reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

U mnie w udanym cyklu jako jedynym nie odczuwałam w ogóle bólu piersi, zreszta przez cała ciąże tak bardzo delikatnie. Wiec jak tylko zaczynam je czuć to wiem, że nic z tego😭
To ja odwrotnie. W udanej ciąży ten stan się utrzymywał przez cały pierwszy trymestr. Przez cały ten czas bolało mnie podbrzusze piersi jak na okres. Mówią że każda ciąża jest inna, więc objawów takich już nie muszę mieć i Ty też 🙂

reklama
To ja melduje, że @ nie przyszła, a test wygląda tak. Chyba ciąż 🙈 ale glowa mi cały czas mówi, żeby sie nie cieszyć, bo już dwa razy się nie udało, no zobaczymy jak tym razem. Mój entuzjazm w skali 0-10, jest na razie na mocnej dwójce 😅 jeśli nie macie nic przeciwko, to ja tu jeszcze z Wami zostanę :)
No i pięknie! 😍 Wrócicie do domu, pewnie zrobisz betę z przyrostem, a później usg, to i entuzjazm będzie większy 😉 A jak Wam się podoba na wakacjach? Dobrze się bawicie?

To prawda, że każda ciąża może inaczej się objawiać u różnych kobiet jak i u jednej kobiety. Baaardzo ale to bardzo często czytam, że ból brzucha jak na okres często występuje. U mnie tylko w poronionych ciążach. Ból jak na okres zawsze jest u mnie oznaką poronienia. W donoszonych zero jakiegolwiek bólu ze strony brzucha. Raz miałam cykl, że parę dni po owu miałam lekkie plamienie chwilowe-ten jeden jedyny raz w życiu, więc byłam pewna, że to zagniezdzenie, bo co innego 😆 jakie było moje zdziwienie, niedowierzanie, że to nie to 😆 No a tak generalnie nie mam nigdy żadnych odczuć, żadnych objawów, że mogło się udać. To samo mam z lekami, suplami. Mogę brać leteinę, bromergon, niepokalanek - zero jakichkolwiek skutków ubocznych 😆 Czasem się zastanawiam czy ze mną na pewno jest wszystko ok😂

To prawda, że każda ciąża może inaczej się objawiać u różnych kobiet jak i u jednej kobiety. Baaardzo ale to bardzo często czytam, że ból brzucha jak na okres często występuje. U mnie tylko w poronionych ciążach. Ból jak na okres zawsze jest u mnie oznaką poronienia. W donoszonych zero jakiegolwiek bólu ze strony brzucha. Raz miałam cykl, że parę dni po owu miałam lekkie plamienie chwilowe-ten jeden jedyny raz w życiu, więc byłam pewna, że to zagniezdzenie, bo co innego 😆 jakie było moje zdziwienie, niedowierzanie, że to nie to 😆 No a tak generalnie nie mam nigdy żadnych odczuć, żadnych objawów, że mogło się udać. To samo mam z lekami, suplami. Mogę brać leteinę, bromergon, niepokalanek - zero jakichkolwiek skutków ubocznych 😆 Czasem się zastanawiam czy ze mną na pewno jest wszystko ok😂
A ja właśnie cała ciąże miałam bóle okresowe i stawiania macicy! A cycków niet😂

Stawiania macicy to od 20tc miałam ale to wiadomo każda ciężarna to ma, bo macica trenuje. Od 20tc po kilka, nawet kilkanaście razy dziennie ale totalnie bezboleśnie. Cycki zawsze miałam flaki małe 😂 Dopiero po porodzie można było zauważyć różnicę 😆

A mój pierwszy objaw ciąży zawsze był taki sam i w pierwszej przez niego test zrobilam dopiero 9 dni po przewidywanej dacie miesiączki a za to w drugiej juz przed okresem wiedziałam że się udało. Był to bol jak na miesiączkę ale zawsze mialam mega bolesne a te bóle w ciążach były takie do wytrzymania

reklama
No i pięknie! 😍 Wrócicie do domu, pewnie zrobisz betę z przyrostem, a później usg, to i entuzjazm będzie większy 😉 A jak Wam się podoba na wakacjach? Dobrze się bawicie?
Madera jest piękna! Jest zielono, są i góry (które kocham!) i woda :)) przed urlopem sprawdzałam pogodę i miało być ok. 15 stopni, a jest 25 😅 i mam głównie ciepłe ubrania 😅 dzisiaj płyniemy pooglądać delfiny i wieloryby, a później jedziemy połazić po górach. Chociaż teraz to nastawiany się na proste szlaki :)

Do góry