reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

hej, ja też właśnie wróciłam od lekarza. Mieliśmy nadzieję, że się wreszcie dowiemy płci i być może ustaną spory dotyczące imienia dla dziewczynki, ale USG akurat zepsute i znowu muszę czekać 3 tygodnie! za to serduszka posłuchałam i wszystko ok.
Pola, Maja33 - tu w Polsce też niekoniecznie tak chętnie badają. Moja doktorka mówi, że jeśli na usg i/lub przy słuchaniu serca wszystko ok, to nie ma sensu się na fotel wdrapywać, bo i tak jest ok, a na badania szyjki przyjdzie czas w ostatnim miesiącu...
Mnie też czasem brzuch twardnieje na chwilę (do kilkudziesięciu sekund) ale dowiedziałam się, że jeżeli nic innego się nie dzieje to tak ma być, bo to są skurcze braxtona hicksa czy jakoś tak. Doktorka powiedziała, że mogą pojawiać się już od samego począku 3 trymestru.

reklama
Leminka fajne to Twoje chlopaczysko takie dorodne :)
Ja mam na poczatku sierpnia wizyte i az sie boje, ze moja lekarka cos wynajdzie i zacznie kombinowac jak u Ciebie. Od tygodnia meczą mnie wymioty ale z reguły do poludnia. Tez puchną mi stopy.
Zobaczymy
Mam nadzieje, że wszystko sie jakoś u Ciebie wyreguluje a ciśnienie to i z nerwów czasem nieźle skoczy. Lucyann ma racje nie odstawialabym tak gwaltownie lekow.
Pozdrawiam :)

My tez wczoraj bylismy u Pani dr :) Wszystko w porzadku :) Na nastepny raz mam przyniesc wyniki badania na glukoze.

Leminko koniecznie skonsultuj sposób odstawiania encortonu z lekarzem, brałam kiedyś ten lek i odstawianie trwało przez wiele tygodni, ale ja brałam końskie dawki.Tyleż czasu zabrało mi pozbycie sie nadmiaru wody nagromadzonej przez przez ten steryd, więc raczej nie spodziewaj się, że opuchlizna zejdzie przez jedną noc, ale zejdzie - to pewne! Bardzo długo trwa całkowite oczyszczenie się organizmu po takiej kuraci. Ważne, że z Tobą i dzidzią wszystko ok.

nio kobietki, wczoraj miałam kolejne usg, okazało się, że nie ma zagrożenia dla dzieciaka, płyn w czaszcze co prawda jeszcze jest, ale szybko go ubywa, za to prawidłowo rozwija sie robak w móżdżku. Nie sądziłam, że będę sie cieszyć na wieść, że moje dzieciątko ma ROBAKA hiihihiih.

Góralka-to wspaniale!! Z robakiem -jaja;) dobrze, że zdrowo rośnie hihihihi.
Ja własnie wróciłam od położnej, gdzie zbadała mi (obiecany wcześniej) mocz-jest ok-tak powiedziała po wyjęciu paska z siuśków ;) bo nie myślcie sobie, że tutaj laboratorium takie rzeczy bada...Dostałam skierowanko na glukozę i (urok mojego męża podziałał)-nadprogramowo będę mogła zrobić morfologię...szczęściara ze mnie, co ;) już 2 raz podczas ciąży zrobię badanie krwi-hurra!
POtem w przypływnie natchnienia zafundowałam sobie fizjoterapeutkę (tyż fajno i miło). Dostałam zestaw 3 ćwiczeń, z czego 2 robiłam już wczesniej i za 2 dni znów masażyk-grunt to korzystać z dobrodziejstw ubezpieczenia...A na 15.08 mam USG 2,3,4 D. Już nie możemy się doczekać!!

A ja poszlam na USG3D i niestety moj dzidzius nie chcial pokazac buzi. Bawil sie pepowina, ssal kciuk, ziewal, drapal sie po glowie ale zapozowac nie raczyl. Wiec nie wyszlo. Moze nastepnym razem, bo lekarka skasowala mnie jak za zwykle, wiec zaoszczedzilam.

goralka- ciesze sie ze wszystko dobrze z malenstwem to cudownie, najwazniejsze zeby maluszki byly zdrowe :)

pola- ale mi sie podoba jak ty piszesz o swoich doswiadczeniach u lekarza ja sie smieje bo u mnie jest podobnie juz raz mialam badana krew huura!!!! i drugi raz bede mic w 32 tyg czyli juz nie dlugo wczoraj sie umawialam powinnam dostac na 30 tydz ale juz nie mieli wonych miejsc he he wiec zalapalam sie na 32tydz ;D ;D, mocz sprawdza mi za kazdym razem tak samo jak u ciebie i zawsze jest ok, ach jak milo byc w ciazy bezstresow przeciez jak czlowiek nie wie czy mu cos jest to sie nie martwi he he a o mojej szyjce to chyba do porodu nic sie nie dowiem :laugh:

reklama
Do góry