reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

dzieki dziewczyny :D
jak bylam z paulinka w ciazy to do konca nie wiedzialam co sie urodzi i byla niespodzianka przy porodzie :)
moze tym razem tez bedzie niespodzianka ;)
dorotak masz racje co by nie bylo i tak maluch bedzie bardzo kochany najwazniejsze zeby byl zdrowiutki :D

reklama
Blue o ile wiem żelazo niekorzystnie wpływa na szkliwo, ale tylko w bezpośrednim kontakcie, zaleca się picie przez słomkę preparatów wzbogacanych żelazem, a tabletki chyba są całkowicie bezpieczne dla zębów, no chyba, że sie je przetrzymuje w paszczy ;)

Czy można dołaczyć do listopadowych mamuś?
Mam termin na 4-6 listopada i obecnie to mój 23 tc. Niestety to już 3 moja ciąża - dwie poprzednie zakończyły się poronieniem :(
Mam nadzieję, że pozwolicie dołaczyć do waszego wątku :)

Heja Leminka
Nawet nie pytaj, tylko pisz co u Ciebie bo brakuje nam świeżynek i troche u nas niemrawo...Chyba te upały wykańczają wszystkie i odbierają chęć do pisania...
A Wy, dziewczeta te plotkujące o żelazie i innych wzbogacaniach naszych pociech i tak jesteście szczęściary, bo przynajmniej wiecie, czego Wam brakuje:)
Moje małe szaleje w brzuchu i rośmiesza mnie okrutnie. Tatko też co chwila przychodzi podotykać i każe się kopac dziecku-ciekawa jestem jak długo... ;)znaczy czy po porodzie też będzie zachwycony kopniakami???
O, właśnie Maja dała o sobie silnie znać, znaczy, że jest z nami:) Fajocha!!
Na "rodzić po ludzku" są ćwiczonka do poszczególnych faz porodu, więc polecam. Ja chyba je sobie zaraz wydrukuję i zacznę ćwiczyć. Oczywiście nie omieszkam zabrac ich ze sobą na porodówkę;)
POzdrawiam (co prawda nie tak upalnie jak w Polsce) ale gorąco

Witam Nowo Przybyla Listopadoweczke ...milego pisania i gadania z nami zycze
Pola ja tam na tym portalau rozbie sobie prywatna szkole rodzenia szkoda ze nie daja zaswiadczenia ale calkiem do rzeczy napisane i to co trzeba
Maja sliczne imie ale ja tatus rozpiesci co??
My do ginia wybieramy sie w pon. wyniki usg i takie tam .. ale mi sie nie chce mowie wam takiego lenia to ja dawno nie mialam ;D :laugh:

Bardzo dziękuję za powitanie!

Będę starała się jak najwięcej uczestniczyć w waszych dyskusjach niemniej jednak najpierw muszę się was 'nauczyć" :) Bo jak na razie trema mnie trochę zjada :)

Witaj leminka :) niebawem się rozkręcisz ja też mam dopisek "początkujący" i też niestety podobne doświadczenie :( dlatego teraz staram się życ spokojniej, nie przejmowac pierdolami i postępowac na korzysc dziecka a nie tak jak ktos uwaza ze powinnam to czy tamto.
Co do żelaza góralka może masz rację, że uszkadza szkliwo jak się dlugo trzyma w paszczęce :D nigdy nie brałam więc szczegołów nie znam. Od jednej gin jakies 4 lata temu to slyszałam, że uszkadzają zęby.
Pola natomiast czego mi brakuje to dokładnie się dowiem w piątek na wizycie u gina ale na posiadaną wiedzę laika to erytrocyty, hemoglobina i jeszcze to trzecie poniżej normy świadczy o niedoborze żelaza.
Niemrawo ..może troszkę ...mnie musicie wybaczyc od pewnego czasu doskwiera mi zapalenie spojówek więc przy kompie staram się nie przesiadywac za długo.

Załączniki

• 13072006.png
    13072006.png
    4,7 KB · Wyświetleń: 66
  • 13072006.png
    13072006.png
    3,3 KB · Wyświetleń: 69
Ale rzeczywiście tu u was cisza....

Powiedzcie mi proszę, czy macie może problemy z puchnięciem stóp, dłoni?
Jak sobie z tym radzicie? Ja czasami nawet wstaje ze spuchniętą twarzą :(
Stopy staram się trzymać wysoko, jak sobie poleguję, albo moczę je w zimnej wodzie, ale to pomaga niestety na krótko... :(

reklama
Ciekawa jestem, czy za jakiś czas nie będzie w POlsce tak, jak w Europie zachodniej..Wczoraj rozmawiałam z ciężarówką ze Szwecji i u nich też tylko na początki ciąży robią dokładne badanie krwi (no i mocz, czego w Holandii się nie praktykuje), a potem dopiero po 24, czy 28 tygodniu obciążenie glukozą. Oczywiście żadnych badań ginekologicznych itp. A my-Polki narzekamy...Nieładnie!
Szczerze pisząc, wolałabym wiedzieć, czego mi brakuje, niż tak jak teraz, żyć ze świadomością, że nie wiem i nie pomagam dziecku....Oj, zachciało się babie na zachód..

Do góry