym też na początku nie wiedziałam - w sensie nie zauważyłam w apce tego prowadzenia ciąży i poszłam do zwykłego i była straszna drama o to. Przyjął mnie, dał skierowania na pierwsze badania, ale kręcili nosem strasznie. Więc pewnie przyjmą, ale swoje pogadają.

reklama
wiesz lekarzem nie jestem także znawca nie jestem 😂 ale mówię to ci mi moja obecna lekarka zawsze mówi i pisze w opisie wizyty . Wnioskuję że ten płyn to jest owulaniany po pęknięciu pęcherzyka , jednak jak pęcherzyk pękł już dawno to ten płyn później się jakoś ,,wchłania ,,
Płyn w zatoce Douglasa jak najbardziej może wiązać się z owulacją, ale może też pojawiać się przed menstruacją i wcale nie być jednoznacznym objawem przebytej owulacji, więc najlepiej jednak obserwować jajniki 😉
Może od razu się przywitam bo wyskoczyłam jak filip z konopi 😄 a już od jakiegoś czasu obserwuję wątek. Nie zapisywałam się na testowanie bo ten cykl raczej bezowulacyjny, a 2 testy już zdążyłam zrobić (nie wiem po co 🫠 ) i oczywiście snieżnobiałe. A szkoda bo była stymulacja letrozolem. Staramy się kilka cykli, do tej pory bez większej presji.

Mam wyniki, równo 48h, jest tak:

BETA było 45,8, jest 158,8
PROG było 14,12 jest 17,14

@olka11135 wiem, że prog się całkiem ładnie dźwignął i pamiętam też złotą zasadę: HORMON SKOKOWY, ale kojarzę, że Ty miałaś z nim akcję atrakcje- czy na dzień dzisiejszy przejmowałabyś się poziomem 17?

I w tej sytuacji chyba już mogę poprosić o 🤰🏻🥹

@olka11135 wiem, że prog się całkiem ładnie dźwignął i pamiętam też złotą zasadę: HORMON SKOKOWY, ale kojarzę, że Ty miałaś z nim akcję atrakcje- czy na dzień dzisiejszy przejmowałabyś się poziomem 17?

Pięknie, gratulacje 😍

Gratulacje ! 😍 Nudnej ciąży życzę 🍀

To co, zakładasz wątek Sierpniowki 2025 ? 😆

Wow! Zazdroszczę 🥹 Gratulacje i z przyjemnością wstawię Ci odpowiednią ikonkę 🙂

reklama
No dobra dziewczyny, miesiąc powoli się kończy. Czas na zgłoszenie się osoby do prowadzenia wątku grudniowego 🎅🏼🎄
szczerze ? 3 miesiac się bije z myślami czy się zgłosić 🤦 zagladam na wątek po 3-5 razy dziennie więc wsumie mogłabym się nadawać , ale nie wiem czy podołam 😔 wsumie byłaby to okazja żeby jeszcze lepiej was poznać bo generalnie niektóre Nicki mi się myla trochę . Może spróbuję ? 🤔 Tylko jak to się robi normalnie zakłada wątek tak jak zwykle jak chce o coś zapytać ? I jak później zapisywać dziewczyny , edytując post ?

Do góry