reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe brzuszki

Ja morfologię i mocz robię co 4 tygodnie. Wyniki są w porządku oprócz hemoglobiny (ciągle poniżej normy). Glukozę robiłam dwa razy i raz robiłam test na obciążenie glukozą 50g. Jest wszystko w porządku więc mój lekarz powiedzaił że glukozę zrobimy jeszcze raz. co do toksoplasmozy to miałała robione badanie przed ciążą, w 16 tc. i mam je powtórnie zrobić w 29 i 35 tc. Podobno jest taki wymóg.

reklama
czesc dziewcznki :)
morfologię robiłam 3 razy,ale teraz do końca ciąży mam robić co miesiąc, glukozę robiłam raz, a w 28 tc mam robić tzw. test obciążenia glukozą (po wypiciu 50g) i krzywą cukrową, również będę miała robiony posiew na chlamydię i chyba na razie to by było na tyle... :) a o toksoplazmozie moja pani gin szczerze mówiąc nawet nie wspomniała ???

Hej!
Powiedzcie mi proszę czy ta cała glukoza jest w ogóle do wypicia?? ponoc niektore wymiotują po niej przynajmniej tak mi powiedział mój gin... i kazał zaniechać jak będę wymiotowac.. mógł mi tego nie mówić bo teraz juz mam odruch wymiotny na samą mysl...:(
a toksoplazmozę miałam robioną i morfologie i mocz co dwa miesiące..
Powiedział że można pić z cytrynką tą glukozę hym.. pychotka ...

no, z sokiem cytrynowym albo grejpfrutowym :) Ale generalnie jak sobie wytłumaczysz ze to dla dobra twojego dzidziusia te badania... to da sięwypić... taka wstrętnie słodka woda....

Na moje szczescie jeszcze dzis nie dostalam skierowania na glukoze ale na sama mysl o tym ze to slodkie to mnie mdli :(Jak ja to zniose?

Ja już swój obfotografowałam .. chyba mojego najwięcej już nie wiem czy mam wklejać następne.. chyba poczekam jeszcze aż trochę urośnie.. a co do brzusiów to wczoraj zaobserwowałam że moja malutka ma już rozwinęte ucho czy jak to się tam nazywa...:) w każdym razie jak się przekręcam to wyraźnie chce być znowu w tym samym położeniu i ona też się przekręca.. już spryciara wykryła gdzie dół gdzie góra hihi. a no i zauważyłam że jak jej nuce to się uspakaja i zasypia ale co do tego to może byc czysty przypadek.. hihi choc dobrze tak ponucić maleństwu nie?

droga Anulka 59 zauważyłam pod twoim listem taką "linijkę" określającą wiek dziecka w brzusiu gdzie można coś takiego sobie załatwić??buźka

reklama
weszłam na tę stronkę i ściągnęłam to na moje konto do "mam obrazek" czy jakoś tak i dalej nic:/ jeszcze nad tym posiedzę;)

Do góry