reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Cynamonka tez witaj :-*

Góralka no własnie.. nic nie piszesz :(

A ja dzisiaj miałam dzień roboczy... Jakoś od rana nie mogłam usiedzieć na tyłku :(
Zrobiłam 10 słoików kiszonych ogórków i ciacho kruche z malinami o broówkami - mniam, mniam :)
A do tego mam straszny atak na jedzenie :mad: Jak nie jadłam do 14:00 - to chyba z tyhc upałów, tak teraz przegryzam śledzie, ciastem, a ciasto chlebem ze smalcem i ogóraskiem kiszonym :mad: Coś nie mogę dzisiaj zapanowac nad sobą :(

reklama
Przestańcie pisać o takcih pysznościach, bo sie zapasiemy na śmierć!!! Przecież jak to czytam, to zaraz mam apetyt, a że nie mam tutaj możlwiości na takie smakołyki, to objadam się bylem czym....
Czy wiecie w którym tygodnoiu będziecie miały test obciążenia glukozą??

Leminko, wielkie sorki ale dopiero dziś zasiadłam do kompa, nie dość, że nawał pracy, to jeszcze przyplątał się jakiś wirus i miałam, że tak powiem przechlustane. Niestety nie udało mi się niczego dowiedzieć, za tydzień kontrolna wizyta, liczę, że coś sie wyjaśni. W necie, tak jak piszesz - pustki albo o wodogłowiu. Chyba przyjdzie mi poprostu poczekać. Moja siostra mówi, że Maleństwom przytrafiają sie wodniaczki albo coś w podobie, i że sie to bardzo często samoistnie wchłania, bez negatywnych skutków. Załamuje mnie fakt, że mój gin prowadzący tj w ramach NFZ, tego nie wykrył. Nie mówię, że on niekomptetentny, poprostu taki mają sprzęt w przychodniach, a nagranie odtwarza sie tylko u tego co robił tj prywatnie, i na razie nie mogę się nim nigdzie posłużyć. Normalnie dziewczyny pechozol jakiś.

Goralka, podstawa to sie nie zamartwiac na zapas. Jak bede u swojego gina to zapytam o to. Zawsze informacje z kilku zrodel wykluczaja bzdety na ten temat, uszy do gory. Twoja siostra moze miec rację.

Ale to nie wszystko. Właśnie uświadomiłam sobie, że moje marzenia o porodzie w domu też mogą spalić na panewce, bo miałam kiedyś robioną elektrokoagulację szyjki macicy, a to pozostawia blizny. Czytam w necie, że te blizny ZAWSZE powodują problemy podczas porodu, nawet jeśli sa niewidoczne podczas badania ginekologicznego. Dziewczyny, jeśli któraś miała taki zabieg i juz rodziła to proszę o opinie, w razie potrzeby podam priv. I dzięki Wam za wszystko, buźka.
ps. a tak poza tym to jest cudne lato, ja w życiowej formie, znajomi worami ślą ubranka dla dzidziora, nie wiem juz gdzie to wszystko pomieścić, pa pa

witaski Cynamonka, dzięki za pozytyw, tak jak napisałam, nie mam doła, ale pytam, bo tu duuuuuuuużo dobrego ludziska wiedzą :)

Góralka kciukasy dla twojego dzindziołka!
Wierzę, że to nic groźnego - w innym przypadku lekarz na pewno skieowałby Cię na bardziej specjalistyczne badanie/USg - a nie kazał czekać tydzień... ???
Więc trzymaj się dzielnie, pisz z nami i koniecznie pamiętam o wieściach po wizycie!

Cynamonka super pomysł! Z tym dopytaniem drugiego ginka...!
Ja mam wizytę dopiero w sierpniu - więc Wy dużo wcześniej będziecie miały już jakieś wieści :)
Ale jeśli będie potrzebna jeszcze dodatkowa konsultancja, to oczywiście służę pomocą :)

Pola 30 pisze:
Czy wiecie w którym tygodnoiu będziecie miały test obciążenia glukozą??
Ja wiem :) powinien być ok 24 tc. Ja będę robiła dopiero w środę więc będzie to już 25 w2d - ale co tam... Tak akurat wypadło, a doktorek nic nie mówił, że późno...

a ten mój gin-wałkoń oczywiście przegapił mój 24 tc i żadnego skierowania na glukozę nie dostałam, kazał mi za to zrobić WR, eh co kraj to obyczaj,

reklama
Do góry