reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Ja wlasnie jestem po badaniu wczoraj malutko 50mg% a dzis obrzydlistwo a to czekanie w labolatoriu ja jestem gadula to mi zabronili chodzic i gadac wiec siedzialam i probowalam czytac kasiazke ale to nie pomaga glodna ssie i jeszce nerwy przed kluciem wszytkie zyly mi sie pozapadaly.. a fuj za godzinke dzwonie pow yniki...zobaczymy czy jest ok?!

reklama
Cześć dziewczyny :). Ja byłam w zeszłym tyg na wizyci i wszysto ok.na USG i glukozę mam zrobić ale czeka mnie chyba pobyt w szpitalu :(. Brzuch mi twardnieje troche kilka razy dziennie myślałam że to dzidzior się wypycha gin mówil że może tak byc ale mam obserwowac i na nastepnej wizycie się okarze,ale chyba obserwacja w szpitalu mnie nie minie.
A i powiedział ,że 6 na 4 dziewczynka będzie...
Zobaczymy ....

emomadzia mi też brzuch twardnieje, tylko nie każdego dnia, ale wczoraj pewnie z cztery razy. Trzeba to kontrolować, a jak się nasili to od razu musze się do gin zgłosić żeby jakieś rozwarcie nie zaczęło sie robić przez te skurcze macicy. Póki co no-spa wystarcza.

emomadzia, dorotak mnie brzuchol niestety twardnieje już od 13 tc ??? ??? ???
Biorę na to ciągle diprohilinum(3-2x1) i magne B6 ( 3x1). Więc to raczej częsta dolegliwość ciążowa... Wymagająca jednak stałej uwagi...
Jak na razie mam szczęście bo moja szyjka nic sobie z tego nie robi i jest ładna i zamknięta - ale jak będzie jutro ? zobaczymy .... Jutro wizyta - właśnie "palcówka" ;D
No i dzisiaj z tej okazji byłam na glukozie... Nuuuuuuda nie do przezycia w tym szpitalu :mad:
Ale najważniejsze, że już po !

Leminka, szczęściaro, ja nie wiem nic o mojej "szyjce", bo nikt nie jest tak miły, żeby mnie zbadać. POnoć jak widzą kobitke, to wiedzą, czy z nią ok. I po co do ginekologa wysyłać?? W POlsce będę od 18.08 to się dowiem, co słychać u mnie "od środka" ;)

hej

widze ze u ciebie Pola maja takie same podejscie jak u mnie jeszcze lekarza nie widzialam he he ale powiem szczerze ze juz sie przyzwyczailam i jak powiedza mi, a raczej wysla poczta informacje ze wszystko jest ok to jest mi z tym dobrze, a usgie mialam trzy i z wynikow wynika ze jest wszystko ok i prawidlowo, gdyby nie to ze spadlam z tych ch.... schodow to bym sie narazie nie martwila, ach ale mam wizyte u poloznej w poniedzialek i wtedy tez mam badanie glukozy to wszystko sie dowiem

pozdrawiam kobitki ;D

Maja nogi do gory pupa do dolu i tak zostan do poniedzialku ksiazka jakas optymistycvzna polecam nasz Terakowska... fajnie pisze o dzieciach albo Anie z zielonego wzgorza?? i smiej sie i odpoczywaj moze jakies lody ci wyslac??!! ;D

Czesc kobietki! :mrgreen:
Alez mnie tu dawno jakoś nie było... :neutral:

Ja także po wizycie....
I zacznę od problemów, żebym później miała czym pocieszać :mrgreen:
Ciśnienie: Norma dla ciężarnych to ciśnienie do 140/90. Każde minimalne nawet odchylenie jednej czy drugiej wartości jest dośc niebezpieczne... A moje ciśnienie dzisiaj to własnie - 140/90 :shock: Aż się doktorek zmartwił :( Kazał biegusiem zakupić ciśnieniomierz, 2 razy dziennie robić pomiary no i oczywiście dostałam tableteczki :( (
Druga sprawa - za bardzo puchne :idea: Usłyszłam.... Jak na mój wiek ciązy to zdecydowanie... Mam nie jeść soli :idea: Nie wiem czy to pomoże.... :idea: Ale chyba nie mam wyjścia, bo nic mi na to nie przepisał.... :idea:

Z dobrych wieści: namówiłam doktorka na USG :mrgreen: Maluch waży już 950g - doktorek powiedział, że będzie dorodny syn :oops: Z wymiarów 26w2d - więc troszkę nam urusł.... :roll:
Brzuchol mimo, że to 26tc wymacał i ocenił na 25 tc - ponoć rozszedł mi się na boki, a nie do góry.. :idea: Ale kazał się nie martwić - cokolwiek to znaczy...

I w końcu moge odstawić te wstretne sterydy :twisted: Tak więc encorton wyrzucam dzisiaj do kosza :mrgreen:
Doktorek na koniec dodał, że mogę się spodziewać iż dobre 2 kg bedę dzięki temu lżejsza :mrgreen:

No i na koniec dodam, że wróciłam właśnie z apteki i wydałam na receptę i ciśnieniomierz 170 zł :evil:

Pola 30 dziwne zwyczaje sa tam u was... :mad: ja dzisiaj wróciłam z 'palcówki' i znowu usłyszałam - szyjka piękna, zwarta i powabna ;D

Lucyann grunt to dobry sposób ;D

Leminka powiem Ci sczerze ze Nie Kocham Lekarzy udusilabym za takie rozmowy jakim Ty jestes poddana puchniesz bo bierzesz sterydy a pozatym jak bierzesz encorton to nie mozesz i nie powinnas odstawic od razu tylko zmiejszac dawki do 1/4na dobe przez 10dni od dawki 1/2tabletki na dobe (moja siostra prowadzi od lat apteke) 8) z tym cisnieniem to zawsze zalezy od pory dnia za kazdym razem jak zmierzysz moze byc rozbierznosc bierz srednia z tych samych por dnia z tygodnia a lekarza udus za straszenie.... sporego chlopaka masz!!! Tylko sie cieszyc bedzie dobrze do szpitala jak by cos masz niedaleko??!! uszka do gory... ;D

reklama
Lucyann pisze:
do szpitala jak by cos masz niedaleko??!! uszka do gory... ;D
No mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Lucyann pisze:
a pozatym jak bierzesz encorton to nie mozesz i nie powinnas odstawic od razu tylko zmiejszac dawki do 1/4na dobe przez 10dni od dawki 1/2tabletki na dobe (moja siostra prowadzi od lat apteke)
A wiesz, że Ty bardzo dobrze mówisz...? Też to gdzieś słyszałam... :mad: Powiem Ci, że byłam tak zaaferowana faktem, że mogę już tego świństwa nie brać, że tylko się zapytał z wielkim uśmiechem czy mogę już przestać brać encorton - zwrotnie z wielkim uśmiechem usłyszałam TAK i jakoś temat się urwał - bo akurat siedziałam na fotelu :p
I lepiej zrobię tak jak mówisz....Stopniowo!

Lucyann pisze:
z tym cisnieniem to zawsze zalezy od pory dnia za kazdym razem jak zmierzysz moze byc rozbierznosc bierz srednia z tych samych por dnia z tygodnia a lekarza udus za straszenie....
No właśnie, chyba GO udusze! Bo kupiałam ten nieszczęsny ciśnieniomierz, w domciu zmierzyłam jak kazał (bo dopiero jeśli ciśnienie utrzymywałoby się na takim wysokim poziomie do jutra znaczy dzisiaj :) miałam wdrożyć tabletki) i się okazało, że mam 110/70 ??!! No niby fajnie - tylko po co ja wydałam tyle kasy na ten aparat :mad:
Tak więc teraz jestem pełnoprawną posiadaczką cieśnieniomierza.... Tak więc będę mierzyć siebie i MM ;D Pewnie się przyda - bo zawsze się przydaje, nie teraz to na stare lata :p chociaż był to dość nieplanowany wydatek i do tego drogi... :mad:

Lucyann pisze:
sporego chlopaka masz!!!
No aż sama się zdziwiłam! ::) Ostatnio usłyszałam, że za chudziutki, a teraz taki chłopaczysko usrołso, że ho, ho, ho!!! A ja już się cieszyłam, że będę miała lekki poród :o

Do góry