Ja morfologię i mocz robię co 4 tygodnie. Wyniki są w porządku oprócz hemoglobiny (ciągle poniżej normy). Glukozę robiłam dwa razy i raz robiłam test na obciążenie glukozą 50g. Jest wszystko w porządku więc mój lekarz powiedzaił że glukozę zrobimy jeszcze raz. co do toksoplasmozy to miałała robione badanie przed ciążą, w 16 tc. i mam je powtórnie zrobić w 29 i 35 tc. Podobno jest taki wymóg.
reklama
czesc dziewcznki
morfologię robiłam 3 razy,ale teraz do końca ciąży mam robić co miesiąc, glukozę robiłam raz, a w 28 tc mam robić tzw. test obciążenia glukozą (po wypiciu 50g) i krzywą cukrową, również będę miała robiony posiew na chlamydię i chyba na razie to by było na tyle... a o toksoplazmozie moja pani gin szczerze mówiąc nawet nie wspomniała ???
morfologię robiłam 3 razy,ale teraz do końca ciąży mam robić co miesiąc, glukozę robiłam raz, a w 28 tc mam robić tzw. test obciążenia glukozą (po wypiciu 50g) i krzywą cukrową, również będę miała robiony posiew na chlamydię i chyba na razie to by było na tyle... a o toksoplazmozie moja pani gin szczerze mówiąc nawet nie wspomniała ???
Hej!
Powiedzcie mi proszę czy ta cała glukoza jest w ogóle do wypicia?? ponoc niektore wymiotują po niej przynajmniej tak mi powiedział mój gin... i kazał zaniechać jak będę wymiotowac.. mógł mi tego nie mówić bo teraz juz mam odruch wymiotny na samą mysl...
a toksoplazmozę miałam robioną i morfologie i mocz co dwa miesiące..
Powiedział że można pić z cytrynką tą glukozę hym.. pychotka ...
Powiedzcie mi proszę czy ta cała glukoza jest w ogóle do wypicia?? ponoc niektore wymiotują po niej przynajmniej tak mi powiedział mój gin... i kazał zaniechać jak będę wymiotowac.. mógł mi tego nie mówić bo teraz juz mam odruch wymiotny na samą mysl...
a toksoplazmozę miałam robioną i morfologie i mocz co dwa miesiące..
Powiedział że można pić z cytrynką tą glukozę hym.. pychotka ...
klementynka
Fanka BB :)
no, z sokiem cytrynowym albo grejpfrutowym Ale generalnie jak sobie wytłumaczysz ze to dla dobra twojego dzidziusia te badania... to da sięwypić... taka wstrętnie słodka woda....
klementynka
Fanka BB :)
Zniesiesz, zniesiesz...
Ej, kobitki, a gdzie jakieś nowe zdjęcia brzuszków?
Ej, kobitki, a gdzie jakieś nowe zdjęcia brzuszków?
Ja już swój obfotografowałam .. chyba mojego najwięcej już nie wiem czy mam wklejać następne.. chyba poczekam jeszcze aż trochę urośnie.. a co do brzusiów to wczoraj zaobserwowałam że moja malutka ma już rozwinęte ucho czy jak to się tam nazywa... w każdym razie jak się przekręcam to wyraźnie chce być znowu w tym samym położeniu i ona też się przekręca.. już spryciara wykryła gdzie dół gdzie góra hihi. a no i zauważyłam że jak jej nuce to się uspakaja i zasypia ale co do tego to może byc czysty przypadek.. hihi choc dobrze tak ponucić maleństwu nie?
reklama