reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dziewczyny, a jak u Was z bólami okoloowulacyjnymi? Występują czy nie ? Pokrywają się z pikiem? Czy w ogóle traktujecie te objawy jako nieistotne ?
ja jak się przyglądam za bardzo to bóle owulacyjne mam czy miesiąc 😅

Ale dziewczyny wspominały że różnie bywa i czasami im się pokrywa z plikiem a czasami jest kilka dni przed/po więc jednak bezpieczniej wyłapywać owulację testami/obserwacją temperatury (a już najlepiej monitoringiem ale o to trudniej)

reklama
Wczoraj pierwszy raz w cyklu poczułam delikatny dyskomfort w podbrzuszu i wrazliwsze piersi, dzis wstałam taka pelna, lekko obolała, moze to trening ? I taka wzdeta i pik na calego, czuję delikatnie prawy jajnik. Myślę, ze trochę sie te objawy pokrywają.
No właśnie u mnie w okolicach piku wzdęty brzuch i mocny bol jajnika. Najpierw jest to delikatne klucie jeden dzień, kolejnego dnia narasta i jest mega niekomfortowe. Wczoraj wieczorem mega bol jakby chciało wysadzić jajnik a dzis luz wszystko jak reka odjął. Objawy mniej więcej pojawiły się 2-3 mce po odstawieniu antykoncepcji. Jestem ciekawa jak u Was 🙂

Dziewczyny, a jak u Was z bólami okoloowulacyjnymi? Występują czy nie ? Pokrywają się z pikiem? Czy w ogóle traktujecie te objawy jako nieistotne ?

U mnie się pokrywa. W sobotę na wieczór test pozytyw (premom pokazał ponad 1). W niedzielę rano o wiele mocniejszy i w niedziele około 16 ból prawego jajnika.

U mnie się nie pokrywa ból z pikiem, a zawsze sądziłam, że jak boli to owulacja i paski owulacyjny pozbawiły mnie tych złudzeń. Boli wcześniej a dopiero paski ciemnieją kilka dni po bólu..

Ja mam inny problem...czy mogą być 2 podejścia do owulacji?? Paski ciemnieją bardziej niż wczeniej. Temperatura spadła, może przez tę jelitówkę jednak się opóźniła ta owulacja?? Dzisiejszy pasek z teraz bo musiałam odczekać po poranku...prenom dal 1,54 i to najwyższa wartość u mnie dotąd.

@black_angel może mąż zdąrzy wrócić na istatnią chwilę, przecież nie zagłodzi głodnego:)))

@Bolilol też tak mam na zimę chudnę na lato tyję...pomieszane z poplątanym, ale jak tyć to tylko z dobrego powodu, nie?:)

Załączniki

• 20221122_094516.jpg
    20221122_094516.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 45
U mnie się nie pokrywa ból z pikiem, a zawsze sądziłam, że jak boli to owulacja i paski owulacyjny pozbawiły mnie tych złudzeń. Boli wcześniej a dopiero paski ciemnieją kilka dni po bólu..

Ja mam inny problem...czy mogą być 2 podejścia do owulacji?? Paski ciemnieją bardziej niż wczeniej. Temperatura spadła, może przez tę jelitówkę jednak się opóźniła ta owulacja?? Dzisiejszy pasek z teraz bo musiałam odczekać po poranku...prenom dal 1,54 i to najwyższa wartość u mnie dotąd.

@black_angel może mąż zdąrzy wrócić na istatnią chwilę, przecież nie zagłodzi głodnego:)))

@Bolilol też tak mam na zimę chudnę na lato tyję...pomieszane z poplątanym, ale jak tyć to tylko z dobrego powodu, nie?:)
nie wiem jak z tymi testami. Sama znalazłam to forum miesiąc temu szukając odpowiedzi na dokładnie to samo pytanie. Przeczytałam wtedy, że testy robi się do pierwszego pozytywnego, a co tam pokazują kolejne, to już nieistotne.

Ale na Twoim miejscu na wszelki wypadek i tak bym działała, chociaż być może to głupie podejście. No nie zaszkodzi przecież 😉

Czasem zdarza się że organizm ronić dwa podejścia do owulacji. Miałam tak w zeszłym cyklu.

Moim zdaniem to jest pik. Mi premom pasek z poniedziałku uznał za pik, dopoki nie wisikałam dzisiejszego o duzo większej mocy. Ja wręcz chcialabym zeby moja owu się opozniła ale zlosliwie pewnie będzie dzis😁😁😁 w niedzielę seks byl, kolejny będzie dopiero 24.11 w nocy - chyba za późno dla komorki. Minimalne szanse są, ale biorąc pod uwagę, ze z seksem w dniu piku w ostatnim cyklu goowno wyszło, to testy od czapy sobie porobię.🤪🤪🤪

ja jak się przyglądam za bardzo to bóle owulacyjne mam czy miesiąc 😅

Ale dziewczyny wspominały że różnie bywa i czasami im się pokrywa z plikiem a czasami jest kilka dni przed/po więc jednak bezpieczniej wyłapywać owulację testami/obserwacją temperatury (a już najlepiej monitoringiem ale o to trudniej)
Na mierzenie temperatury jakos nie mogę się zdecydować. Pracuje hybrydowo czesc zdalnie część z domu. Wstaje o różnych porach i po prostu nie chce mi się nastawiać budzika tylko po to żeby zmierzyć temperaturę 🤣

reklama
Na mierzenie temperatury jakos nie mogę się zdecydować. Pracuje hybrydowo czesc zdalnie część z domu. Wstaje o różnych porach i po prostu nie chce mi się nastawiać budzika tylko po to żeby zmierzyć temperaturę 🤣
ja to rozumiem i szanuję

Też już nie mierze, bo co wzrosła temperatura po owulacji to myślałam że to już napewno ciąża 🤡

Do góry