reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

A mam pytanie do dziewczyn szykujących się na inseminacje. Robicie jedną czy powtarzacie dwukrotnie lub więcej w cyklu? 🤔
Ale pytasz ile razy inseminacja w JEDNYM i tym samym cyklu? Czy ile razy inseminacja w różnych cyklach? :)
Ja nastawiam się na max 3 inseminacje (w osobnych cyklach).
A w jednym cyklu to z tego co rozumiem to jak podchodzisz do IUI to na następny dzień lub dwa dni później przychodzisz sprawdzić czy pęcherzyk pękł i jeśli nie to chyba rzeczywiście teoretycznie jest szansa podejść drugi raz żeby się wstrzelić czasowo lepiej.

reklama
Dziewczyny, dopadło mniee zapalenie spojówki w lewym oku... masakra. Podrażnione, cale czerwone i ropa leci... jakieś domowe sposoby na złagodzenie? Jutro ide do okulisty ale dzisiaj boli...
Przepłukiwanie oka solą fizjologiczną i okład z torebki czarnej herbaty (zaparzonej, po przestygnięciu) - działa antyseptycznie i przeciwzapalnie.

Ile dni przed @ zaczynacie mieć bóle / skurcze / inne odczucia okresowe?
U mnie okres za tydzień w czwartek przewidywany, dzisiaj 5dpo, a już mnie łapie na chwilę i puszcza i nie wiem czy to od jelit czy jednak macica, bo takie mocno okresowe przypomina 🤔
Teraz 6 dni przed okresem miałam bóle

Ale pytasz ile razy inseminacja w JEDNYM i tym samym cyklu? Czy ile razy inseminacja w różnych cyklach? :)
Ja nastawiam się na max 3 inseminacje (w osobnych cyklach).
A w jednym cyklu to z tego co rozumiem to jak podchodzisz do IUI to na następny dzień lub dwa dni później przychodzisz sprawdzić czy pęcherzyk pękł i jeśli nie to chyba rzeczywiście teoretycznie jest szansa podejść drugi raz żeby się wstrzelić czasowo lepiej.
Tak dokładnie o to pytam, o jeden cykl :) w opiniach naszego lekarza jedna babeczka pisała ze robili u niego inseminacje pare dni pod rząd, żeby zwiększyć szanse i tak mnie to zdziwiło właśnie 😅

Tak dokładnie o to pytam, o jeden cykl :) w opiniach naszego lekarza jedna babeczka pisała ze robili u niego inseminacje pare dni pod rząd, żeby zwiększyć szanse i tak mnie to zdziwiło właśnie 😅
Dziwnie… jeśli pęcherzyk nie pękł bo się czasowo źle zgrało to ma sens zrobienie jeszcze raz. Ale jeśli to było z góry zaplanowane że kilka razy w jednym cyklu i np zaczynali owulacja -5, owulacja -3, owulacja -1 - to bez sensu bo wtedy robili któreś za wcześnie. Szkoda by mi było kasy na takie eksperymenty :D

reklama
Dziwnie… jeśli pęcherzyk nie pękł bo się czasowo źle zgrało to ma sens zrobienie jeszcze raz. Ale jeśli to było z góry zaplanowane że kilka razy w jednym cyklu i np zaczynali owulacja -5, owulacja -3, owulacja -1 - to bez sensu bo wtedy robili któreś za wcześnie. Szkoda by mi było kasy na takie eksperymenty :D
A nie, zle doczytałam, ktoś inny jej zrobił pierdyliard IUI, a ten lekarz zaleca dwie w cyklu 😅

Załączniki

• IMG_3920.jpeg
    IMG_3920.jpeg
    138,9 KB · Wyświetleń: 45
Do góry