Cześć wszystkim! Proszę o wpisanie na ławeczkę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o matko skąd pomysł na aż tyle badań? Miałaś jakiekolwiek objawy boreliozy?Hejka. Ja poproszę o zapisanie mnie na testowanie na 28.11 14.11 idziemy do gina z wynikami badan i jestem mega ciekawa jaki "plan" będzie miał dla nas. Mi przepisał 35 badań, partnerowi 2 z tego co widzę po wynikach to u mnie źle: CMV - kontrolne badanie w tym tyg., poliformizm MTHFR i PAI, rozkręcająca się bolerioza(nie wiem żeby mnie coś ugryzło, kończę miesięczną antybiotykoterapię) u partnera: 2% morfologia nasienia. Jak myślicie? Co dalej? Drożność, monitoring cyklu, stymulacja...a może pójście w kierunku inseminacji. Czekam z niecierpliwością na tą wizytę
Znając opinie gina, do którego zdecydowałam się pójść, to się nie patyczkuje z długotrwałymi diagnozami tym bardziej że mam 36 lat za 3 mieś. więc nie mam czasu na to i początkowo byłam wkurzona jak sobie pomyślałam że tyle tego i cenowo kosmos ale patrząc na to teraz to super bo nie bd mi zlecał co wizytę po 5 nowych badań tylko od razu ma wszystko czarno na białym. Były w tym między innymi badania genetyczne i bolerioza też. Nie miałam żadnych objawów oprócz bólu kolan ale łączyłam to raczej z przeciążeniem od siłowni. dobrze że się uparł bo okazało się że infekcja się w organizmie rozwija i nie jest starsza niż 6-8 tyg więc stąd antybiotyk. Jakaś opatrzność boskao matko skąd pomysł na aż tyle badań? Miałaś jakiekolwiek objawy boreliozy?
Znając opinie gina, do którego zdecydowałam się pójść, to się nie patyczkuje z długotrwałymi diagnozami tym bardziej że mam 36 lat za 3 mieś. więc nie mam czasu na to i początkowo byłam wkurzona jak sobie pomyślałam że tyle tego i cenowo kosmos ale patrząc na to teraz to super bo nie bd mi zlecał co wizytę po 5 nowych badań tylko od razu ma wszystko czarno na białym. Były w tym między innymi badania genetyczne i bolerioza też. Nie miałam żadnych objawów oprócz bólu kolan ale łączyłam to raczej z przeciążeniem od siłowni. dobrze że się uparł bo okazało się że infekcja się w organizmie rozwija i nie jest starsza niż 6-8 tyg więc stąd antybiotyk. Jakaś opatrzność boska
To zapraszam do TarnowaAle super, mam ochotę zapisać się do tego Twojego ginekologa gdziekolwiek przyjmuje
niestety nie dam rady, za daleko a mogłabyś napisać mi na priv, co Wam zlecił za badania? Mam taką listę, z której pozycje sobie po kolei odhaczam w zależności od tego ile akurat mam środków na to. Mam tam zapisane właśnie takie nieoczywiste (dla niektórych lekarzy) rzeczy jak pasożyty itp. Boreliozę też dopisuję, bo miałam kleszcza chyba 3 razy w życiu, a nigdy tego nie badalam bo nie miałam żadnych objawów.To zapraszam do Tarnowa
Wnioskuje o wrzucenie listy na grupę, może ktoś jeszcze skorzysta (np ja )niestety nie dam rady, za daleko a mogłabyś napisać mi na priv, co Wam zlecił za badania? Mam taką listę, z której pozycje sobie po kolei odhaczam w zależności od tego ile akurat mam środków na to. Mam tam zapisane właśnie takie nieoczywiste (dla niektórych lekarzy) rzeczy jak pasożyty itp. Boreliozę też dopisuję, bo miałam kleszcza chyba 3 razy w życiu, a nigdy tego nie badalam bo nie miałam żadnych objawów.