reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Megusek u nas jest podobnie jak masz termin idziesz do szpitala po tygodniu w spzitalu wywoluja porod,,,,, ale niestey wiekszosc wywolywanych konczy sie cesarka!!! :confused: Bedzie ok jeszce troche do 16 Wam zostalo...

reklama
Lucyann przeraziłaś mnie tym że każdy wywoływany poród kończy się cesarką :szok: . Mnie właśnie stuknął 39 tydzień i nadal nic a cesarki nie brałam pod uwagę. Owszem na wszytko trzeba być przygotowanym nawet i na to ale staram się myśli o cesarce jakoś nie dopuszczać.
A poza tym jakby nie było poród mojej córeczki też był w jakiś sposób wywoływany ( najpierw skurcze a potem farmakologią przyspieszanie rozwierania się szyjki ) po tym jak odeszły wody.

Wiecie w tym szpitalu gdzie ja chce rodzic to tak robia w innym w lodzi dopiero klada po 42tyg a jak dochodzi 43tydz. robia cesarke wiec to chyab zalezy od lekarzy... i tego jak tam wychodzi wlasnie badania i ktg co kraj to obyczaj

u mnie jest tak jesli minie 40 tydz i nic to w 41tyg robia badania typu KTG i jak malenstwo sie ma jesli jest wszystko ok to umawiaja na dokladnie 42tydz na wywolywanie wiec dla mnie najdluzszy termin to za 17 dni jak mala nie bedzie chciala wyskoczyc ale ja jednak stawiam na 5 listopada

A ja chciałm wcześniej, ale juz mi przeszło. Jak nic nie boli to mogę tak sobie pochodzić do planowanego dnia narodzin. Ja tez jestem z przełomu znaków, więc Małej tez nie zaszkodzi ;)

właśnie zaczęliśmy 40 tc, może dzidzia w końcu sie zdecyduje, wczoraj wieczorem dała popis taneczny, byłam przekonana, że nie dotrwamy do rana w zestawie 2 w 1, ale potem się uspokoiła i przespaliśmy cudnie całą nockę (cudnie czytaj: z 3 przerwami na siku, i pobudką za każdym obortem na drugi bok)

Goralka ja mialam dwie przerwy na siku ale sny takie ze to poprostu mozg do wymiany... ogladalm "zagubionych" i w nocy ciag dalszy mi sie snil w takich realiach ze ja nie chce .... maly sie obudzil o 6 i spanie sie skonczylo a zaczelo ok 5 wiec oczy na zapalki...ale powolutku sie rozkrecam za chwile na rynek jade z mama:tak: zobaczymy czy wroce cala??

reklama
Ja jestem po wczorajszej wizycie troche przejęta, aż całą noc nie mogłam spać.
Dzidzi waży już 3040g, położenie odpowiednie, ale okazało się że szyja już miękka i rozwarcie na 2cm, więc moze być na dniach:eek:, a jakbym się z moim R. postarała to można by było przyśpieszyć ;-). Gin kazał mi się w ciągu najbliższych 10dni zjawić, co tydzień do szpitala na KTG. Sama mam liczyć ruchy dzidzia po głównych posiłkach.
A po powrocie do domu miałam 11-12 skurczy przez 40 min w odstępach 3-4 minut. :baffled: Ale przeszło. Cały wieczór sprawdzałam zawartość torby do szpitala, jeszcze prasowałam i przeprałam kilka ciuszków.
Noc mi się dłużyła, jakieś dziwne sny, niepokój że zaraz może się zacząć :szok:, ale póki co jest ok.:-)

Na karcie ruchów dziecka pisze aby zgłosić się do szpitala, gdy wystąpią poniższe oznaki:
- krwawienie z pochwy,
- regularne skurcze co 10min i częściej przez conajmniej 2 godziny,
- odejście wód płodowych,
- dwa ruchy i mniej - wtedy do KTG.

Więc czekamy na przebieg sytuacji. :laugh2:

Do góry