Ja wlasnie jestem po badaniu wczoraj malutko 50mg% a dzis obrzydlistwo a to czekanie w labolatoriu ja jestem gadula to mi zabronili chodzic i gadac wiec siedzialam i probowalam czytac kasiazke ale to nie pomaga glodna ssie i jeszce nerwy przed kluciem wszytkie zyly mi sie pozapadaly.. a fuj za godzinke dzwonie pow yniki...zobaczymy czy jest ok?!
reklama
emomadzia
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny . Ja byłam w zeszłym tyg na wizyci i wszysto ok.na USG i glukozę mam zrobić ale czeka mnie chyba pobyt w szpitalu . Brzuch mi twardnieje troche kilka razy dziennie myślałam że to dzidzior się wypycha gin mówil że może tak byc ale mam obserwowac i na nastepnej wizycie się okarze,ale chyba obserwacja w szpitalu mnie nie minie.
A i powiedział ,że 6 na 4 dziewczynka będzie...
Zobaczymy ....
A i powiedział ,że 6 na 4 dziewczynka będzie...
Zobaczymy ....
dorotak
Fanka BB :)
emomadzia mi też brzuch twardnieje, tylko nie każdego dnia, ale wczoraj pewnie z cztery razy. Trzeba to kontrolować, a jak się nasili to od razu musze się do gin zgłosić żeby jakieś rozwarcie nie zaczęło sie robić przez te skurcze macicy. Póki co no-spa wystarcza.
leminka
Zaciekawiona BB
emomadzia, dorotak mnie brzuchol niestety twardnieje już od 13 tc ??? ??? ???
Biorę na to ciągle diprohilinum(3-2x1) i magne B6 ( 3x1). Więc to raczej częsta dolegliwość ciążowa... Wymagająca jednak stałej uwagi...
Jak na razie mam szczęście bo moja szyjka nic sobie z tego nie robi i jest ładna i zamknięta - ale jak będzie jutro ? zobaczymy .... Jutro wizyta - właśnie "palcówka" ;D
No i dzisiaj z tej okazji byłam na glukozie... Nuuuuuuda nie do przezycia w tym szpitalu
Ale najważniejsze, że już po !
Biorę na to ciągle diprohilinum(3-2x1) i magne B6 ( 3x1). Więc to raczej częsta dolegliwość ciążowa... Wymagająca jednak stałej uwagi...
Jak na razie mam szczęście bo moja szyjka nic sobie z tego nie robi i jest ładna i zamknięta - ale jak będzie jutro ? zobaczymy .... Jutro wizyta - właśnie "palcówka" ;D
No i dzisiaj z tej okazji byłam na glukozie... Nuuuuuuda nie do przezycia w tym szpitalu
Ale najważniejsze, że już po !
Pola 30
Fan(ka)
Leminka, szczęściaro, ja nie wiem nic o mojej "szyjce", bo nikt nie jest tak miły, żeby mnie zbadać. POnoć jak widzą kobitke, to wiedzą, czy z nią ok. I po co do ginekologa wysyłać?? W POlsce będę od 18.08 to się dowiem, co słychać u mnie "od środka"
M
maja33
Gość
hej
widze ze u ciebie Pola maja takie same podejscie jak u mnie jeszcze lekarza nie widzialam he he ale powiem szczerze ze juz sie przyzwyczailam i jak powiedza mi, a raczej wysla poczta informacje ze wszystko jest ok to jest mi z tym dobrze, a usgie mialam trzy i z wynikow wynika ze jest wszystko ok i prawidlowo, gdyby nie to ze spadlam z tych ch.... schodow to bym sie narazie nie martwila, ach ale mam wizyte u poloznej w poniedzialek i wtedy tez mam badanie glukozy to wszystko sie dowiem
pozdrawiam kobitki ;D
widze ze u ciebie Pola maja takie same podejscie jak u mnie jeszcze lekarza nie widzialam he he ale powiem szczerze ze juz sie przyzwyczailam i jak powiedza mi, a raczej wysla poczta informacje ze wszystko jest ok to jest mi z tym dobrze, a usgie mialam trzy i z wynikow wynika ze jest wszystko ok i prawidlowo, gdyby nie to ze spadlam z tych ch.... schodow to bym sie narazie nie martwila, ach ale mam wizyte u poloznej w poniedzialek i wtedy tez mam badanie glukozy to wszystko sie dowiem
pozdrawiam kobitki ;D
Maja nogi do gory pupa do dolu i tak zostan do poniedzialku ksiazka jakas optymistycvzna polecam nasz Terakowska... fajnie pisze o dzieciach albo Anie z zielonego wzgorza?? i smiej sie i odpoczywaj moze jakies lody ci wyslac??!! ;D
leminka
Zaciekawiona BB
Czesc kobietki! :mrgreen:
Alez mnie tu dawno jakoś nie było... :neutral:
Ja także po wizycie....
I zacznę od problemów, żebym później miała czym pocieszać :mrgreen:
Ciśnienie: Norma dla ciężarnych to ciśnienie do 140/90. Każde minimalne nawet odchylenie jednej czy drugiej wartości jest dośc niebezpieczne... A moje ciśnienie dzisiaj to własnie - 140/90 :shock: Aż się doktorek zmartwił Kazał biegusiem zakupić ciśnieniomierz, 2 razy dziennie robić pomiary no i oczywiście dostałam tableteczki (
Druga sprawa - za bardzo puchne :idea: Usłyszłam.... Jak na mój wiek ciązy to zdecydowanie... Mam nie jeść soli :idea: Nie wiem czy to pomoże.... :idea: Ale chyba nie mam wyjścia, bo nic mi na to nie przepisał.... :idea:
Z dobrych wieści: namówiłam doktorka na USG :mrgreen: Maluch waży już 950g - doktorek powiedział, że będzie dorodny syn Z wymiarów 26w2d - więc troszkę nam urusł.... :roll:
Brzuchol mimo, że to 26tc wymacał i ocenił na 25 tc - ponoć rozszedł mi się na boki, a nie do góry.. :idea: Ale kazał się nie martwić - cokolwiek to znaczy...
I w końcu moge odstawić te wstretne sterydy :twisted: Tak więc encorton wyrzucam dzisiaj do kosza :mrgreen:
Doktorek na koniec dodał, że mogę się spodziewać iż dobre 2 kg bedę dzięki temu lżejsza :mrgreen:
No i na koniec dodam, że wróciłam właśnie z apteki i wydałam na receptę i ciśnieniomierz 170 zł
Pola 30 dziwne zwyczaje sa tam u was... ja dzisiaj wróciłam z 'palcówki' i znowu usłyszałam - szyjka piękna, zwarta i powabna ;D
Lucyann grunt to dobry sposób ;D
Alez mnie tu dawno jakoś nie było... :neutral:
Ja także po wizycie....
I zacznę od problemów, żebym później miała czym pocieszać :mrgreen:
Ciśnienie: Norma dla ciężarnych to ciśnienie do 140/90. Każde minimalne nawet odchylenie jednej czy drugiej wartości jest dośc niebezpieczne... A moje ciśnienie dzisiaj to własnie - 140/90 :shock: Aż się doktorek zmartwił Kazał biegusiem zakupić ciśnieniomierz, 2 razy dziennie robić pomiary no i oczywiście dostałam tableteczki (
Druga sprawa - za bardzo puchne :idea: Usłyszłam.... Jak na mój wiek ciązy to zdecydowanie... Mam nie jeść soli :idea: Nie wiem czy to pomoże.... :idea: Ale chyba nie mam wyjścia, bo nic mi na to nie przepisał.... :idea:
Z dobrych wieści: namówiłam doktorka na USG :mrgreen: Maluch waży już 950g - doktorek powiedział, że będzie dorodny syn Z wymiarów 26w2d - więc troszkę nam urusł.... :roll:
Brzuchol mimo, że to 26tc wymacał i ocenił na 25 tc - ponoć rozszedł mi się na boki, a nie do góry.. :idea: Ale kazał się nie martwić - cokolwiek to znaczy...
I w końcu moge odstawić te wstretne sterydy :twisted: Tak więc encorton wyrzucam dzisiaj do kosza :mrgreen:
Doktorek na koniec dodał, że mogę się spodziewać iż dobre 2 kg bedę dzięki temu lżejsza :mrgreen:
No i na koniec dodam, że wróciłam właśnie z apteki i wydałam na receptę i ciśnieniomierz 170 zł
Pola 30 dziwne zwyczaje sa tam u was... ja dzisiaj wróciłam z 'palcówki' i znowu usłyszałam - szyjka piękna, zwarta i powabna ;D
Lucyann grunt to dobry sposób ;D
Leminka powiem Ci sczerze ze Nie Kocham Lekarzy udusilabym za takie rozmowy jakim Ty jestes poddana puchniesz bo bierzesz sterydy a pozatym jak bierzesz encorton to nie mozesz i nie powinnas odstawic od razu tylko zmiejszac dawki do 1/4na dobe przez 10dni od dawki 1/2tabletki na dobe (moja siostra prowadzi od lat apteke) 8) z tym cisnieniem to zawsze zalezy od pory dnia za kazdym razem jak zmierzysz moze byc rozbierznosc bierz srednia z tych samych por dnia z tygodnia a lekarza udus za straszenie.... sporego chlopaka masz!!! Tylko sie cieszyc bedzie dobrze do szpitala jak by cos masz niedaleko??!! uszka do gory... ;D
reklama
leminka
Zaciekawiona BB
No mam nadzieję, że będzie dobrzeLucyann pisze:do szpitala jak by cos masz niedaleko??!! uszka do gory... ;D
A wiesz, że Ty bardzo dobrze mówisz...? Też to gdzieś słyszałam... Powiem Ci, że byłam tak zaaferowana faktem, że mogę już tego świństwa nie brać, że tylko się zapytał z wielkim uśmiechem czy mogę już przestać brać encorton - zwrotnie z wielkim uśmiechem usłyszałam TAK i jakoś temat się urwał - bo akurat siedziałam na foteluLucyann pisze:a pozatym jak bierzesz encorton to nie mozesz i nie powinnas odstawic od razu tylko zmiejszac dawki do 1/4na dobe przez 10dni od dawki 1/2tabletki na dobe (moja siostra prowadzi od lat apteke)
I lepiej zrobię tak jak mówisz....Stopniowo!
No właśnie, chyba GO udusze! Bo kupiałam ten nieszczęsny ciśnieniomierz, w domciu zmierzyłam jak kazał (bo dopiero jeśli ciśnienie utrzymywałoby się na takim wysokim poziomie do jutra znaczy dzisiaj miałam wdrożyć tabletki) i się okazało, że mam 110/70 ??!! No niby fajnie - tylko po co ja wydałam tyle kasy na ten aparatLucyann pisze:z tym cisnieniem to zawsze zalezy od pory dnia za kazdym razem jak zmierzysz moze byc rozbierznosc bierz srednia z tych samych por dnia z tygodnia a lekarza udus za straszenie....
Tak więc teraz jestem pełnoprawną posiadaczką cieśnieniomierza.... Tak więc będę mierzyć siebie i MM ;D Pewnie się przyda - bo zawsze się przydaje, nie teraz to na stare lata chociaż był to dość nieplanowany wydatek i do tego drogi...
No aż sama się zdziwiłam! : Ostatnio usłyszałam, że za chudziutki, a teraz taki chłopaczysko usrołso, że ho, ho, ho!!! A ja już się cieszyłam, że będę miała lekki poródLucyann pisze:sporego chlopaka masz!!!