reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

No ja mam od poczatku ciazy bardzo dobra morfologie, moja gin mowi ze tylko na podst. leukocytow mozna wywnioskowac ze jestem w ciazy ;) Zazywalam kiedys ( jakies 4 lata temu) zelazo bo mialam powazny niedobor i nie wplynelo to na moje uzebienie, ale mozliwe ze w ciazy jest inaczej ?

Nastepna wizyte mam 5 sierpnia i moze wtedy dzidzi pokaze co nie pokazalo ;-) a jak nie pokaze to nie pokaze i sie poczeka ;)

reklama
Jestem dzisiaj pierwszy raz na waszym forum i od razu trafiłam do tematu listopadowe mamy.
Jestem w 20 tc, idę dzisiaj do lekarza na badanie kontrolne. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, chodzę jeszcze do pracy ale powiem wam szczerze że chcę już isć na chorobowe bo już mi trochę cieżko przesiadywać w tym upale po 9 godzin w pracy.
Napiszcie czy wy też jesteście na chorobowym, od kiedy byłyście na chorobowym?

dziewczynki troszke sie podlamalam nadal nie znam pulci niestety :-[
najwyrazniej moj maluch nie mial ochoty sie pokazac z tej strony ;)
takze na razie nic nie wiem szkoda mi bardzo moze przy nastepnym usg :D
wszystko ok wewnatrz brzdac ladnie sie rozwija i coraz bardziej daje o sobie znac :)
czeka mnie badanie na cukier cos tam sie pije nawet nie wiem dokladnie na czym to polega bo w pierwszej ciazy nie mialam tego badania

U mnie morfologia póki co ok, ale w ciąży lubi się zmieniać.
Co do chorobowego to na razie nie zamierzam korzystać, chyba jakaś głupia jestem albo za bardzo lojalna wobec moich pracodawców :p, nawet ostatnio jak brałam antybiotyki to chodziłam do roboty, bo w niczym mi to nie przeszkadzało. Chyba jakby lekarz koniecznie kazał mi iść na chorobowe to bez wahania wezmę, bo zdrowie i dzidzi są najważniejsze. Jeszcze mam multum spraw do wyprowadzenia w pracy przed odejściej, a to szybko zleci.
W ubiegłej ciąży byłam już po terminie i pracowałam jeszcze. Ale jeśli nie dajesz rady inies i jest to dla Ciebie ucuążliwe to pewnie że skorzystaj z chorobowego, po co się męczyć.

a moj maluch jest polozony poprzecznie posladkowo gin niezle sie przy tym usmial ale uspokoil mnie ze napewno jeszcze zdazy sie obrocic ;D mam zdjatko ale nie mam jak wkleic :-[ lozysko 0 stopnia :) no i wymiary jak na 20 tydzien co by sie zgadzalo z moimi obliczeniami kiedy to ewentualnie mogalam zajsc :) teraz nachodzi mnie wiele watpliwosci i czasem czuje ze chyba to jednak bedzie chlopak ;)

Nie przejmuj się Ewa co by nie było tak samo będziesz kochała, a przy porodzie się wszystko okarze na 100%. Ostatnio przy wizycie u gin spotkałam znajomą, która jest w 9 m-cu i dalej nie wie, bo zakażdym razem dzidzi jest obrucone tyłem i nie można określić płuci.
A co do badania to jakiś test na obciążenie glukozy /czy coś takiego/ miałam robione w pierwszej ciąży, pije się coś słodkiego i po 0,5 czy 1 godz pobierali mi krew z palca. Nie wiem czy wszystko dobrze napisałam bo nie pamiętam dokładnie, teraz jeszcze nie robiłam.

Ewa, nie martw sie. Nastepnym razem malec napewno pokaze sie z najlepszej strony :)
A co do obciązenia glukoza, to ja mam ten test na poczatku sierpnia. Moja lekarka tlumaczyla, ze najpierw pobieraja krew, podem dostajesz do picia glukoze ( ohydna i slodka ) i po godzinie pobieraja drugi raz. Potem porownuja wyniki z tych dwoch poborow. Tak to chyba mniej wiecej bedzie.

reklama
a w ktorym to tyg sie robi ta glukoze? tak mysle ze skoro Cynamonka ma poczatkiem sierpnia to ja ze dwa tyg po niej. Ciekawe czy zawsze sie robi to badanko..hmm

Duzo zdrowia zycze mamusiom!!!

Ja juz jestem myslami nad morzem...jedziemy w sobote :) (moze znikne juz z forum coby te z nas ktore narazie nie jada nie oszalaly przeze mnie ;-) ::) ;D

Do góry