reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dziewczyny, dopadło mniee zapalenie spojówki w lewym oku... masakra. Podrażnione, cale czerwone i ropa leci... jakieś domowe sposoby na złagodzenie? Jutro ide do okulisty ale dzisiaj boli...
Ja domowego niestety nie znalazłam. Miałam Biodacynę w kroplach (antybiotyk na receptę), krople nawilżające i Starazolin taki czerwony na podrażnienia. W ostatnim czasie miałam dwa razy i za drugim razem stosowałam ten zestaw i opuchlizna zeszła mi po jednym dniu, a na samym antybiotyku za pierwszym razem dopiero po trzech.

reklama
Szczerze, to ja w ta IUI nie wierze, no ale nadzieja jest.
Patrzę realnie - więcej IUI się nie udaje niż udaje. A u nas, żeby coś się działo przez te lata - a zaliczyliśmy jeden i to marny biochem. Więc ja myślę, że u nas jakiś grubszy problem, bo nie wierzę, żeby tylko przez to obniżone nasienie, które nie jest AŻ tak chujowe, nic, a nic się nie udało.
znam przypadek mojej przyjaciółki, 2 lata starań, badania jej i jego w porządku…. Żadnej ciąży, poszli na IUI za pierwszym razem się udało:)
Nadzieja jest, oby się udało!

Dziewczyny, dopadło mniee zapalenie spojówki w lewym oku... masakra. Podrażnione, cale czerwone i ropa leci... jakieś domowe sposoby na złagodzenie? Jutro ide do okulisty ale dzisiaj boli...
W aptece bez recepty i w niektórych marketach kupisz Starazolin - doraźnie trochę pomoże. I ewentualnie okłady z rumianku. Nic innego u mnie nie pomagało.

Hej dziewczyny. Nie zapisałam się w tym wątku ale proszę o poradę. Czy któraś z Was może miała taką sytuację , że pęcherzyk graffa stanął w miejscu ? Otóż , chodzę od 3 dni na monitoring. Dwa dni temu (15 DC przy cyklach 29,30,31 dniowych) pęcherzyk był na prawym jajniku 13 mm, wczoraj już 19 mam Endo ponad 7, natomiast dzisiaj nadal 19mm , o Endo nie zapytałam bo zapomniałam. Jutro również idę sprawdzić czy coś się ruszyło. Czy któraś była w podobnej sytuacji i owulka jednak była ? Pozdrawiam ciepło

Ile dni przed @ zaczynacie mieć bóle / skurcze / inne odczucia okresowe?
U mnie okres za tydzień w czwartek przewidywany, dzisiaj 5dpo, a już mnie łapie na chwilę i puszcza i nie wiem czy to od jelit czy jednak macica, bo takie mocno okresowe przypomina 🤔

Ile dni przed @ zaczynacie mieć bóle / skurcze / inne odczucia okresowe?
U mnie okres za tydzień w czwartek przewidywany, dzisiaj 5dpo, a już mnie łapie na chwilę i puszcza i nie wiem czy to od jelit czy jednak macica, bo takie mocno okresowe przypomina 🤔
Różnie, czasem nawet juz od owulacji czuje podbrzusze cały czas. Czasem w ogóle aż do okresu. Sprawa indywidualna i nie ma zasady ;)

reklama
Do góry