reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Dzięki, że pytasz <3 Jestem już po wizycie i nie wygląda to optymistycznie. Mam powtórzyć jutro betę, bo wg niego jest za duża jak 5tc. Widac pęcherzyk w macicy, ale jest lekko spłaszczony, nie widać zarodka - no może coś delikatnie prześwituje przy jednym brzegu, ale nawet nie na środku. Mam przyjść za tydzień na kolejne USG i wtedy będzie już wiadomo, czy coś może z tego być, czy da mi skierowanie na zabieg. Plus taki, że rekomenduje mi jeden szpital, gdzie ordynatorem jest jego znajomy i powiedział, że może wcześniej do niego zadzwonić.

Nie mam już na to siły, siedzę i ryczę. W tym roku to będzie moja 3 strata, a od kiedy wiem o nieprawidłowym kariotypie męża, to wiem, że takim poronień mogę mieć masę i już nie chcę kolejny raz tego przechodzić
Tak bardzo życie jest niesprawiedliwe 😢 mam jednak ogromną nadzieję, że tym razem się uda, trzymam kciuki z całych sił za Was🤞🏻

No niestety, ale poziom edukacji seksualnej w Polsce leży. Nie wierzę w dobry poziom edukacji seksualnej gdy nadal wykładają ją zakonnice lub katechetki. Dwa seks to dalej temat tabu w wielu miejscowościach.
I co taka biedna dziewczyna z miejscowości gdzie wszyscy się znają a do najbliższego ginekologa ma 20 km i 2 przesiadki ma zrobić? Jedna apteka na krzyż, w której sprzedaje matka kolegi. Pójdzie i będzie czytała forum.

I nie zrozumcie mnie źle, bo ja szanuję, że mogłyście czuć wgryzanie zarodka, że mogłyście mieć katar 2 dni przed stosunkiem w którym doszło do zapłodnienia. Ale zastanówcie się czasem nad sensem tego co piszecie, bo to nie znika. 🫥
Wiesz co, to już prędzej można się uczepić seksu przerywanego. Bo myślę, że większym problemem byłoby gdyby ta nastolatka przeczytała, że po seksie przerywanym się nie zachodzi w ciążę i byłaby to jej jedyna metoda antykoncepcji. ;)

Wiesz co, to już prędzej można się uczepić seksu przerywanego. Bo myślę, że większym problemem byłoby gdyby ta nastolatka przeczytała, że po seksie przerywanym się nie zachodzi w ciążę i byłaby to jej jedyna metoda antykoncepcji. ;)
Tak, też się zgadzam.
Chodziło mi o uogólnienie braku merytorycznej wiedzy z zakresu edukacji seksualnej. Powielaniu mitów itp. Szczególnie w mniejszych miejscowościach.
Ja jestem za edukowaniem. Nie za straszeniem.

Dziewczyny jest mi przykro z takich smieszków. Dziewczyna zapyta o nasze pierwsze doświadczenia odpisałam co czułam. Myślałam ze tu się wspieramy a nie wyśmiewamy. A tu jednak loża szyderców. Widzę ze każda z Was lepiej wie jakie były badz nie były moje objawy.
nikt się nie śmieje, napisałam historię mojej koleżanki. Skoro ty możesz swoją, ja również mogę 🤷🏻‍♀️

Piszecie o objawach ciążowych, no fajnie.. A pomyślałyście o dziewczynach, które nigdy nie były w ciąży? To wątek do starań a nie mamusiek 🤷🏻‍♀️
sama nigdy nie ujrzałam dwóch kresek przez kilka lat starań, za to miałam całą masę objawów i co? I nic. To, że któraś tak miała to nie znaczy, że tak jest. Dla mnie pierwszym objawem ciąży są kreski na teście i brak okresu, szczególnie, że większość tu testuje bardzo wcześnie gdzie ta beta dopiero się rozkręca.

Mdłości, katar, wyczulony węch, wzdęcia, ciągnięcie jajników to nie musi być ciąża a raczej wzrost progesteronu. A jak z tego jest ciąża no to super :)

Dziewczyny jest mi przykro z takich smieszków. Dziewczyna zapyta o nasze pierwsze doświadczenia odpisałam co czułam. Myślałam ze tu się wspieramy a nie wyśmiewamy. A tu jednak loża szyderców. Widzę ze każda z Was lepiej wie jakie były badz nie były moje objawy.
Ja dziękuję @Sylwia92 twoja odpowiedź była Ciekawa ☀️

reklama
Do góry