reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
A jak macie USG to macie jednorodną macicę? Ja dziś pierwszy raz usłyszałam, że jest niejednorodna i rzeczywiście w obrazie była taka miejscami jaśniejsza, miejscami ciemna. Coś w stylu śnieżącego obrazu w telewizorze. Chyba mają za dobry sprzęt. 😜

Ja mam "macica niejednorodna" lub "macica echogenna" i to jest ze względu na moje 3 małe mięśniaki.

Jak masz cykle 35 dni to branie duphastonu od 16dc zablokowało owulacje. Przy takiej długości na pewno jest ona później niż 15dc. Polecam zmienić lekarza i zacząć od monitoringu owulacji przed braniem progesteronu.
Cykl miałam stymulowany
Jak masz cykle 35 dni to branie duphastonu od 16dc zablokowało owulacje. Przy takiej długości na pewno jest ona później niż 15dc. Polecam zmienić lekarza i zacząć od monitoringu owulacji przed braniem progesteronu.
Zapomniałam dodać że cykl mam stymulowany lametta i estrofem

To chyba chodzi o te "cienie" na macicy. Też mam mięśniaki i wydaje mi się że gin używał takiego określenia. Nie mam w domu opisu, więc nie mogę sprawdzić.

Tak, to chodzi o to, że macica nie ma jednorodnej struktury i jak idą fale od USG to napotykają na "coś" co daje inne "echo". U mnie to właśnie mięśniaki, ale taki niejednorodny/echogeniczny obraz mogą też powodować inne stwardnienia, zwapnienia i wiele, wiele innych.

Nie robiłam, mam umówioną za 2 godziny. Nie wiem, ale już jestem przerażona. A na popołudnie do pracy więc nawet do lekarza się nie dostanę... Być może właśnie wczoraj w pracy się przedźwigałam bo teraz przed świętami roboty 3x tyle co zwykle...
Masz przecież możliwość urlopu na zadanie, może warto skorzystać?

reklama
Do góry