reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Najbardziej się boję, że za te 2-4 dni okres przyjdzie. Ale cóż
I tak nic na to nie poradzę 🤷
Musisz być dobrej myśli. Ja wiem, to się wydaje tylko pustym frazesem, a strach chwyta mocno za serce, ale nie masz innego wyjścia. Musisz wierzyć i przyciągać do siebie wszystko co dobre. Żadnych złych myśli. Teraz wszystko musi się skończyć słodkim bobasem na rękach 🙂

o kochana dziękuję że pytasz, siedziałam cicho bo mam dostać dokładny raport i wtedy chciałam uderzyć z pytaniami.

Ogólnie "nic nie widać niepokojącego" i że dokładny opis obrazu będzie u mojego lekarza w przeciagu 4dni. Jedyne czego się dowiedziałam to że endometrium jakieś 9mm. Czy to ok na jakieś 6dni po owulacji? 🙏
Wg mnie jest ok 🙂 Ja mam tak okolice 10 bezpośrednio przed owu I po. No to teraz nic tylko czekać na raport😊

Miałam dzisiaj ciężką noc, nasza suczka miała problemy żołądkowe, wiec zaliczyłyśmy dwa nocne spacery, a do tego moj mózg serwował masę pochrzanionych snów 🤦‍♀️ I teraz uwaga - m.in. Wy mi się śniłyście 😅 Było jakieś spotkanie - gry i zabawy integracyjne, ja akurat miałam odwiedziny rodziców, wiec na siłę mnie wyciągałyście, żebym do Was dołączyła, gdy akurat była moja kolej 😅
O nie, masz już koszmary z nami związane 😂

Ku.... właśnie wyłączyło mi się pranie a ja przypomniałam sobie, że nie wlałam płynu do prania tylko wsypałam granulki lenora do bębna. Brawo ja 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Dziewczyny jaka jest szansa na poczęcie dziecka nie w owulację? Przyjmijmy że nasienie mieszczące się w normach. Macie jakieś tipy lub uwagi co wam lekarz mówił. Np uprawiać seks trzy razy w tygodniu. Tak ja słyszałam.

Dziewczyny jaka jest szansa na poczęcie dziecka nie w owulację? Przyjmijmy że nasienie mieszczące się w normach. Macie jakieś tipy lub uwagi co wam lekarz mówił. Np uprawiać seks trzy razy w tygodniu. Tak ja słyszałam.
Niby są takie statystyki, że uprawianie seksu co 2gi dzień przez cały cykl ma większa skuteczność niż celowanie w dni płodne. Ja osobiście bym się wypaliła na pewno, nie mam takiego libido, mój starszy też zreszta nie. Wieczorem najczęściej mam ochotę leżeć i gapić się w ścianę, a później iść spać 😅 i to jeszcze przez kilka miesięcy żeby ocenić skuteczność 🤨

reklama
To uprawianie sexu 3 razy w tyg/co 2 dni ma właśnie na celu trafienie w owulację. Dziecko można począć w dni płodne od ok 5 dni przed owulacją do kilku/kilkunastu godz po owulacji.

Do góry