reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Dobra ! Było smutno ale realnie coś ruszyło 🤔, 15 testów czeka na mnie w paczkomacie 🙂 niby mówią, że po biochemie łatwiej zajść 🤔 po pierwszym poronieniu 4mc później byłam w ciąży.... Także do roboty 🤷
Ja miesiąc po biochemie zaszłam teraz w tą straconą ciąże… także trzymam kciuki 😘

Ja dziś byłam u ginekologa. Zdołował mnie. Zastanawiam się czy poszukać kogoś od niepłodności, bo ten taki zwykły w przychodni na NFZ. Nawet chciał mi zlecić kilka badań, ale mówię mu, że z tego co wiem to takie można tylko w klinice niepłodności. Sprawdził i wyszło, że mam rację. Zrobił USG, jest jeden pęcherzyk 20mm, dziś 19dc, ostatni cykl był 26 dni... Zastanawiam się nad monitoringiem cyklu, niby miało być teraz co ma być, ale jakoś tak bym chciała żeby jednak się udało.
Jakie badania chciał Ci zlecić?

USG w poprzednim cyklu w 14dc brak pęcherzyka, a endometrium 6mm, tamten cykl trwał 26dni. Ogólnie od poronienia w lutym mam przedłużające się miesiączki (5 dni plamienia + 2 dni okres + 7 dni plamienie). Teraz zaczynam testować hormony i spodziewałam się, że owu w ogóle mogło nie być w tym cyklu przez takie endometrium. Śluz płodny w tym cyklu przyszedł dość późno i był słabszy niż zwykle, trochę mnie brzuch bolał owulacyjnie w zeszły piątek, ale mogły to być równie dobrze jelita, bo mam IBS🤣 Dzisiaj 22dc. Cykle mam 28dni +/-2dni. Zrobiłam proga i szok i niedowierzanie. Jak przyjdzie @ robię lh, FSH, dhea-s i estradiol. Mam 3 mięśniaki <2cm, ale miałam je już wcześniej i nie urosły od ciąży. Przed ciążą aż tak długich plamień nie miałam. Znacie podobne przypadki?
w tamtym cyklu w 14dc mogło być tuż po owu - pęcherzyka już nie było, a ciałka żółtego jeszcze nie było widać. Endometrium nie ma za wiele do owulacji, ja miałam owulacje, a endometrium i 3,4mm...
Te plamienia są niepokojące. Miałaś robioną histeroskopie? Na pewno warto zrobić hormony

reklama
A czy któraś Was w okresie starań była może u immunologa?
Mój ginekolog ostatnio wspomniał mi, że moje ciąże biochemiczne i brak efektów przez te 1,5 roku mogą mieć podłoże immunologiczne. Właśnie patrzę i w enel-medzie zwolnił się akurat termin więc wskoczyłam. Już próbuje wszystkiego co mogę, może akurat się czegoś dowiem. Na razie chodziłam tylko do ginekologa i endokrynologa ( bo Hashimoto i niedoczynność)

Do góry