reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dziewczyny, a jak u Was z bólami okoloowulacyjnymi? Występują czy nie ? Pokrywają się z pikiem? Czy w ogóle traktujecie te objawy jako nieistotne ?
ja jak się przyglądam za bardzo to bóle owulacyjne mam czy miesiąc 😅

Ale dziewczyny wspominały że różnie bywa i czasami im się pokrywa z plikiem a czasami jest kilka dni przed/po więc jednak bezpieczniej wyłapywać owulację testami/obserwacją temperatury (a już najlepiej monitoringiem ale o to trudniej)

reklama
Wczoraj pierwszy raz w cyklu poczułam delikatny dyskomfort w podbrzuszu i wrazliwsze piersi, dzis wstałam taka pelna, lekko obolała, moze to trening ? I taka wzdeta i pik na calego, czuję delikatnie prawy jajnik. Myślę, ze trochę sie te objawy pokrywają.
No właśnie u mnie w okolicach piku wzdęty brzuch i mocny bol jajnika. Najpierw jest to delikatne klucie jeden dzień, kolejnego dnia narasta i jest mega niekomfortowe. Wczoraj wieczorem mega bol jakby chciało wysadzić jajnik a dzis luz wszystko jak reka odjął. Objawy mniej więcej pojawiły się 2-3 mce po odstawieniu antykoncepcji. Jestem ciekawa jak u Was 🙂

Dziewczyny, a jak u Was z bólami okoloowulacyjnymi? Występują czy nie ? Pokrywają się z pikiem? Czy w ogóle traktujecie te objawy jako nieistotne ?

U mnie się pokrywa. W sobotę na wieczór test pozytyw (premom pokazał ponad 1). W niedzielę rano o wiele mocniejszy i w niedziele około 16 ból prawego jajnika.

U mnie się nie pokrywa ból z pikiem, a zawsze sądziłam, że jak boli to owulacja i paski owulacyjny pozbawiły mnie tych złudzeń. Boli wcześniej a dopiero paski ciemnieją kilka dni po bólu..

Ja mam inny problem...czy mogą być 2 podejścia do owulacji?? Paski ciemnieją bardziej niż wczeniej. Temperatura spadła, może przez tę jelitówkę jednak się opóźniła ta owulacja?? Dzisiejszy pasek z teraz bo musiałam odczekać po poranku...prenom dal 1,54 i to najwyższa wartość u mnie dotąd.

@black_angel może mąż zdąrzy wrócić na istatnią chwilę, przecież nie zagłodzi głodnego:)))

@Bolilol też tak mam na zimę chudnę na lato tyję...pomieszane z poplątanym, ale jak tyć to tylko z dobrego powodu, nie?:)

Załączniki

• 20221122_094516.jpg
    20221122_094516.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 43
U mnie się nie pokrywa ból z pikiem, a zawsze sądziłam, że jak boli to owulacja i paski owulacyjny pozbawiły mnie tych złudzeń. Boli wcześniej a dopiero paski ciemnieją kilka dni po bólu..

Ja mam inny problem...czy mogą być 2 podejścia do owulacji?? Paski ciemnieją bardziej niż wczeniej. Temperatura spadła, może przez tę jelitówkę jednak się opóźniła ta owulacja?? Dzisiejszy pasek z teraz bo musiałam odczekać po poranku...prenom dal 1,54 i to najwyższa wartość u mnie dotąd.

@black_angel może mąż zdąrzy wrócić na istatnią chwilę, przecież nie zagłodzi głodnego:)))

@Bolilol też tak mam na zimę chudnę na lato tyję...pomieszane z poplątanym, ale jak tyć to tylko z dobrego powodu, nie?:)
nie wiem jak z tymi testami. Sama znalazłam to forum miesiąc temu szukając odpowiedzi na dokładnie to samo pytanie. Przeczytałam wtedy, że testy robi się do pierwszego pozytywnego, a co tam pokazują kolejne, to już nieistotne.

Ale na Twoim miejscu na wszelki wypadek i tak bym działała, chociaż być może to głupie podejście. No nie zaszkodzi przecież 😉

Czasem zdarza się że organizm ronić dwa podejścia do owulacji. Miałam tak w zeszłym cyklu.

Moim zdaniem to jest pik. Mi premom pasek z poniedziałku uznał za pik, dopoki nie wisikałam dzisiejszego o duzo większej mocy. Ja wręcz chcialabym zeby moja owu się opozniła ale zlosliwie pewnie będzie dzis😁😁😁 w niedzielę seks byl, kolejny będzie dopiero 24.11 w nocy - chyba za późno dla komorki. Minimalne szanse są, ale biorąc pod uwagę, ze z seksem w dniu piku w ostatnim cyklu goowno wyszło, to testy od czapy sobie porobię.🤪🤪🤪

ja jak się przyglądam za bardzo to bóle owulacyjne mam czy miesiąc 😅

Ale dziewczyny wspominały że różnie bywa i czasami im się pokrywa z plikiem a czasami jest kilka dni przed/po więc jednak bezpieczniej wyłapywać owulację testami/obserwacją temperatury (a już najlepiej monitoringiem ale o to trudniej)
Na mierzenie temperatury jakos nie mogę się zdecydować. Pracuje hybrydowo czesc zdalnie część z domu. Wstaje o różnych porach i po prostu nie chce mi się nastawiać budzika tylko po to żeby zmierzyć temperaturę 🤣

reklama
Na mierzenie temperatury jakos nie mogę się zdecydować. Pracuje hybrydowo czesc zdalnie część z domu. Wstaje o różnych porach i po prostu nie chce mi się nastawiać budzika tylko po to żeby zmierzyć temperaturę 🤣
ja to rozumiem i szanuję

Też już nie mierze, bo co wzrosła temperatura po owulacji to myślałam że to już napewno ciąża 🤡

Do góry