reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

z tymi syfami na twarzy to ja tez mam teraz dramat,przed tym jak brałam antykoncepcję było gorzej bo strasznie miałam bo i na polikach i na brodzie takie bolące gule,zaczelam brac anty i miód malina,ani jednego syfa ..i teraz jak w czerwcu przestałam brać antykoncepcję to miałam taką nadzieje ze zostanie już tak jak było podczas brania anty bo nie miałam juz ani jednego syfka,marzenie się spełniło bo cera perfekcyjna..I niestety znowu się zaczęło co prawda nie jest tak źle jak kiedyś ale znowu wróciły mi te bolące gule na brodzie nawet tego pryszczem nie mogę nazwać bo to gula bolącą pod skórą 🥲🥲
Rozumiem, ja zawsze coś tam na jaki czas mam delikatnie, ale teraz to na brodzie 4 😂jedna z takich gul i czoło kilka małych 😂🤷‍♀️ zresztą podbrzusze też chwilami daje we znaki, chociaż przed anty prawie z bólu mdlałam i potrafiłam wymiotować, więc teraz i tak jest cudownieeee😂

reklama
Juz nie będzie bezterminowych praw jazdy, wiec to idzie w dobrym kierunku. Uważam że jednak powinno się powtarzać badania kierowców bo to sie zmienia i może powodować niebezpieczeństwa na drodze.
Dokładnie, bo niestety ale sporo jeżdżę i nie raz bym nawet życie straciła przed starsze osoby to co na drogach wyprawiają i najgorzej bo oni nic nie widzieli 🤷‍♀️ i nie widzą nic złego 😂. Wiek do wieku też nie równy bo zależy jak wzrok, aktywność zawodowa itd.

Dokładnie, bo niestety ale sporo jeżdżę i nie raz bym nawet życie straciła przed starsze osoby to co na drogach wyprawiają i najgorzej bo oni nic nie widzieli 🤷‍♀️ i nie widzą nic złego 😂. Wiek do wieku też nie równy bo zależy jak wzrok, aktywność zawodowa itd.
Dokaldnie. Dlatego nie jestem za tym ze jak się przezroczy pewien wiek to z automatu ban na prowadzenie. W Katowicach chyba jest taka babka która jezdzi super fura - ma chyba ponad 80 lat. Z tego co kojarzę startowała nawet w jakichs wyścigach.
Dlatego powtarzanie badań jest tu rozwiązaniem najlepszym.

Dlatego jestem za, że w pewnym wieku powinny być badania. Moja mama już np. Nie pcha się na duże miasta gdzie spory ruch itd. i sama mówi, że jeszcze góra kilka lat będzie jeździć i koniec bo nie będzie się nadawała.
Chodziła już na dodatkowe lekcje ale nic to nie dało:(

Chodziła już na dodatkowe lekcje ale nic to nie dało:(
Ogólnie jest problem, że my kobiety zazwyczaj jesteśmy bardzo analityczne w samochodzie itd. A faceci skupiają się tylko na konkretach, a my mamy milion myśli. Nawet widać to przy planowaniu ciąży na ilu polach my działamy wiedzę i różnice myśleń, oczywiście są wyjątki od tej zasady, ale tak ogólnikowo mówiąc to tak to wygląda 😂.

Ogólnie jest problem, że my kobiety zazwyczaj jesteśmy bardzo analityczne w samochodzie itd. A faceci skupiają się tylko na konkretach, a my mamy milion myśli. Nawet widać to przy planowaniu ciąży na ilu polach my działamy wiedzę i różnice myśleń, oczywiście są wyjątki od tej zasady, ale tak ogólnikowo mówiąc to tak to wygląda 😂.
Jeśli chodzi o prowadzenie auta, to jestem tym wyjątkiem.

Nie to, że jakoś mocno szarżuję, ale no jakby wqrwiają mnie ludzie wyjeżdżający przed 7 na spacer autem z prędkością 35 km/h.
Nie analizuję, tylko działam wtedy 😄.

Rozumiem, ja zawsze coś tam na jaki czas mam delikatnie, ale teraz to na brodzie 4 😂jedna z takich gul i czoło kilka małych 😂🤷‍♀️ zresztą podbrzusze też chwilami daje we znaki, chociaż przed anty prawie z bólu mdlałam i potrafiłam wymiotować, więc teraz i tak jest cudownieeee😂
ja identycznie przed anty miałam z bólami,dosłownie mdlałam pod prysznicem,wymiotowałam,dosłownie wszystko na raz,moja mama zawsze mówiła ze bóle menstruacyjne mam takie jak ona kiedy rodziła 😝 jedyne co pomagało to ketonal i gorące bańki na brzuch,nie raz tak gorące ze brzuch poparzony był.Teraz już tak źle nie jest ale ogólnie jestem w szoku jak mi odwala po przestaniu brania antykoncepcji,przed okresem mam takie humory ze sama się nie poznaje,tak jak nigdy nie płakałam to teraz pare dni przed okresem wszystko potrafi mnie rozdrażnić i potrafię się popłakać i wzruszyć przez każde małe ***** 😂

reklama
Juz nie będzie bezterminowych praw jazdy, wiec to idzie w dobrym kierunku. Uważam że jednak powinno się powtarzać badania kierowców bo to sie zmienia i może powodować niebezpieczeństwa na drodze.
Już chyba od kilku lat nie ma bezterminowych praw jazdy, tylko za tym nie idą badania.
Jak odbierałam prawko w 2009, to miałam bezterminowe, a już po ślubie dostałam prawko z datą ważności 15 lat.
Mama w 2013 odbierała prawko i też ma 15 lat ważne.
Po prostu idzie się do starostwa do wydziału komunikacji i składa wniosek o przedłużenie.

Do góry