reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

A my dzis odebrałysmy wyniki....i takie beznadziejne :( Hb 11,4: Ht 34,3:RBC 3,57- za niskie:WBC 11,5- za wysokie:TTG po 50g az 145mg% po 1 godz ( a zawsze miałam zbyt niska glukoze np 57 gdy dolna granica to 70) no i mam powtórzyc to bad tym razem wypijajac jeszcze wiecej tego pysznogo syropku- 75 g i zbadac po 1 godz i po 2 godz (zastanawiam czy mozna wypic to sobie samemu w domu i isc do laboratorium po 1 godz....bo jak nie to czeka mnie 2 godz siedzenia tam...ostatnio godzine ledwo wysiedziałam :p) no i zobaczymy wyniki wówczas- jak znów za wysokie to chyba mam cukrzyce ciężarnych (a w rodzinie u mnie nikt nigdy nie miał) no i na deser wyszły bakteria w moczu....ajajaaj zakupimy sobie zelazo i urosept i mam nadziejej ze sie wynormuje....i cukrzycy tez mówie- WON!!!
Troche sie tym wszystkim zmartwiłam....dobrze ze dzidzie czuje dobrze- cwiczy karate 8)lubie te kopniaczki...
A jak z Waszymi wynikami???

reklama
a jeszcze jedno- jutro mamy rano zgłosic sie do szpitala na patologie ciązy(....brrr od samej nazwy robi mi sie zle) bo mój gino stwierdził ze trzeba mi podac immunoglobuline- mimo ze nie badałam teraz czy wykrztałaciłam p. ciała anty Rh (w 16 tyg badałąm i nie wykrztałaciłam)...no ale on kazał...wiec sie słucham...mama nadziej ze wszystko oki bedzie i dobre duchy nad wszystkim czuwaja ;D

Meggi niestey trzeba wypic na miejscu nie powinno sie za duzo chodzic bo wtedy spalasz cukier i wynik jest zaklamany mi to jeszce zabronili gadac,,,, a wizyta godzinna w labolatorium i sluchanie satrszych pan wykonczyly mi nerwy ja przed mialam 50mg% a po 80mg% wiec nizutko zobaczysz moze cos w nocy pojadalas?trzymamy kciuki za wyniki za reszta w super normie tak jak powinno byc u mamy w siodmym miesiacu...!! uszka do gory

ja mialam 141 cukier ale lekarz stwierdzil ze jeszcze mieszcze sie w normie
co do bakterii tez mam i biore urosept i zelazo
meggi9.11 bedzie dobrze zobaczysz nie martw sie :)
goralka dzieki bardzo za slowa otuchy :)
sallomea to jestesmy dwie moj maluch tez sie wypiol i tez nie znam pulci ;D

dzięki Lucyann i Ewa2500 za otuche.....musi byc dobrze- bo kto ma dac rade jak nie my- mamy listopadowe ;D
A teraz lece do szpitala po ta immunoglobulinę
Całusy dla wszystkich......i miłego dnia ;)

Czy ktoras z Was miala moze za wysoka glukoze? Ciezko mi w ten wynik uwierzyc (podmienili pewnie) bo jemi warzywka i owocki i nie jem tlusto ani fast food'owo. Ja taki chudzielec mam przejsc na diete! w domu sie usmieja ;-)

Megusek w brew pozorom warzyw i owace maja owiele wiecej cukru niz chlebek czy miesko(one sa samym cukrem i to latwo przyswajalnym) niczym sie nie martw tylko musisz to kontrolowac.. i juz a chyab Meggi i Ewa pisaly ze mialy podwyzszony...!! ::)

megusek - cukrzyca nie tyle zalezy od sposobu odzywiania, co od tego, jak organizm spala cukry. w czasie ciazy trzustka jes obciazona, bo pracuje dla mamy i dziecka i czasem nie wyrabia z produkcja insuliny. dieta w czasie cukrzycy nie polega raczej na tym, ze je sie mniej, takze nie masz sie czym przejowac :) lekarz musi cie skierowac do diabetologa, jesli rzeczywiscie diagnoza sie potwierdzi

Gufi tylko tyle ze w siodmym miesiacu dzidzia ma juz wyksztalcona i dzialajaca trzustke wiec powinno juz troche odpuscic ale fakt zawsze trzeba z specjalista pogadac moze sie czegos nawcinalas Megusek przed badaniem trzeba minimum 12h nadczczo czyli jak badanie o 8 am to najpozniej o 8pm jedzonko a z obciazeniem to w dowolnym momencie dnia? !!! Tylko nie chodzic i nie gadac.. a nie denerwowc sie bo to tez zmienia wynik!!! bedzie dobrze jeszce tylko trzy meichy a Ty Gufi to juz tuz tuz jak tam sie czujesz? :)

reklama
Test robilismy rano i wcale sie nie nazarlam wieczorem....ja mysle ze mi wyniki podmienili. I na nastepnym badaniu wyniki beda miodzio ;)

Juz nam nieduzo zostalo... a potem.... znow dieta ::) ;)

Do góry