reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Mam wyniki, równo 48h, jest tak:

BETA było 45,8, jest 158,8
PROG było 14,12 jest 17,14

@olka11135 wiem, że prog się całkiem ładnie dźwignął i pamiętam też złotą zasadę: HORMON SKOKOWY, ale kojarzę, że Ty miałaś z nim akcję atrakcje- czy na dzień dzisiejszy przejmowałabyś się poziomem 17?

I w tej sytuacji chyba już mogę poprosić o 🤰🏻🥹
Gratulacje 😍😍

Mam wyniki, równo 48h, jest tak:

BETA było 45,8, jest 158,8
PROG było 14,12 jest 17,14

@olka11135 wiem, że prog się całkiem ładnie dźwignął i pamiętam też złotą zasadę: HORMON SKOKOWY, ale kojarzę, że Ty miałaś z nim akcję atrakcje- czy na dzień dzisiejszy przejmowałabyś się poziomem 17?

I w tej sytuacji chyba już mogę poprosić o 🤰🏻🥹
Gratulacje i zazdroszczę ☺️😍

w wolnej chwili się za to zabiorę bo to pewnie chwilę zejdzie 😅☺️
Tak naprawdę możesz założyć teraz, możesz później, nie ma to większego znaczenia, ważne tylko, żeby rozmowy do końca listopada toczyły się tutaj.

Bo kiedy,ś jak były kreski to koolejny wątek miesięczny zakładało się w zasadzie zaraz po pierwszych negatywach dziewczyn 😅 gdzieśtam powiedzmy koło 10 poprzedzającego miesiąca. I każda dziewczyna, która wysikała negatyw z automatu przenosiła się na kolejny miesiąc. I w rezultacie dziewczyny testujące na koniec miesiąca nie miały ani z kim gadać, ani z kim testować i nawet nikt już nie trzymał za nie kciuków bo wszyscy byli na innym wątku.
Więc moje drogie to JA wprowadziłam zwyczaj czekania z wątkiem do końca miesiąca! 😂 Jak jeszcze byłam stałą zakładaczką kresek 😂

Powiem Wam, że pierwszy raz miałam cykl stymulowany iii… w zeszłą środę dwa pęcherzyki (lewy jajnik 24 mm, prawy 25mm) a dzisiaj na usg lekarz stwierdził, że owulacji nie było, dwa pęcherzyki nie pękły i oba wyglądają na torbiel krwotoczna- torbiel ciałka żółtego. Przepisał mi antykoncepcję na dwa miesiące… juz sama nie wiem co o tym myśleć…. Rozważam zasięgnięcie opinii innego lekarza, ale póki co ciężko mi znaleźć jakiegoś konkretnego..

Jestem już taka zła, bo to nie miało tak wyglądać… wiadomo, że cykl stymulowany jeszcze nie daje pewności co do ciąży, ale nie spodziewałam się, że zaraz po nim mamy robić przerwę na dwa miesiące…

reklama
Powiem Wam, że pierwszy raz miałam cykl stymulowany iii… w zeszłą środę dwa pęcherzyki (lewy jajnik 24 mm, prawy 25mm) a dzisiaj na usg lekarz stwierdził, że owulacji nie było, dwa pęcherzyki nie pękły i oba wyglądają na torbiel krwotoczna- torbiel ciałka żółtego. Przepisał mi antykoncepcję na dwa miesiące… juz sama nie wiem co o tym myśleć…. Rozważam zasięgnięcie opinii innego lekarza, ale póki co ciężko mi znaleźć jakiegoś konkretnego..

Jestem już taka zła, bo to nie miało tak wyglądać… wiadomo, że cykl stymulowany jeszcze nie daje pewności co do ciąży, ale nie spodziewałam się, że zaraz po nim mamy robić przerwę na dwa miesiące…
Szkoda że nie dał zastrzyku na pęknięcie jak był na to czas. Też bym się wkurzyła jakbym miała dwa miesiące przerwy.

Do góry