reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Dziewczyny bardzo proszę nie kontynuować dyskusji o Katarze jako objaw ciąży. A nóż będzie nas podczytywać nastolatka, która jest po stosunku, gdzie pękła prezerwatywa, ona ma Katar i w tym momencie jest pewna ciąży.
Przypominam, że forum jest otwarte. Nie trzeba tu specjalnego zaproszenia aby nas czytać.
Bez przesady 🙂 czegoś tam chyba na biologii uczą 🤔 prawda ? Powiedzcie, że prawda 🙈 Chociaż ja już we wszystko uwierzę 🤷

moja koleżanka złamała nogę, dwa dni później pozytywny test ciążowy 😍😍 czyli jej pierwszym objawem była złamana noga! Także wszystko jest możliwe 😊
Ja w nocy poczułam ścisk i zrobiło mi się niedobrze. Na drugi dzień miałam betę 5,1. To musiało być to. Wgryzało się😁

Dobra dobra laski, nie ma się co śmiać ;) Jest mnóstwo rzeczy, które można poczuć i powiązać to z ciążą bo akurat wydarza się to w momencie kiedy na teście pojawią się 2 kreski - a niekoniecznie jest to z ciążą związane. Natomiast każda z nas ma jakieś swoje powiązania i niech sobie je ma na zdrowie :D

Zrób coś dla mnie i jeśli przemknie Wam przez myśl próba za 3 miesiące to idź po 3 miesiączce na kontrolę do lekarza. Bo z całym szacunkiem ale możliwość starań zależy od stanu Twojej macicy i psychiki a nie widzimisię lekarza 🤷 zazwyczaj po 3 miesiącach wszystko wraca pięknie do normy. Wierzę w pół roku w przypadku martwego porodu tzn. po 20 tyg. Ciąży.
Ja po porodzie dostałam zielone światło po 6 miesiącach 🙂
Dziękuję. Myślę że nie chodzi tu tylko o mój fizyczny stan po poronieniu. Zresztą mam kolejną wizytę w styczniu z wynikami histopatologicznymi. A pewnie w lutym będę mieć operację kolana, więc i tak w sumie będę wyjęta ze starań 🤷
Na tą chwilę ani ja ani mąż nie jesteśmy gotowi nawet myśleć o tym kiedy byśmy mogli zacząć się starać. Oczywiście nie jestem głupia, wiem że to może po prostu przyjść, ta gotowość, ale nie zamierzamy się z tym spieszyć, a starania za pół roku nie brzmią zbyt optymistyczne. Skoro już teraz wystąpił u nas błąd genetyczny to jakoś nie wierzę, że za pół roku tego błędu unikniemy. Cieszę się że dał mi tabletki antykoncepcyjne to przynajmniej będę mogła myśleć o sexie jak o przyjemności a nie o czymś co prowadzi do ciąży, więc siłą rzeczy bym go unikała jak ognia 🤷

Dobra dobra laski, nie ma się co śmiać ;) Jest mnóstwo rzeczy, które można poczuć i powiązać to z ciążą bo akurat wydarza się to w momencie kiedy na teście pojawią się 2 kreski - a niekoniecznie jest to z ciążą związane. Natomiast każda z nas ma jakieś swoje powiązania i niech sobie je ma na zdrowie :D
jasne, przecież każda ma prawo myśleć co chce w tym temacie, tylko jednak starałyśmy sę dbać zeby na kreskach czy staraczkach była merytoryczna wiedza :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry