reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Goralka pytalam sie dzis dokladnie i niestety dobre zelazao -to ktore sie dobrze wchlania w ciazy to zawsze jest na recepte wiec wizyta cie nie minie...
a ja dzis wyszlam z nowa masa swistkow morfologia za dwa tyg mocz czystosc pochwy i usg za mniesiac ;D ;D ;D dosc zamoment zapomne o wszytkim cudowny blogostan wlasnie dostalam fryteczki pod nosek.. mniam pa ;)

reklama
dzieki, a ja sie zdążyłam dowiedzieć, że ten TARDYFERON, który mi przepisał gin jest całkiem dobry, dziewczyna ze szkoły rodzenia polecała FERRUM

Ja też brałam tardyferon ale już mi się skończył a hemoglobina nadal spada, bo jakiś czas temu odebrałam wyniki :-[. Jutro idę do gina zobaczę co mi powie. W pierwszej ciąży nie miałam takich niedobórów żelaza i magnezu.

Goralka a co z jedzeniem warzyw moze szpinak?? ja nie cierpir ale coz rozne mamay apetyty hihihi uszka do gory moze z tym kwasem foliowym to ze wzgledu na wchlanianie...!! ;D

Pola godzine ale po podaniu 50 a po 75 to chyba dluzej pozatym troche pozno jak na to bdanie bo teraz to dzidzia juz ma wlasna insuline trzustka zaczela pracowac i chyba tak bardzo mamay nie obciaza...

dziewcznyny ja sie prawie wyłącznie warzywami żywię, no i ryż, kasza i tego typu wypełniacze, ale od dzieciństwa mam problemy z wchłanianiem żelaza, żeby tylko dzidzior nie załapał anemii. a szpinaku nie cierpię fuj fuj, teraz wcinam namiętnie wapienko, nie potrafie się powstrzymać, żeby go nie schrupać, zjadłabym worek kredy heheh

reklama
Goralka milego podjadania sciany... my mamy atak na bialy serek taki ze smietanka i malinami i miodem mniam mniam.. ;D a na zelazo to trzeba bardzo uwazac ze wzgledu na nerki z wapnem tyz bo potem kamica i na nefrologie po porodzie ..... wiec jak moja p. dr zekla mawiac wszystko z umiarem.... ;D ;D ;D a dzidzia wie co jemu u mamie jest potrzebne PRAWDA?????

Do góry