reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Cudnie, bo dzięki takim gestom wiesz, ze razem w tym jesteście. 💕🫶🏻
Dokładnie.

Mój jest z tych mocno współpracujących i w zasadzie wgryzających się w temat- ogarnia cykl miesięczny, jak na chłopa doskonale- kiedyś po to, by ciąży nie było, od dwóch lat po to, by była. No ale z tym notowaniem moich okresów mnie zagiął.
Sam od siebie czyta, co jeść, co robić, by nasienie było dobrej jakości.
O suplach nie muszę przypominać- moim jedynym zadaniem jest je zamówić, gdy ich braknie.

reklama
Hej.... rano zmierzyłam temperaturę i prawie się popłakałam...Nie wiem czy jest ok, na moje oko laika - nie jest, w ogóle powiedziałam mężowi, że czuję, że nic z tego nie będzie. Wczoraj wieczorem mój niczego nieświadomy dziadek dowalił, żebyśmy w końcu zrobili dziecko. Wyszedł a nam tak siadł humor.... 😔
Dzis 9dpo, temperatura 37.11 (wczoraj bylo 37.22 i potwierdzenie owu wynikiem proga 14.95). Ma to jeszcze szanse powodzenia? Kiedy zrobić test?
Screenshot_20221111-075554_Premom.jpg

Twoja decyzja, w każdym razie nawet jeśli jest idealna owulacja to z takim endometrium nie ma najmniejszych szans na ciążę więc należy to sprawdzić czy to byl tylko jednorazowy problem. 🙂
dziękuję. Przemyślałam to przez noc i spróbuję zrobić te badania hormonalne już w tym cyklu i sprawdzić jeszcze raz to endometrium, bo w sumie oprócz tego zawsze jak badałam TSH to było w normie, ale słyszałam, że na ciążę za wysokie, a do tego po wykryciu torbieli przysadki kilka lat temu jak miałam badaną prolaktynę i kortyzol, to były wystrzelone w kosmos, wyszła hiperprolatynemia i tez bylo powiedziane, ze dopoki nie chcę zajść w ciążę, to nie problem. Więc w sumie lepiej sobie nie wmawiać, że to się samo unormowało, bo torbiel w przysadce nie zniknęła, więc lepiej to sprawdzić szybciej niż później, jeżeli się okaże, że coś z tym trzeba robić.

Hej.... rano zmierzyłam temperaturę i prawie się popłakałam...Nie wiem czy jest ok, na moje oko laika - nie jest, w ogóle powiedziałam mężowi, że czuję, że nic z tego nie będzie. Wczoraj wieczorem mój niczego nieświadomy dziadek dowalił, żebyśmy w końcu zrobili dziecko. Wyszedł a nam tak siadł humor.... 😔
Dzis 9dpo, temperatura 37.11 (wczoraj bylo 37.22 i potwierdzenie owu wynikiem proga 14.95). Ma to jeszcze szanse powodzenia? Kiedy zrobić test?
Zobacz załącznik 1462793
Jejku dziewczyno... strasznie się nakręcasz... zamiast dramatyzować, że pewnie się nie udało wystarczy poczekać do 11dpo i wykonać test. Ciągłe życie w stresie czy się uda nie pomaga, uwierz. 😉 staracie się jeszcze naprawdę krótko a mam wrażenie, że czytam wpisy dziewczyny która stara się latami i jest już zrezygnowana a nie kilka miesięcy. Ja rozumiem Twoje emocje ale poprostu robisz sobie krzywdę tak to przeżywając, wykończysz się psychicznie jak okaże się, że jeszcze kilka cykli się nie uda.
I to nie jest atak w Twoją stronę tylko dobra rada.

Zobacz załącznik 1462793

Przez chwilę będę trochę nie miła, ale powoli tracę cierpliwość.
Pomiar temperatury NIE SŁUŻY do robienia sobie nadziei na ciążę. Mówiłyśmy już setki razy, że szybciej wyjdzie ciąża na teście niz będzie ją można wyczytać z wykresu.
Wykres jest do "potwierdzenia" owu, poznania długości swojej fazy lutealnej, nauczenia się pewnych schematów, ale nie do płakania nad nim ze nie pokazuje ciąży.
Jesteś nakręcona jak sprężyna i to naprawdę idzie w złym kierunku. Czas na kubeł zimnej wody bo zdrowie psychiczne jest równie ważne jak fizyczne.
I nie życzę Ci żebyś na swojego bobasa musiała czekać tyle co niektóre z nas bo przy Twojej niecierpliwości po prostu oszalejesz przez ten czas.

dziękuję. Przemyślałam to przez noc i spróbuję zrobić te badania hormonalne już w tym cyklu i sprawdzić jeszcze raz to endometrium, bo w sumie oprócz tego zawsze jak badałam TSH to było w normie, ale słyszałam, że na ciążę za wysokie, a do tego po wykryciu torbieli przysadki kilka lat temu jak miałam badaną prolaktynę i kortyzol, to były wystrzelone w kosmos, wyszła hiperprolatynemia i tez bylo powiedziane, ze dopoki nie chcę zajść w ciążę, to nie problem. Więc w sumie lepiej sobie nie wmawiać, że to się samo unormowało, bo torbiel w przysadce nie zniknęła, więc lepiej to sprawdzić szybciej niż później, jeżeli się okaże, że coś z tym trzeba robić.
Warto zbadać wszystkie podstawowe hormony żeby mieć je pod kontrolą. Pamiętaj, że TSH należy badać z FT3 i FT4 a prolaktyne po odpowiednim przygotowaniu aby wynik był wiarygodny.

@Hope99 @Zazuu No wiem, macie rację.. Ja naprawdę potrafię racjonalnie myśleć, ale jak mnie czasem coś pieprznie to koniec 😵‍💫 przepraszam, wiem, że u mnie na ten moment z badaniami i owu jest ok i powinnam być optymistką. Właśnie na mnie to tak stres wpływa. Jak zobaczyłam ostatnie wyniki to jestem okazem zdrowia a czuję się zmęczona, zawraca mi się w głowie, mdli mnie, rano nie mogę się dobudzić. Chyba pora zadbać o siebie pod takim kątem jedzenia, odpoczynku, aktywności. Dziękuję Wam 😘

reklama
@Hope99 @Zazuu No wiem, macie rację.. Ja naprawdę potrafię racjonalnie myśleć, ale jak mnie czasem coś pieprznie to koniec 😵‍💫 przepraszam, wiem, że u mnie na ten moment z badaniami i owu jest ok i powinnam być optymistką. Właśnie na mnie to tak stres wpływa. Jak zobaczyłam ostatnie wyniki to jestem okazem zdrowia a czuję się zmęczona, zawraca mi się w głowie, mdli mnie, rano nie mogę się dobudzić. Chyba pora zadbać o siebie pod takim kątem jedzenia, odpoczynku, aktywności. Dziękuję Wam 😘
Może warto też pójść do psychologa i zadbać o zdrowie psychiczne. Do psychologa nie chodzą tylko chorzy ludzie tylko wszyscy którzy nie radzą sobie z własnymi emocjami. Niektóre trzeba przepracować z samym sobą ale czasami potrzebujemy do tego osoby która nas naprowadzi jak to zrobić i od tego właśnie jest psycholog. 😉 Polecam.

Do góry