reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

reklama
Odebralam dzis wyniki krzywej cukrowej: na czczo 4,06 (norma od 3,9-5,6),po 1 h - 7,67 (max 11,1), po 2 h- 6,85 (max 7,8). Po godzinie jest ok ale po dwoch mogloby by nizsze. No wiec bede trzymac ta diete dalej, to w koncu dla naszego kochanego synka :)

megusek to bardzo dobre wyniki, dietka na pewno nie zaszkodzi, a jeśli będziesz bardziej spokojniejsza to ją stosuj.
Ja dziś się zorientowałam, że w czwartek mam wizytę u gin, a miałam zrobić badanie moczu, muszę dziś zanieść do analizy, sierotka ze mnie.. ::)

Wczoraj bylismy na USG- dziewczynka bez zmian!!A oto nasze wymiary:
waga:1860+/-10%
BPD(wymiar dwuciemieniowy)82mm
HC(obwód główki)291mm
ACobwód brzuszka)271
FL(długośc kości udowej)61mm
Więc młodsza o tydz jest niunia wg USG.........termin moze sie przesunac zatem z 9.11 na 16.11
Ale chyba mała nudziło to USG bo ziewała sobie....ku radosze rodziców ;D

Meggi-milutko tak widzieć Małą i dużo wiedzieć, nie?
Ja mam w czwartek wizytę u położnej. Ciekawa jestem, co tym razem...hihihi. Zawsze to samo i nic nowego...Cóż. Uroki życia w Europie Zachodniej..

u mnie termin moze nawet przesunac sie nawet o 2 tyg bo synek jest troszke mniejszy nie 32 tyg ale 30 tyg ale co tam najwazniejsze ze zdrowy jakos w razie czego wytrzymam te 2 tyg dluzej :-) wiec moze i termin byc na grudzien :eek:

u mnie wymiary nastepujace;
bpd (rozmiar glowki mierzony od skroni do skroni) 79mm (30 tyg 1 d)
ac (obwod brzucha) 247mm (30 tyg 3 d)
fl (dl kosci udowej) 57mm (29tyg 6 d)
taki wieli chlop we mnie rosnie ;-)

Oj Ewus nie przejmuj sie bo te ich srednie wymiarow czasem sie roznia od zeczywistosci :szok: zobaczymy po porodzie a wiesz juz czy chlopak czy dziewczynka???:nerd: :confused:

reklama
Fajnie chyab kazdy marzy o parce w domku nam nie wyszlo ale moj mily bedzie probowal
Sebastian i Paulinka super para takie polskie imiona ;a Paulina pewnie chciala siostrzyczke do zabawy a ty bedzie lobuziak z resorakami....:happy: Mezus pewnie sie cieszy ze bedzie synek?

Do góry