reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dziewczyny, dopadło mniee zapalenie spojówki w lewym oku... masakra. Podrażnione, cale czerwone i ropa leci... jakieś domowe sposoby na złagodzenie? Jutro ide do okulisty ale dzisiaj boli...
Ja domowego niestety nie znalazłam. Miałam Biodacynę w kroplach (antybiotyk na receptę), krople nawilżające i Starazolin taki czerwony na podrażnienia. W ostatnim czasie miałam dwa razy i za drugim razem stosowałam ten zestaw i opuchlizna zeszła mi po jednym dniu, a na samym antybiotyku za pierwszym razem dopiero po trzech.

reklama
Szczerze, to ja w ta IUI nie wierze, no ale nadzieja jest.
Patrzę realnie - więcej IUI się nie udaje niż udaje. A u nas, żeby coś się działo przez te lata - a zaliczyliśmy jeden i to marny biochem. Więc ja myślę, że u nas jakiś grubszy problem, bo nie wierzę, żeby tylko przez to obniżone nasienie, które nie jest AŻ tak chujowe, nic, a nic się nie udało.
znam przypadek mojej przyjaciółki, 2 lata starań, badania jej i jego w porządku…. Żadnej ciąży, poszli na IUI za pierwszym razem się udało:)
Nadzieja jest, oby się udało!

Dziewczyny, dopadło mniee zapalenie spojówki w lewym oku... masakra. Podrażnione, cale czerwone i ropa leci... jakieś domowe sposoby na złagodzenie? Jutro ide do okulisty ale dzisiaj boli...
W aptece bez recepty i w niektórych marketach kupisz Starazolin - doraźnie trochę pomoże. I ewentualnie okłady z rumianku. Nic innego u mnie nie pomagało.

Hej dziewczyny. Nie zapisałam się w tym wątku ale proszę o poradę. Czy któraś z Was może miała taką sytuację , że pęcherzyk graffa stanął w miejscu ? Otóż , chodzę od 3 dni na monitoring. Dwa dni temu (15 DC przy cyklach 29,30,31 dniowych) pęcherzyk był na prawym jajniku 13 mm, wczoraj już 19 mam Endo ponad 7, natomiast dzisiaj nadal 19mm , o Endo nie zapytałam bo zapomniałam. Jutro również idę sprawdzić czy coś się ruszyło. Czy któraś była w podobnej sytuacji i owulka jednak była ? Pozdrawiam ciepło

Ile dni przed @ zaczynacie mieć bóle / skurcze / inne odczucia okresowe?
U mnie okres za tydzień w czwartek przewidywany, dzisiaj 5dpo, a już mnie łapie na chwilę i puszcza i nie wiem czy to od jelit czy jednak macica, bo takie mocno okresowe przypomina 🤔

Ile dni przed @ zaczynacie mieć bóle / skurcze / inne odczucia okresowe?
U mnie okres za tydzień w czwartek przewidywany, dzisiaj 5dpo, a już mnie łapie na chwilę i puszcza i nie wiem czy to od jelit czy jednak macica, bo takie mocno okresowe przypomina 🤔
Różnie, czasem nawet juz od owulacji czuje podbrzusze cały czas. Czasem w ogóle aż do okresu. Sprawa indywidualna i nie ma zasady ;)

reklama
Do góry