pluto_nova
Moderator
no jak na razie dłuży się niesamowicieah rozumiem... to pewnie będziesz musiała doczekać jakiś czas. Wierzę, że ten czas Ci szybko upłynie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no jak na razie dłuży się niesamowicieah rozumiem... to pewnie będziesz musiała doczekać jakiś czas. Wierzę, że ten czas Ci szybko upłynie
Ja czekam na ostatni wynik badania immuno, na tę chwilę mam wizytę u lekarza na 15.12, ale jak wyniki będą wcześniej to może uda mi się zamienić na wcześniejszy termin. Na podstawie jego interpretacji wyników musimy z mężem podjac decyzję czy staramy się dalej naturalnie czy od razu idziemy w ivf. Jeśli naturalnie to myśle, ze może w grudniu będziemy działać, jak ivf to pewnie po nowym roku, szczerze mówiąc nie wiem ile trwa cała procedura od pierwszej wizyty w klinice @lady_in_blue powiesz jak to u Ciebie było?
Jeśli jesteście zdecydowanie na ivf i lekarz też będzie za tym i nie będzie miał innych propozycji to jest kwestia zrobienia obowiązkowych badań, których wyniki są w 2 dni i od najbliższego cyklu można stosować. W protokole krótkim punkcja jest około 13-16 dnia cyklu. Potem zależy czy badacie zarodki i czy są zalecenia od immunologa. Jeśli chociaż jedno z tych pytań jest na tak, to świeżego transferu nie będzie więc pierwszy transfer najwcześniej 6-8 tygodni po punkcji. Zależy jak się Twój cykl ułoży :-).Ja czekam na ostatni wynik badania immuno, na tę chwilę mam wizytę u lekarza na 15.12, ale jak wyniki będą wcześniej to może uda mi się zamienić na wcześniejszy termin. Na podstawie jego interpretacji wyników musimy z mężem podjac decyzję czy staramy się dalej naturalnie czy od razu idziemy w ivf. Jeśli naturalnie to myśle, ze może w grudniu będziemy działać, jak ivf to pewnie po nowym roku, szczerze mówiąc nie wiem ile trwa cała procedura od pierwszej wizyty w klinice @lady_in_blue powiesz jak to u Ciebie było?
oczywiście ale jest jeden warunek - wszystkie mamy II kreski
Ok! Stary uruchomi maczugę wieczorem!oczywiście ale jest jeden warunek - wszystkie mamy II kreski
I taką postawę to ja szanuję.Ok! Stary uruchomi maczugę wieczorem!