reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Nie wiem czy mu ufam. W sensie za krótko do niego chodzę, żeby mieć pewność lub jakieś większe wątpliwości. To luxmed więc sprzęt raczej nie powala.
i w Luxmed normalnie ci robią monitoring i tak dalej ? Bo słyszałam kiedyś że nie są chętni na takie rzeczy , mnie jedna lekarka po paru wizytach w medi jak powiedziałam że staramy się o dziecko , wysłała do kliniki bo oni się nie zajmują niepłodnością . Ten lekarz co widział ciałko żółte też mnie nie przyjął na monitoring , znaczy na pierwszej wizycie , jak powiedziałam mu że chciałabym monitoring i umówiłam wizyty co 2 dni to powiedział że nie mam tego w pakiecie a oni nie zajmują się nieplodnoscia i i tak musiałam za ,,monitoring ,, zapłacić

reklama
i w Luxmed normalnie ci robią monitoring i tak dalej ? Bo słyszałam kiedyś że nie są chętni na takie rzeczy , mnie jedna lekarka po paru wizytach w medi jak powiedziałam że staramy się o dziecko , wysłała do kliniki bo oni się nie zajmują niepłodnością . Ten lekarz co widział ciałko żółte też mnie nie przyjął na monitoring , znaczy na pierwszej wizycie , jak powiedziałam mu że chciałabym monitoring i umówiłam wizyty co 2 dni to powiedział że nie mam tego w pakiecie a oni nie zajmują się nieplodnoscia i i tak musiałam za ,,monitoring ,, zapłacić
Zależy od lekarza. Niektórzy jakoś to obejdą, inni nie zrobią.

hej! Czytam twój post i jestem ciekawa o jakim płynnie mówisz, który wskazuje że owu była już jakiś czas temu? Dopytuje, bo nigdy się nie spotkałam z takim parametrem, na ostatnim monitoringu owu lekarz powiedział mi tylko że jest ciałko żółte ale nie jest w stanie w żaden sposób chociażby oszacować ile dni jest po owu… a ja mam podejrzenia, że w tym cyklu była poźniej niż myślałam…
na paru monitoringach jak byłam to jak pękł pecherzyk dzień /dwa przed lub w dniu wizyty zawsze było ciałko żółte i płyn w zatoce Douglasa , raz nawet mówiłam że mocno mnie boli brzuch i wtedy powiedziała że jest dużo płynu i pewnej dlatego bo mnie podrażnia i byłam świeżo po pęknięciu (kilka/kilkanaście godzin ) . Teraz poszłam na wizytę w innym celu , żeby omówić wyniki badań przy okazji zobaczyć gdzie jest mój okres bo dziś już 35 DC . Powiedziała że na lewym jajniku widać ciałko żółte więc owulacja była , jednak zatoka Douglasa jest wolna ,więc pęcherzyk musiał już pęknąć jakiś czas temu , dłuższy czas . Jednak nie jest w stanie powiedzieć kiedy dokładnie

Dziewczyny jestem.
po wizycie jest jeden pecherzyk dominujący 18mm jutro zastrzyk z ovitrelle po tyg.w piątek sprawdzić czy pękł i po tygodniu zrobić progesteron.
Max 6 cykli stymulowanych a potem do kliniki niepłodności będzie nas kierował.
Grubość edometrium 9mm więc ok

Więc jak jutro zastrzyk
To sex dziś. Jutro i pojutrze?

na paru monitoringach jak byłam to jak pękł pecherzyk dzień /dwa przed lub w dniu wizyty zawsze było ciałko żółte i płyn w zatoce Douglasa , raz nawet mówiłam że mocno mnie boli brzuch i wtedy powiedziała że jest dużo płynu i pewnej dlatego bo mnie podrażnia i byłam świeżo po pęknięciu (kilka/kilkanaście godzin ) . Teraz poszłam na wizytę w innym celu , żeby omówić wyniki badań przy okazji zobaczyć gdzie jest mój okres bo dziś już 35 DC . Powiedziała że na lewym jajniku widać ciałko żółte więc owulacja była , jednak zatoka Douglasa jest wolna ,więc pęcherzyk musiał już pęknąć jakiś czas temu , dłuższy czas . Jednak nie jest w stanie powiedzieć kiedy dokładnie
uwielbiam to forum za to, że mogę dowiedzieć się więcej niż od swojego ginekologa ;) bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Ja też nie miałam płynu w zatoce douglasa ale żaden ginekolog nie mówił że to wiąże się z owulacja.

uwielbiam to forum za to, że mogę dowiedzieć się więcej niż od swojego ginekologa ;) bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Ja też nie miałam płynu w zatoce douglasa ale żaden ginekolog nie mówił że to wiąże się z owulacja.
wiesz lekarzem nie jestem także znawca nie jestem 😂 ale mówię to ci mi moja obecna lekarka zawsze mówi i pisze w opisie wizyty . Wnioskuję że ten płyn to jest owulaniany po pęknięciu pęcherzyka , jednak jak pęcherzyk pękł już dawno to ten płyn później się jakoś ,,wchłania ,,

Znalazłam termin do mojego lekarza na jutro, coś się zwolniło. Co prawda też na prowadzenie ciąży, ale on mnie raczej nie ochrzani. Napisałam do niego czy mogę podejść, żeby się uspokoić/upewnic

Nie byłam u was ,znalazłam wątek przypadkiem i chciałam dopytać tylko . Przepraszam jak wam jakoś namąciłam . 2 dni temu dowiedziałam się o ciąży , już w 2023 roku byłam na jednym wątku i bardzo wspierałyśmy się z dziewczynami dlatego szukałam kolejnego .

Nie ma obowiązku, aby dziewczyna z kresek zakładała "jakiekolwiek" mamy.
Owszem pewnie nawet często się tak dzieje bo normalnie dziewczyny wyłapują ciąże 4-5 tydzień, a my często już w 3 tygodniu. Ale nie jest to obowiązek - możesz śmiało założyć nowy wątek "sierpniowe mamy 2025" w dziale przyszłych mam - nie potrzeba na to naszej zgody, ani nie kradniesz komuś wątku :)
Jakby nie patrzeć dziewczyny z terminem 01.08.2025r. musiały mieć owulację 8.11 więc większość wie już o ciąży

reklama
Nie ma obowiązku, aby dziewczyna z kresek zakładała "jakiekolwiek" mamy.
Owszem pewnie nawet często się tak dzieje bo normalnie dziewczyny wyłapują ciąże 4-5 tydzień, a my często już w 3 tygodniu. Ale nie jest to obowiązek - możesz śmiało założyć nowy wątek "sierpniowe mamy 2025" w dziale przyszłych mam - nie potrzeba na to naszej zgody, ani nie kradniesz komuś wątku :)
Jakby nie patrzeć dziewczyny z terminem 01.08.2025r. musiały mieć owulację 8.11 więc większość wie już o ciąży
Dziękuję za informacje ☺️

Do góry