reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

buhahaha dobre sobie, i kto tu powienien być speszony.
a ja wyszłam z wizyty ze skierowaniem na morfologię i hbs, nie będzie mi robił tego badania w kierunku cukrzycy, nie zmartwiłam sie specjalnie, nie wyobrażałam sobie podróży do zakopca na czczo, gdybym czuła, że coś mi nie gra to uparłabym się, ale mimo wszystko jakoś mi dziwnie, myślałam, że to rutynowe badanie.

reklama
Goralka rutynowe ale wiesz jak nie czujesz potrzeby to luzik pewnie jest ok.... pochwal sie jak tam powietrze z podhala wspaniale dziala na organizm przyszlej mamy? ;D

Robili kiedyś pomiary zanieczyszczenia i wyszło, że kraków ma mniejsze. Nasze too-meny palą w piecach czym chcą najczęściej odpadami kuśnierskimi albo śmieciami, dym dosłownie szczypie w oczy i gryzie w gardło. A woda, no cóż, jeszcze gorsza, jak w tatrach popada, albo w zakopcu sezon to władze miasta zrzucają do rzeki nadmiar ścieków, bo oczyszczalnia przewidziana na tych co stale zameldowani, a ludu ze 100 razy więcej. Więc płyną sobie dunajcem bakterie fekalne, potem my to pijemy, po kolejnych zatruciach sanepid "odkrywa", że woda zanieczyszczona i zamyka miastu dopływ na dwa, trzy tygodnie. Czyszczą rury i tak do nastepnego razu. Ludzie się śmieją, że wystarczy napić sie u nas wody z kranu żeby mieć śrubę, po tym co warszawa w zakopcu wysiakała. Zaskarżali ich, ale podobno zakopane ma taką możliwość, w razie niezbędnej konieczności. Więc proste, że wolą, sorry za wyrażenie zasrać rzekę u samych jej źródeł i niech płynie dalej w polskę, niż żeby im wylało szambo. Białka do niedawna miała jako jedyna albo jedna z nielicznych w kraju klasę czystości "0", teraz już się nie da z niej wody pić, chyba nawet po przegotowaniu. Nie rozumiem dlaczego nikt nie kontroluje co pobliskie wsie robią z zawartością swoich szamb i koszy na śmieci. Nas mają podłączyć w przeciagu 2-3 miesięcy do studni głębinowych więc poporawi się chociaż woda, ale dunajec nadal będzie zafajdany. Proszę mnie nie podpuszczać więcej na takie tematy, bo widzisz, że się rozkręcam niekontrolowanie :)

kurcze, a to ciekawostka. ja spędzam w Zakopanem wakacje od 13 lat (w tym roku pierwszy raz tam nie pojechałam, ale za rok sportowe nosidełko, małego na plecy i w góry!) i zawsze byłam zachwycona tą Waszą wodą. Nigdzie na świecie nie spotkałam się z wodą tak miękką. Pamiętam, że często miałam problemy ze spłukaniem szamponu czy mydła tak się wszystko pieniło.

Goralka a Dunajaec jest rzeka z ktorej sie pobiera wode do picia? szok nie wiedzialam myslalam ze w gorach to wlasnie juz sa w woiekszosci studnie??? Oj teskni mi sie do Szcawnicy chyba najbardziej malownicze gory w polsce spokojne i fajne do polazenia pozatym jeszce te historie o Janosiku?? tam jeszce sa tacy mezczyzni??? ;D kit z woda

Po wizycie pare dni temu u diabetologa, gdzie skierował nas gino(po cukrze 153 po 1 godz i 174 po 2 godz po 75g)
doktorek stwierdził cukrzyce i kazał diete niskoweglowodanowa trzymac i wyporzyczyli nam glukometr ze szpitala....
no i kuje sie 4 razy dzienie w palucha-ała!!i cukier idealny powyzej 115mg/dl po posiłku po 1 godz nie przekraczamy ::)
a jemy tak samo jak przedtem :p juz sama jestem zdezorientowana- bo jaka to cukrzyca zatem??juz mi weselej ;D

Meggi gront ze zdjagnozowane i opanowane!! reszta to juz matka natura decyduje ,.....
My cierpimy na bezsennosc to podsypiane w dzien nie wychodzi mi na zdrowie

meggi dobrze ze juz po wszystkim napewno wszystko bedzie oki ale lepiej dmuchac na zimne a tak przynajmniej jestes 100% przebadana pomysl ze juz niedlugo dzidzia bedzie w twoich rekach juz naprawde tuz tuz dziewczyny ;D
lucyann to norma w ciazy ja tez spie w nocy jednym okiem a jak w dzien sie przespie to czuje sie tragicznie wiec wole nie spac i jakos przetrzymuje ;D

Meggi zdrówka życzę. Sallomea w Zakopanem woda czysta, bo to właśnie oni swoje ścieki wylewają do rzeki. Lucyann ja wolę gorce, najlepiej z widokiem na tatry i pieniny, ale gdyby miała wybierać to zdecydowanie szczawnica niż zakopane, właściwie wszystko byle nie zakopane. Hmm Janosik ..... no nie wiem, nie wiem. Niby męski, twardy, ichni macho, ale z drugiej strony na pewno śmierdziel, pijak i złodziej, bo każdy pijak to złodziej hiihih

reklama
Goralka ale to taki meski typ ja najbardziej lubie jak facet jest "spocony"od ciezkiej pracy troche ubrudzony i wtulic sie w jego obiecia moze to jakies archetyp ale mnie bardzo podnieca ,,,nie lubie mzeczyzn ktorzy maja wiecej kosmetykow niz ja i czesciej chodza do fryzjera nie mowiac juz o butach i ciuchach chyba bym nie zniasola ...oni napewno by nie zniesli okresu i ciazy .....!! ;Dhihihihihi juz sobie nie zartuje terazjest sporo takich wiec wpadkemoglam przyciac...prosze z gory o wybaczenie ::)

Do góry