reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

faktycznie mialam lekko podwyzszony cukier ale lekarz stwierdzil ze to w granicy normy
pewnie powtorzysz badanie i wszystko wyjdzie oki nie martw sie :)

reklama
ile mialas za duzo Ewa? ja mialam 8,26 a norma to 7,8. I odrazu dieta 1800 kcal (chyba bym zglupiala gdybym miala liczyc ile kalorii jem) zero slodyczy i niektorych owocow. Ciekawe jaka jest dla Twojego gina norma? moze bede chodzic do Twojego lekarza? ;-)

Lucyann - jeszcze jakos sie trzymam. i juz nie moge sie doczekac, kiedy urodze!!! pokoik dla
Ninki juz skonczony, zakupy prawie zrobione - tylko jeszcze wozek, kosmetyki dla dzidzi i dla mnie do szpitala "akcesoria" :D

ja mialam okreslaone jakos inaczej mialam 141 a norma to 140 wiec nie wiem jak to porownac
ale twoj lekarz pewnie wie co robi ma nadzieje pewnie postosujesz diete i nastepne badanie bedzie oki
moim zdaniem ten cukier nie jest tragiczny ;)

a ja taka zmartwiona jestem.....po ost mojej krzywej cukrzycowej gino kazał powtórzyc 75 gramami- wiec wczoraj zrobilismy krew na czczo(przed obciazeniem)wyszło 68mg%- niziutko- suuuper!po 75g glukozy po 1 godz wyszło 153mg%, a po 2 godz (gdzie powinno juz spadac)wzrosło do 174mg%:)
i dzis mój gino dał mi skierowanie na diabetologie by zdiagnozowali czy to na pewno cukrzyca ciężarnych....iwec jutro jedziemy- jak mnie nie przyjma na diabetologie to mój gino mnie połozy na swój oddz na patologie ciązy...i tam beda konsultowac...i tak mi smutno- chodze i popłakuje sobie- i ninia kopie mocno- bo wie ze sie denerwuje....a tak mi zalezy by wszystko było dobrze.....by z niunia było dobrze( bo juz takich głupot sie naczytałąm o komplikacjach w ciazy jak sie ma cukrzyce)maz na mnie krzyczy ze takie rzeczy czytam....pocieszam sie ze to moze nie cukrzyca- diete i tak trzymam i w rodzinie tez zadnej wzmianki o cukrzycy (nawet w ciązy)...musi byc dobrze!!!trzymajcie kciuki- jak wróce to zdam relacje i wkleje fotki swego brzuszka bo dzis jakos nastroju nie mam..w ost czw zbadali mi p ciała anty RhD- i nie wykryto i w zwiazku z tym dostałam tylko szczepineczke z immunoglobulna..to tyle mych relacji ::)

Meggi uszka do gory tam napewno sie toba zajma moze lepiej niz u diabetologa kompleksowo i dzidzia i ty sie przebadacie beda konsultacjie paru lekarzy i zawwze troche pewniej w sumie ja juz wiem jak odroznic skorcz od ruszania sie tego malego skurczybyka w brzuchu.....bedzie ok ;D

no my dzis wrocilismy od ginia i z wipisem ze szpitala siuski w pozadku krewka ideales tak jak przed ciaza mam morfologie az sie zdziwilam ale ok ma z czego spadacusg ok tylko teraz niech tam maciczka sie uspokoi....

No to fajnie że wszystko wróciło do normy Lucyann, a moja macica też często się spina i pewnie tak już do końca będzie, oby tylko jakieś rozwarcie się nie pojawiło to będzie oki.

Ja sie zaczelam smiac jak p. docent mnie badal i mowi do praktykantow szyjka na dlugosc 1cm sprezysta i czuje jak mnie szcypie wydaje sie zamknieta no to ja juz w smiech a p. doc mowi ze pacentka reaguje w sposob pobudzony co zalecamy?? a przyszla p. dr mowi Magnez z wit b6
odp. p. doc.bardzo dobrze
to tak na temat pobytu wsrod swoich z drogiej strony -wspolczolam im zwlaszcza jak zaczelam sie pytac o sex wiecie ze nie odpowiedzieli mi....

reklama
Do góry