klaudia16
Fanka BB :)
chciałabym uciec na jakiś ciążowy wątek niestety nie jest mi daneJeśli tak to już możecie uciekać na prywatny wątek- już wjeżdżają terminy sierpniowych dzieciaków![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
chciałabym uciec na jakiś ciążowy wątek niestety nie jest mi daneJeśli tak to już możecie uciekać na prywatny wątek- już wjeżdżają terminy sierpniowych dzieciaków![]()
nie wypowiem się niestety na temat temparetury ponieważ sama jej nie badam i nie znam się na tymNiby w poniedziałek potwierdzone owu, ale ciałka żółtego jeszcze nie było. Lekarz widział płyn tylko. W poprzednich cyklach po owu miałam zawsze ładny skok 0.2-0.3, a w tym nic.
No właśnie do mojego lekarza nie ma już terminu. Znalazłam coś na jutro rano w Luxmed, ale w kategorii „ginekolog - prowadzenie ciąży” a nie zwykły ginekolog więc nie wiem czy mnie babka nie ochrzani…nie wypowiem się niestety na temat temparetury ponieważ sama jej nie badam i nie znam się na tymchodzę zawsze na monitoring i w ten sposób potwierdzam owu . Jeżeli lekarz powiedział że owu była to powinnam mu wierzyć , ewentualnie może sobie proga zbadaj 7 dni po domniemanej owu . Nie wiem tez jak bardzo miarodajna jest temperatura , a dla dobra siebie postaraj się aż tak może nie rozkminiac tego , tak jak mówię wiem że bywa ciężko , sama mam takie momenty ... Jednak sama też widzisz jak mocno to nas później dojeżdża
tak naprawdę i tak musimy siedzieć i czekać ,nic nie możemy zrobić
tak jak ja teraz , niby nadzieja na ciążę jest , ale wkurza mnie to że ten cykl tyle trwa i chciałabym już żeby coś się wyjaśniło w jedną albo druga stronę
teraz w poniedziałek byłaś tak ? Nie myślałas żeby iść jeszcze raz zobaczyć czy jest to ciało żółte tak dla spokoju swojego ? U mnie wczoraj było w drugą stronę ,ciałko jest ale płynu brak więc owu musiałabyć już jakiś jakiś czas temu
Nie byłam u was ,znalazłam wątek przypadkiem i chciałam dopytać tylko . Przepraszam jak wam jakoś namąciłam . 2 dni temu dowiedziałam się o ciąży , już w 2023 roku byłam na jednym wątku i bardzo wspierałyśmy się z dziewczynami dlatego szukałam kolejnego .chciałabym uciec na jakiś ciążowy wątek niestety nie jest mi danemyślałam że dziewczyna pyta o sierpniowy,ponieważ podglądam czasem lipcowy (prawie mogłam tam być ) i dlatego myślałam że o to chodzi o było tam dzisiaj pytanie o wątek prywatny i właśnie była odpowiedź że jak zostanie stworzony wątek sierpniowy . Ogólnie nie kojarzę też nicku @mama23??? Ale może coś przeoczyłam i nie widziałam że dziewczyna testowała i ma
na pierwszej stronie
powiem ci nie mam pojęcia jak to wygląda , ja kiedyś patrzyłam na to w Medicover ,to tam się nie umawiasz do gina tylko do położnej najpierw i dopiero ona chyba kieruje do gina jak tam jestem . Powiem ci może być tak że cię opierniczyNo właśnie do mojego lekarza nie ma już terminu. Znalazłam coś na jutro rano w Luxmed, ale w kategorii „ginekolog - prowadzenie ciąży” a nie zwykły ginekolog więc nie wiem czy mnie babka nie ochrzani…
a tego lekarza co chodzisz to jest dobry ? Ufasz mu ? Bo wiesz lekarze są robi , ja kiedyś byłam u takiego co powiedział mi że nie ma pęcherzyka dominującego , a 3 dni później powiedział że jestem już po owu i jest ciałko żółte . Jak pokazałam później zdjęcia mojej obecnej lekarce to powiedziała że nie ma szans żeby w trzy dni doszło do owu to raz a dwa że nir wie co on widział na tym USG ale na tym zdjęciu nie ma żadnego ciałka żółtego (tamten lekarz był z Medicover )No właśnie do mojego lekarza nie ma już terminu. Znalazłam coś na jutro rano w Luxmed, ale w kategorii „ginekolog - prowadzenie ciąży” a nie zwykły ginekolog więc nie wiem czy mnie babka nie ochrzani…
rozumiem ,jednak ten wątek jest dla kobiet które dopiero starają się o ciążę , też się spieramy ale przez cały czas ,nie wpadamy z informacją o ciąży . Gratuluję ci , życzę spokojnej i nudnej ciążyNie byłam u was ,znalazłam wątek przypadkiem i chciałam dopytać tylko . Przepraszam jak wam jakoś namąciłam . 2 dni temu dowiedziałam się o ciąży , już w 2023 roku byłam na jednym wątku i bardzo wspierałyśmy się z dziewczynami dlatego szukałam kolejnego .
Nie wiem czy mu ufam. W sensie za krótko do niego chodzę, żeby mieć pewność lub jakieś większe wątpliwości. To luxmed więc sprzęt raczej nie powala.a tego lekarza co chodzisz to jest dobry ? Ufasz mu ? Bo wiesz lekarze są robi , ja kiedyś byłam u takiego co powiedział mi że nie ma pęcherzyka dominującego , a 3 dni później powiedział że jestem już po owu i jest ciałko żółte . Jak pokazałam później zdjęcia mojej obecnej lekarce to powiedziała że nie ma szans żeby w trzy dni doszło do owu to raz a dwa że nir wie co on widział na tym USG ale na tym zdjęciu nie ma żadnego ciałka żółtego (tamten lekarz był z Medicover )
To przepraszam , widziałam na 1 stronie że nie którym się udało dlatego tylko napisałam . Powodzenia dziewczynyrozumiem ,jednak ten wątek jest dla kobiet które dopiero starają się o ciążę , też się spieramy ale przez cały czas ,nie wpadamy z informacją o ciąży . Gratuluję ci , życzę spokojnej i nudnej ciążyi musisz poczekać cierpliwe na sierpniowy wątek dla mam . Ten jest dla starczek
![]()
hej! Czytam twój post i jestem ciekawa o jakim płynnie mówisz, który wskazuje że owu była już jakiś czas temu? Dopytuje, bo nigdy się nie spotkałam z takim parametrem, na ostatnim monitoringu owu lekarz powiedział mi tylko że jest ciałko żółte ale nie jest w stanie w żaden sposób chociażby oszacować ile dni jest po owu… a ja mam podejrzenia, że w tym cyklu była poźniej niż myślałam…nie wypowiem się niestety na temat temparetury ponieważ sama jej nie badam i nie znam się na tymchodzę zawsze na monitoring i w ten sposób potwierdzam owu . Jeżeli lekarz powiedział że owu była to powinnam mu wierzyć , ewentualnie może sobie proga zbadaj 7 dni po domniemanej owu . Nie wiem tez jak bardzo miarodajna jest temperatura , a dla dobra siebie postaraj się aż tak może nie rozkminiac tego , tak jak mówię wiem że bywa ciężko , sama mam takie momenty ... Jednak sama też widzisz jak mocno to nas później dojeżdża
tak naprawdę i tak musimy siedzieć i czekać ,nic nie możemy zrobić
tak jak ja teraz , niby nadzieja na ciążę jest , ale wkurza mnie to że ten cykl tyle trwa i chciałabym już żeby coś się wyjaśniło w jedną albo druga stronę
teraz w poniedziałek byłaś tak ? Nie myślałas żeby iść jeszcze raz zobaczyć czy jest to ciało żółte tak dla spokoju swojego ? U mnie wczoraj było w drugą stronę ,ciałko jest ale płynu brak więc owu musiałabyć już jakiś jakiś czas temu